Храните, които не ям

• 61 946
  • 568
  •   1
Отговори
# 90
Ям абсолютно всичко Simple Smile Много се опитвах да се сетя нещо специално, което не обичам и не ям .. ми няма такова.

обаче, ММ, с всичките му претенции, че яде УЖ всичко... не яде доста неща
- кисело зеле, сарми
- зелен фасул, спанак, коприва
- дюли, мушмули, кестени, тиква
- кюфтета с бял/червен сос
- пиле фрикасе
- леща, нахут, бакла
- цвекло, ряпа
- сладолед, различен от шоколадов
- чия, киноа, просо, овесени ядки и подобни храни за канарчета Simple Smile както ги нарича

# 91
  • Някъде по Дунава
Рядко ям субпродуктии рядко пържа.  Не ям мляко с грис и ориз, разни кремчета, кисели, печени сладки макарони и крем карамел. Друг е въпроса, че имам предпочитания кое как да бъде сготвено - напр. зеле готвя само прясно и никога кисело.

# 92
На мен ябълките не са ми най-вкусния плод, но ако са запечени...това е друга история Simple Smile

# 93
Срещу хамона няма пояснение.
И, предполагам знаеш, но семките се махат.
Е тя яде плодовете, но на фреш hahaha Joy Супи също не, но домашни-яде, но това със снимчиците срещу всяка храна ме спечели hahaha Joy

Хамона ми мирише на мърша.
Плодовете не ги ям, ама ако са на фреш ги пия. Просто ме мързи да ги чистя, режа, беля и т.н.
За гроздето, имаме лозя и са сорт със семки. Няма да е нормално да имаме тонове и аз да ходя да купувам без семки 😀 Ама някой път си го беля, махам семките и така 😀
За супите и манджите просто ме е гнус, ако не знам как са правени.

# 94
  • MI
На мен би ми било интересно момичетата със супер дълги списъци да напишат какво всъщност ядат. Thinking
пусни нова тема с "храните , които ям" - може да получиш изчерпателни отговори Simple Smile
Ама разбира се, и никой няма да каже "каква тъпа тема, ям всичко". Rolling Eyes

А половината, писали в тая тема ще загинат от глад във Франция.
Не само във Франция. То аз и в България бих умряла от глад с такава диета, Grinning

Хамон, който мирише на мърша?! Flushed Да не е бил развален?

# 95
На мърша не мирише, съфорумката е попресолила манджата, но миризмата му наистина е тежка и странна. На мен ми е неприятна. Като прибавим и това, че е доста солен и с вкус на метал и доста жилав става съвсем неприятен - за мен. Хлапето ми обаче може само хамон да яде. Ако и дам.

# 96
Затова, който е капризен си прави сметка как да не умре от глад и обикновено си яде отделно (т.е. когато не е сред близки).
Интересно ми е, тези които не ядат пакетирани храни, като им дойдат гости какво им дават? Защото мен малко ме е гнус да ям чужда готвена храна, но ако е от опаковка, нямам проблем (а някои пакетирани храни са скъпи и хубави).

# 97
  • MI
На мърша не мирише, съфорумката е попресолила манджата, но миризмата му наистина е тежка и странна. На мен ми е неприятна. Като прибавим и това, че е доста солен и с вкус на метал и доста жилав става съвсем неприятен - за мен. Хлапето ми обаче може само хамон да яде. Ако и дам.
Подобно на добро прошуто крудо, все пак е суровопушено месо. Както и пастърмата например. Нормално е да има по-силен вкус и мирис, хората толкова се трудят да го постигнат. Ама чак мърша... Жилаво е ако не го отрежеш много тънко. Нали и за пастърмата имаше приказка за един, който я загубл и плачел че ще я намери някой,който няма да я нареже добре и ще я съсипе. Joy

Петя Иванова, ами просто е - готвя. На който не му харесва, прав му път. Никого не задължавам да идва вкъщи, щом е дошъл ще спаазва моите правила. Капризи не търпя, съобразявам се само с алергии и подобни. Гнус ги било - ми да си седят у тях. Аз боклуци заради някого няма да купувам.

# 98
Разбира се - това си е твое право. Аз не ходя на такива гости. На ресторант ходя - ако не ми хареса каквото ми донесат, просто не го ям.

# 99
Интересно ми е, тези които не ядат пакетирани храни, като им дойдат гости какво им дават? Защото мен малко ме е гнус да ям чужда готвена храна, но ако е от опаковка, нямам проблем (а някои пакетирани храни са скъпи и хубави).
Кои са тези?    newsm78
Обикновено знам какво предпочитат гостите ми.Ако ядат такива, естествено купувам.В малки количества, за да си ги изядат и да не хвърлям.
Ние например не пием и газирани напитки, но за гости купувам.Ако останат, просто изхвърлям.
Ако е някой по-малко познат, за когото нямам инфо какво яде и обича, предлагам само кафе, чай, вода...Малко познати хора обикновено не идват на вечеря у дома.

