Храните, които не ям

• 61 943
  • 568
  •   1
Отговори
# 75
То не е точно храна, но... мразя розмарин. Съответно не опитвам каквото и да било, дори минимално овкусено, с него.

# 76
Аз ям еднообразни неща, общо взето)) Картофи, гъби, птиче месо, риба, ориз (но обичам да е по-сух и твърд, а не лепкав), бобови...Зелето не ми пречи ако е готвено (от суровото ми става зле на стомаха - например от това в салатите с майонеза)...Всички ястия с кайма ги ям, стига да е пилешка (различна е и на вид, и на вкус - няма как да се обърка)...Ям си готвени неща, стига да не са наблъскани с пипер или олио ...Сирена - харесвам синьото, тази плесен не е като другата... Обичам пица, някои пържени храни, които не изглеждат сякаш са киснали в мазнина и т.н. и т.н. Обожавам сладки неща - от тях ям почти всичко (и аз не обичам млякото с ориз и бозата, но харесвам крем карамел, за разлика от повечето, които са писали в темата). Обичам пакетирани неща и не ми дреме, че са "боклуци".
Имам един познат, който практикува суровоядство и е веган и май наистина не яде почти нищо - ето това са претенции ))
А като казахте, че горчицата не се яде с лъжица - неведнъж съм виждала как някои си я изцъркват върху хот-дога или сандвича... Dizzy Face Но няма нищо по-гадно от това някой (който е с мен или прекалено близо до мен), да изсипе върху парче пица или сандвич огромно количество майонеза и кетчуп, и да започне да ги размесва нарочно - честно, повръща ми се като видя Mask

Последна редакция: ср, 18 окт 2017, 22:16 от Petia Ivailova

# 77
  • София
На мен би ми било интересно момичетата със супер дълги списъци да напишат какво всъщност ядат. Thinking
Grinning
Човешко не ям.
За останалите храни си имам предпочитания и ги карам по тоя ред.

А половината, писали в тая тема ще загинат от глад във Франция.

# 78
Пиле с ориз
Пиле с картофи
Свинско със зеле
Мусака
Сърми с кайма
Шкембе , пача
Абе, не съм много по месото.
Непасирани супи
Непасирани боб и леща ( аз така или иначе- боб, леща и нахут ги готвя само на хумус)
Интересно е, че допреди 5 години много обичах сладки неща като шоколад,  а сега дори не се сещам, ако ми се случи, плодове ми задоволяват глада за сладкичко.

# 79
  • WonderLand
Леле и аз се хващам за главата като чета. Това което не харесвам е каймака на прясното мляко, рукола, елда, качамак - яла съм само като малка и тогава не ми хареса, след това не съм опитвала, люти чушки - не държа на люто, мазно месо без значение как е сготвено, джинджифил.

Освен това не ям маргарин, салами, пържени храни и топлата кухня от магазините, както и полуфабрикати защото са блъскани с боклуци.

# 80
Не ям майонеза, пастет, кренвирши, боза, каймак, гъби, елда. Вероятно има и други, но сега се сещам само за тези.

# 81
НЕ ЯМ:
Грозде 🍇 ( заради семките)
Диня 🍉 ( същата причина,иначе фреш или нещо с вкус диня обичам)
Сини сливи, сливи, джанки
Праскови, нектарини, кайсии 🍑
Череши, вишни 🍒
Патладжан 🍆 ( в кьопоолу го ям)
Скариди, миди, раци 🍤🦀🐚 (обожовам, но много ме боли стомаха от тях)
Банан 🍌 ( по същата причина)
Пача, крака, уши, кожи, сланина 🐷
Пуешко 🦃 ( баба ми пече цяла пуйка и винаги е супер сухо и гадно)
Сърми с кайма
Каймак на прясно мляко 🐄 (Като сополи ми е)
Домашно краве кисело мляко
Овче/козе мляко или сирене 🐑🐏
Риба с много кости 🐟
Мариновани риби ( херинга особенно)
Рибени хапки
Хамон 🍖
Ананас 🍍 (Боли ме стомаха)
Люто 🌶 ( и от него ме боли, иначе обичам)
Много мазно - банички, милинки, тутманици
Олио
Пастет
Салам Камчия, Хеч и подобните
Кренвирши 🌭
Супи и манджи,които не са готвени от мен,мъжа ми или майка ми 🍲
Трътки 🐔

# 82
  • София
Срещу хамона няма пояснение.
И, предполагам знаеш, но семките се махат.

# 83
  • У дома
Срещу хамона няма пояснение.
И, предполагам знаеш, но семките се махат.
Е тя яде плодовете, но на фреш hahaha Joy Супи също не, но домашни-яде, но това със снимчиците срещу всяка храна ме спечели hahaha Joy

# 84
Има грозде без семки,много е вкусно.
Баща ми редовно носи по касетка като му е сезона (т.е.сега) и консумира само такова,грозде със семки не яде.А майка ми бели всяко гроздово зрънце ,защото не харесва 'люспите' Crazy Laughing
Аз пък дори и на динята и на ябълката си хапвам семките,вкусно ми е да си ги дъвча Mr. Green
От плодовете се сетих,че не харесвам май само райска ябълка и сурови дюли (в компот ги обожавам)-много са ми стипчиви.
Праскови и кайсии с кората също не ям,настръхвам като си помисля за 'мъхчето'пробвала съм многократно,иначе като ги обеля си умирам за тях Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 18 окт 2017, 23:45 от lady_gothic

# 85
  • Някъде там
Много малко неща, не обичам. Прясно мляко и всички видове кремове  с аромат на прясно мляко-мляко с ориз с грис,каймак. Прясното мляко е единственото от което не понасям.
Ябълки не обичам,ям ги, но не с желание.
Пача,маргарин, кренвирши и салами от меките като камчия и хамбурски.
Това е общо взето,много съм лесна за изхранване Simple Smile.

# 86
  • София
Кой каквото не обича, да ми праща по Еконт. chefДаже и да не ям нещо, ще го проям.А за каймака от млякото, де да можеше да има неограничено количество.

# 87
  • Стара Загора
Алергична съм към цвекло.Не ям и общо взето нищо, което има лице.Не ям и нищо, което е със съмнителна хигиена (много съм гнуслива).
Другото си го хапвам, зависи вече дали е свежо и как е приготвено.

# 88
Сетих се нещо,което хич не обичам,дори забравям,че съществува - шведска бирена супа.Няма такава отврат. Може и да не е шведска,но така ми я представиха,но половинката я обожава.

Имам наблюдение,че много хора не харесват райска ябълка.Аз я обожавам.Само веднъж съм опитвала нейния братовчед Черно сапоте и наистина има вкус на черен шоколад.Така искам да си купя,но никога не съм виждала по нашите магазини.

# 89
2-3 написаха, че не обичат ябълки, но се насилват да ги ядат....Защо?    newsm78
Не е единствения полезен плод на земята.Разбирам да сме в климатичен пояс с ограничен плодов избор, но на фона на изобилието от плодове в Бг, ми се струва мазохизъм.

А за каймака на млякото, давам адрес и чакам доставки.     Peace

Общи условия

Активация на акаунт