Има ли значение възрастта на родителите?

• 60 917
  • 837
  •   1
Отговори
# 510
Според мен е за улеснение, защото може би е притеснителен, склонен към заекване когато е пред публика и може да не му е лесно да запомни всичко важно когато е пред трибуната.
Така обаче се създава впечатлението, че той рецитира чужди думи и мисли. Според мен, щеше да е далеч по-добре, ако го бяха оставили да се изкаже естествено със свои думи.

# 511
  • Пловдив
Гугъл 76 и Уишмастър, мерси.
-----
Цитат
До сега прочетените отговори от деца с възрастни родители, останах с впечатлението, че никой не би искал да смени живота си за нищо на света.
Има си хас да е друго.  Sunglasses
И аз съм такова дете (38 и 46 години съответно) - дали наистина мъката на живота, или поне на детството ми, е възрастта на родителите ми, или изобщо не ми е и хрумвало някога това да е проблем, особено пък в детска възраст? Според мен второто.
Че и по-млад брат имам, със същите двама родители.

# 512
  • Наблизо

И аз съм такова дете (38 и 46 години съответно) - дали наистина мъката на живота, или поне на детството ми, е възрастта на родителите ми, или изобщо не ми е и хрумвало някога това да е проблем
Обаче децата ти сега имат ли баба и дядо?Познават ли ги изобщо?Ако са живи,трябва да са доста възрастни,значи и за тях да се грижиш,освен за малките деца.
Това е проблема,иначе онази баба от Русе на 62 роди.Всичко може.

# 513
  • Пловдив
Ами намират се - имат две баби. Не знам защо, ама не ми се е налагало засега да се грижа за тях, не че не може да се наложи, но дотук не се е.
Баща ми почина, както и другият им дядо, по бащина линия, който е правил децата си млад, почина на 66 години.
Другият дядо на племенничката ми (тъст на брат ми) - и той почина там някъде около 60, тя беше съвсем малка.

# 514

И аз съм такова дете (38 и 46 години съответно) - дали наистина мъката на живота, или поне на детството ми, е възрастта на родителите ми, или изобщо не ми е и хрумвало някога това да е проблем
Обаче децата ти сега имат ли баба и дядо?Познават ли ги изобщо?Ако са живи,трябва да са доста възрастни,значи и за тях да се грижиш,освен за малките деца.
Моите родители са били на 18 години, когато съм се родила.
Никаква грижа и отговорност.
Баща ми дори никога не е виждал внуците си, нямаме контакт от сигурно 20 години. Ожени се повторно и не се е интересувал от мен и не му пука. Майка ми и тя не се интересува, да се виждаме най-много на 1-2 години по веднъж. И тя има ново семейство.
Така, че възрастта не е критерий.

# 515
  • София - Рим и обратно
Мадам, много е гадно това. Но такива хора има на всякакви възрасти и наистина не е критерий. Ти, предполагам си пълна противоположност на родителите си.

# 516
  • Наблизо

Моите родители са били на 18 години, когато съм се родила.
Никаква грижа и отговорност.
Баща ми дори никога не е виждал внуците си, нямаме контакт от сигурно 20 години. Ожени се повторно и не се е интересувал от мен и не му пука. Майка ми и тя не се интересува, да се виждаме най-много на 1-2 години по веднъж. И тя има ново семейство.
Така, че възрастта не е критерий.

Такива хора има на всякаква възраст - предполагам твоите са се събрали,защото майка ти е забременяла,не защото са искали да създадат семейство.Това е можело да стане и на 25 и на 30 години и на 35.Не е от това,че са били млади.

Ами намират се - имат две баби. Не знам защо, ама не ми се е налагало засега да се грижа за тях, не че не може да се наложи, но дотук не се е.
Баща ми почина, както и другият им дядо, по бащина линия, който е правил децата си млад, почина на 66 години.
Другият дядо на племенничката ми (тъст на брат ми) - и той почина там някъде около 60, тя беше съвсем малка.
Това е много хубаво,не всички имат този късмет.В моето семейство гледат възрастен човек инвалид вече.Доста е трудно и майка ми и често споменават,че се радват че ние,децата сме големи вече..защото поне ние не сме им грижа.С малки деца и грижите по възрастния,щяха да са хванали гората.

# 517

Това е проблема,иначе онази баба от Русе на 62 роди.Всичко може.
Това зависи от съвсем други фактори.
Бабата на МП доживя 90 години и не се залежа за нито един ден, почина си от старост без болести.
Майка ми ме е родила на 29, но и баба, и дядо починаха сравнително рано, аз доста тежко го преживях. И двамата починаха от рак и имаше гледане и мъки.
Няма как да се прецени чак до бабите и дядовците ситуацията. Човек не може да решава дали да има деца по такива критерии. За мен критерия е друг - от една страна финансово да си подготвен да гледаш дете така, че да не му липсва нищо съществено, от друга - да не чакаш пък "идеалния" момент, защото такъв обикновено няма.