# 100
  • WonderLand
Затова, който е капризен си прави сметка как да не умре от глад и обикновено си яде отделно (т.е. когато не е сред близки).

Гнус те е да ядеш храна, която някой друг е сготвил? Като ти дойдат гости им даваш пакетирана храна? Не знам  къде съм живяла преди, но никога не съм се сблъсквала с подобен казус. Който го е гнус да яде от това, което съм приготвила няма място у дома. Нито имам нерви, нито излишни пари да купувам на някого нещо специално. Готвенето ми е хоби и ако някой ми излезе с подобни думи директно си е тръгнал през терасата.

# 101
Едва ли има хора,които ядат всичко.
Все някой не обича това или онова,има лоши спомени от друго или просто физически не му понася.
Аз не обичам да ми идват хора на гости,ако искам да се видя с някой излизаме на вън - кафе,пиано бар,ресторант.Там всеки се спасява и си решава какво ще яде или пие.
Ако все пак се наложи в къщи е лесно - плато сирене,плато месо,брускети и няколко дип-ове. Ако някой носи десерт или нещо друго - няма проблем.Същото е когато ходя аз на гости (и това не обичам) - опитвам и го давам на половинката.Ям най-често салатата.
Само да кажа - родата не я смятам за гости.Мама идва и готви,свеки идва и готви.Нямам никакви проблеми с това. После си го хапват,ако са мекички може да се пробвам:blush: Аз си ям моето.Домочадие си яде от всичко.

# 102
Не, гнус ме е да ям домашно приготвена храна (от хора, които не са ми много близки), а не храна, която някой друг е сготвил - особено ако домакините имат малки деца или домашни любимци. Вече написах, че не ходя на такова гости, а ако отида някъде за малко и ме изненадат с нещо готвено, отказвам. Все ми е едно дали ще ме поканят пак - както написах, ми е неприятно.
Случвало ми се е да ме черпят с някакви домашни сладки (подредени в купа), част от които бяха нахапани и обърнати, за да не се вижда (детето е минало от там). Детето си е тяхно, аз не съм длъжна да съм толерантна. Продават се страхотни бонбони и сладкиши - 100 пъти предпочитам да ме почерпят с такива (каквито и да са - няма смисъл да изброявам марки) - и не с някоя кутия, дето стои в шкаф от няколко седмици, а с такава, която е отворена пред мен (аз така черпя).

Рядко съм канила гости на вечеря, когато се случи не ги карам насила да ядат. Гости (т.е. чужди хора, а не роднини) по принцип каня на ресторант.

# 103
  • MI
Разбира се - това си е твое право. Аз не ходя на такива гости. На ресторант ходя - ако не ми хареса каквото ми донесат, просто не го ям.
Мда, добре че не можеш да влезеш в кухнята на ресторанта. Wink А пук в цеха, където приготвят пакетираната храна ако надникнеш.... Аз нямам такива приятели, така че няма проблем. Обикновено са и щастливи, че съм им сготвила, не ги е гнус. Други хора просто не каня вкъщи.

# 104
Скрит текст:
Не, гнус ме е да ям домашно приготвена храна (от хора, които не са ми много близки), а не храна, която някой друг е сготвил - особено ако домакините имат малки деца или домашни любимци. Вече написах, че не ходя на такова гости, а ако отида някъде за малко и ме изненадат с нещо готвено, отказвам. Все ми е едно дали ще ме поканят пак - както написах, ми е неприятно.
Случвало ми се е да ме черпят с някакви домашни сладки (подредени в купа), част от които бяха нахапани и обърнати, за да не се вижда (детето е минало от там). Детето си е тяхно, аз не съм длъжна да съм толерантна.
Продават се страхотни бонбони и сладкиши - 100 пъти предпочитам да ме почерпят с такива (каквито и да са - няма смисъл да изброявам марки)
Скрит текст:
- и не с някоя кутия, дето стои в шкаф от няколко седмици, а с такава, която е отворена пред мен (аз така черпя).

Рядко съм канила гости на вечеря, когато се случи не ги карам насила да ядат. Гости (т.е. чужди хора, а не роднини) по принцип каня на ресторант.

Всички, без изключение, са с транс мазнини.Аз затова не ги ям, или е само по повод.

И все пак, кои са качествените храни в опаковка?

Общи условия

Активация на акаунт