Храните, които не ям

• 61 929
  • 568
  •   1
Отговори
# 435
  • Добрич
Също и са добър източник на фибри, витамин В6, витамин С, витамин А, манган, фолиева киселина. И в по-малко количество калций, магнезий, цинк, мед, желязо, витамин Е и селен. И това ако не е полезно, не знам.

Калий също.
Много са полезни бананите, спор няма. Peace
Не го казах, че беше казано, да не се повтарям. Grinning

# 436
Капризи, капризи... един не яде праскови необелени друг карфиол несготвен все са гадни  Joy

То затова руснаците имат поговорка която звучи горе-долу: на вкус и цвят приятели няма  Simple Smile  Peace

# 437
Капризи, капризи... един не яде праскови необелени друг карфиол несготвен все са гадни  Joy

То затова руснаците имат поговорка която звучи горе-долу: на вкус и цвят приятели няма  Simple Smile  Peace

Ами не са капризи, а явно наистина вкус. Аз предпочитам праскови и харесвам мъхестата им обвивка, но мога да разбера някой, който не я долюбва. Баба ми не ядеше сурови домати, но обичаше готвени. Никак не беше капризна или лигава.

# 438
Down Under това написах като закачка аз писах по-напред за прасковите които не мога да ям необелени и ДА мога да разбера някой който не може да яде някаква определена храна и това въобще не е каприз  Simple Smile  Peace

# 439
Не обичам олио и готвенето с олио. Причинява ми болки в стомаха, гадене и дискомфорт. Отделно е вредно и канцерогенно.

# 440
  • MI
Понеже аз се пошегувах с капризите да поясня какво съм имала предвид - каприз за мен е неяденето на 101 продукта, а не същите тези продукти приготвени по определен начин. Иначе некапризен човек няма да остане на земята. Simple Smile Т.е. не ям половината познати зеленчуци, почти всички плодове, 2/3 от сирената плюс агнешко, телешко и кокошо в добавка си е каприз. Не ям гювеч, суши, мусака и супи - много по-малко.

# 441
Колко да са свързани? Изчетете темата от началото и кажете колко човека всъщност не ядат дадените продукти защото са вредни или поне колко от изброените продукти са вредни. Simple Smile

Аз съм изключила много храни, цели групи - тестени и млечни, защото са вредни за мен. Не, че не ги обичам в смисъл да са ми неприятни на вид и вкус. По принцип не съм капризна и мога да ям всичко. Но не ям, защото съм преценила, че ми вреди.
Обаче същите храни за други хора може да не са вредни и да ги ядат с удоволствие.
Така разбрах темата. Simple Smile

# 442
И защо всъщност ако не ядем дадени храни, защото ги намираме за вреди, не сме за тази тема? newsm78 Какво лошо има в случая?
Както казах, избягвам вредните храни, независимо дали ги обичам. Това е ограничение, продиктувано от здравна гледна точка. Мое решение.
Иначе не обичам качамак, прекалено месни ястия, боб чорба, пилешки и свински дроб. Ужасни са ми на вкус. Simple Smile

# 443
Сетих се какво още не ям - пилешко месо от бут.

# 444
Има толкова много научни изследвания, които показват, че непоносимост към глутен и лактоза имат минимален % хора, но митологизирането си върви.

Аз се сетих за нещо, което не харесвам, но мога да ям, ако се налага - сурови стриди. Приготвени ги харесвам.

Имах приятелка, която беше по-злояда и от мен и ми се е случвало да я чакам да се наяде - таратор, от който тя нетодично махаше копъра Rolling Eyes. Така и не разбрах, защо не и го правят без копър, като не го харесва.

# 445
Аз пък никога не съм харесвала вкуса на домашно пиле/кокошка, мляко, сирене.
Вредно или не, предпочитам купени.
От частни производители също не купувам, нямам доверие нито за хигиена, нито за болести.

# 446
Сега се сетих какво не ядях като малка....ужасно мразех копър и магданоз, а сега много обичам....не обичах и много подправки карамфил, индийско орехче, дафинов лист, бахар..... сега ползвам доста! Ястие без подпраки ми се струва безвкусно! Simple Smile

Последна редакция: вт, 14 ное 2017, 21:40 от bubanka

# 447
Като малка мразех маслини, сега обожавам! Grinning

# 448
И аз без подправки не мога. Бяла сол не ползвам, само подправки.
И люто, задължително. Simple Smile

# 449
Като малка мразех маслини, сега обожавам! Grinning
А да, и аз.....и се чудех как майка ми може да изяде половин буркан.....едно време мразех банани, а сега ги мразя двойно! Sick Дева, продължавам да ям много солена храна....и се чудя как да се откажа от това....не ми е вкусно ако не е солено ooooh! ooooh!

Последна редакция: нд, 12 ное 2017, 19:59 от mimi.7299

Общи условия

Активация на акаунт