# 518
  • София
Какво общо има финансовата подготвеност? Въвеждаме нов критерий, всъщност стар, ама от сферата на художествената литература, за правото на възпроизвоство само на красивите, успелите и финансово подготвените? Вече съвсем започва да откача населението като си повярва, че трябва това, трябва онова. Трябва да се забременее - елементарно е! Всеки с късмета си.

# 519
  • Наблизо

Това зависи от съвсем други фактори.
Бабата на МП доживя 90 години и не се залежа за нито един ден, почина си от старост без болести.
Майка ми ме е родила на 29, но и баба, и дядо починаха сравнително рано, аз доста тежко го преживях. И двамата починаха от рак и имаше гледане и мъки.
Няма как да се прецени чак до бабите и дядовците ситуацията. Човек не може да решава дали да има деца по такива критерии. За мен критерия е друг - от една страна финансово да си подготвен да гледаш дете така, че да не му липсва нищо съществено, от друга - да не чакаш пък "идеалния" момент, защото такъв обикновено няма.
Не дали,а кога.По-скоро до родителите,не толкова баби и дядовци.На много хора това не им е важно,разбира се.Аз съм против институции и други подобни карцери и затова ми е важен въпросът да не съвпадне моментът с имането на нужда от помощ.Много голям рядкост са 90 годишни,които се обслужват сами,въпреки че познавам.Обикновено към 75 вече имат нужда от наглеждане,някои са и болни.Удължава се живота,но в повечето случаи не означава че е супер пълноценен и нуждата от помощ е реална.

# 520
Няма как да се прецени чак до бабите и дядовците ситуацията.
Разбира се, че няма как. Достатъчно е децата да имат нормални адекватни родители. А такива могат да са и тези, които раждат на 20, и тези които раждат на 40. Разумните граници на природата са достатъчно широки.

# 521
Еми то детето е аксесоар някакъв, трябва да е на макс, не може просто така да го изгледаш...примерно как без Стокке с козина от арктическа катерица?

Да не говорим, че дори ако си финансово подготвен, пак може да те питат "ама как ще си гледаш децата"Simple Smile

# 522
  • Пловдив
Впрочем тая сутрин, докато пиехме кафе, си говорихме с мъжа ми за това и онова, за родословни дървА, прабаби и прадядовци, за социални дейности и т.н., и за тая тема му споменах.

Той е изразен противник на социалното подпомагане от всякакъв вид от страна на държавата, та вика: днес помощи за бедни и болни, утре забрана за раждане на болни деца, вдругиден генетично изследване и пресяване на имащите право да се размножават (не, не съм му подсказала аз конкретно тази идея покрай темата), вярно, че това може и да доведе до намаляване на болестите и така да има някакъв полезен резултат в обществен план, но мен общественото благо не ме интересува.  Sunglasses

А колкото до родословните дърва, замислих се днес по тоя повод, че майка ми не само не е имала никога никакъв дядо освен един доведен - единият рОден е починал сравнително млад от естествена смърт, другият е убит във война, - ами и за живи прадядовци и прабаби не съм чула да е имала (трябва да попитам). Само две баби за цвят. Хем тогава всички са правели деца млади.

Последна редакция: вт, 07 ное 2017, 11:14 от Магдена

# 523
Това със забраната на раждане на увредени е под въпрос- ако се окаже, че има пари в бизнеса с отглеждане на увредени, ще се раждат не, ами пушек ще се вдига. Защото дежурният аргумент е, че няма защо обществото да харчи пари- но днешната икономика е основана точно върху харчене на много пари.

Та защо да не отглеждаме една бройка увредени и да си живеят царски, ако покрай тях за един увреден ще намазват 10 и повече човека с работни позиции, държавни поръчки...и всичко ще е супер благовидно. Играта е не да не се харчат пари, а да се харчат и да ходят в правилните джобове. Именно затова хора с лека форма на Даун и мозайки са толкова интересни рекламни лица- не защото са чак толкова умилителни, но са много "ценни" във финансово изражение. Мога само да си представя колко човека са намазали покрай това да облекат човек с Даун и да го разкарват като циркова маймуна.

Аз лично бих пренасочила парите за интензивна грижа за много възрастни пациенти към младите и раждането на деца. От една възраст нагоре няма нужда да се наливат огромни средства за поддържане на живи трупове.

# 524
Аз лично бих пренасочила парите за интензивна грижа за много възрастни пациенти към младите и раждането на деца. От една възраст нагоре няма нужда да се наливат огромни средства за поддържане на живи трупове.
Интересна идея. А какво правим с тези, които са родени живи трупове или в близко до труп състояние?

Общи условия

Активация на акаунт