Фермата 3 - 2017 г. - Тема 6

• 64 529
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
Аз не разбирам защо от години се повдига тази тема- във Фермата се опитват да пресъздадат бита от преди 100 години. Присъствието на месото е било задължително и много често малките са кръщавани на малките дечица без това да се е отразявало пагубно на психиката на децата. Аз съм хищник, природата ме е дарила с резци и кучешки зъби, за да разкъсвам плячката. Да, затъпила ми е сетивата, но, слава богу, все още ми е запазила разсъдъка: аз съм хищник и ям месо. Не знаех, че е важно да ям само непознати...
Ами бъди си хищник колкото искаш, защо ти пречи това, че не всички са на твоето мнение? Представи си не на всички хора им се събужда апетита когато видят животно да минава около тях.

# 496
Ензим,
Скрит текст:
А кучетата дето търсят дрога, ги дрогират, и като се скапат, ги пенсионират, работните кучета се тренират много строго, но това е друга тема. Тока е слаб, има и каишки с ток за оттучване от ядене на лайна на училицата. Тука има и ловни кучета, тренирани, та знам...Затова едно време е имало, сега още има в Петричкия край касапи, за да не си колят собствениците

Последна редакция: пт, 20 окт 2017, 22:54 от *Mira*

# 497
Брейй, Ленчето ще излезе опасна, нямам търпение да излезе от предаването , много ме дразни.

# 498
Ленчето е...егати подлото същество.
Иначе циври за животните, а не и пука за хората и..не говоря за тези във фермата

# 499
  • София
Ленчето обучава кучета водачи на слепи хора, не може да е толкова лоша...

# 500
  • гр.София
Честна дума, грам не ми пречи. Намирам го за лицемерие да ядеш месо от непознати животни, а да играеш природозащитник според интереса си.
Като платена публикация ми е.

# 501
  • гр.София
И да се върна в темата за двубоя- колкото и да ме дразни Гинчев, бих искала да победи. Познавам толкова много Иван Сапунджиевци, които имат визията за промяна, но не им стиска да я направят и в пъти им е по- лесно да обвинят такива "родоотстъпници"  като Гинчев, които имат куража да го направят.

# 502
Хайде, има ли съфорумки/ци от Ст. З. да подскажат за очите и сем.положение

Не съм от Ст. загора, но е ерген.
Не само ерген, ами и с приятелка не живее и показва, според подчинените му, близко девойче е в екипа му. Брей, ще стане майтап вярно той да е Пешо.
Някой може ли да напише какви са игрите освен алманаха, че нямам достъп до бг тв тия дни?

# 503
Обаче Станислав доста си полежа тази седмица.  Поне от това, което дадоха.  Май само в обора помага.

# 504
1-вата е цепене на дърва до 20кг, печели нацепилият под 20.
2-рата е с едни пирони по които ще се катерят, ще чупят тухли за ключ и ще веят байрака. 3-ти е алманаха. 4-тата я забравих, но пак е силова. 5-та е слагане на зеле в бъчви, търкаляне и хвърляне на торбички с пясък върху тях. Нещо такова, не съм много точна, но нека има и изненади.
Значи кмета, бреййййй....то няма кой друг да е, щом ако каже какво работи и всички ще се сетят. Ще изляза със смелото предположение, че и кмета като мъж е запленен от формата на Вал и я крие заради съдържанието, по-скоро липсата му. Пък и кой е казал, че кметовете са много умни? Те са партиен подбор , вълната в последните години е за неговата партия и хоп ! станал кмет. Но я крие..... Mask
А Алек да почерпи, че се отърва от това грубо и глупаво момиче. И пак и помага, налива и акъл за играта, че Елена е само схеми. И чухте ли, че Елена се е виждала с Ани преди формата ? Ха ! И е отказала Диди да я направи фермер за да не се набива на очи? Имаме си голям играч, ще стане интересно.
Гечо като фризьор ме спука от  смях, особено с дупката в главата на Калоян. Их, вика, тия приставки......Yum
Този сезон е много еклектичен, хмммм. Нямат тенжери , но имат хладилник , машинка за постригване...... смешковци.

Последна редакция: пт, 20 окт 2017, 23:49 от Tary

# 505
Във ФБ разкъсаха Елена, подозренията за нея ми се потвърждават. Най безобидните са, че не иска деца и е зарязала баща си на улицата, а плаче за едно животно. Ох, темата за клошарите я взимам много присърце.
А за съчките на Марина - няма нищо срамно, браво, няма да мръзнат, я. По парковете има доста сухи клони, немате си на идея, може да се прекара зимата.
Скрит текст:
Чеченките иначе са много корави жени, един мой роднина тук докара навремето чеченка от Съюза и после взе, че почина и я остави точно като Марина с две малки момчета, жената сама ги отгледа в чуждата страна , яко бачкат и са много издръжливи, не се спират пред нищо. Само че там май са от тъмните републики, чернокоси

Последна редакция: сб, 21 окт 2017, 00:11 от *Mira*

# 506
Хладилник, ха. Simple Smile Имат и прободен електрически трион, и преди видях Франческа да реже с такъв и се зачудих що се мъчат с ръчни. Калоян режеше веслата с него.
Вили си взе цигарите, да не вземе Суави пак да ги скрие, а?! Simple Smile

Мира,
Скрит текст:
аз съм минала курс по обучение на кучета. Общите приказки, които ми говориш, са ми смешни, честно да ти кажа, без да искам да те обидя. Нашийниците с ток са за стопани, които не могат да си озаптят кучетата. Треньорите имат други методи на обучение. От такива писания излиза, че треньорите на кучета са зверове, а не е  така. Не галят кучетата с перце, но не ги и измъчват  

Елена страшно ме дразни с рева за животното. Бе, не яж от животното, таман ще има повече за другите. Божидара много ми хареса.

Бива си я Ленчето в интригите, не ще и дума. Алек доста зор видя да обясни на Валерия как действа Елена. Не съм сигурна, че Валерия разбра нещо от казаното, де. Simple Smile

Последна редакция: сб, 21 окт 2017, 00:31 от Ензим

# 507
  • София
Гуедах, гуедах и аз като Станислав и какво да ви кажа...лудото Ленче ми идва байгън, буквално за нея важи "га яде кифтетата не рива". Божидара добре каза някои неща като никога. 😄 Яко преиграване. Сиктир.

Гечо: "Нали има смолЪ от лодката, ш'ти събера козина и ще ти лепна там" 😂😂😂

# 508
Ензим
Скрит текст:
Аз друго съм чувала от хора, които се занимават с това, ама...
ОК, приемам твоето за момента и приключвам темата с тока.
Защо правиха сандъците за съхранение на продуктите, мазето градиха с чували с пясък за да е 12-13 градуса, като им дават хладилник??? И  кои по точно продукти ще сложат в него, то месото няма да го запее петела, за да го пазят за другия ден??? Легени за пране да им беха дали, не хладилник, ама преди 100 години не е имало пластмаса, прали са на реката. Хладилник обаче е имало.../Сещам се за Завръщане в бъдещето 3/

Последна редакция: сб, 21 окт 2017, 00:50 от *Mira*

# 509
Имало е хладилници преди сто години. Не знам в България дали е имало, разбира се.

История на хладилника

Не всички са прали на реката. Simple Smile Прабаба ми не е. Simple Smile То, верно, че в града няма как. Simple Smile Но и по селата са имали легени, метални легени и кофи. Още има такива тук-там.

Соларни панели имало ли е? Simple Smile Машинки за подстригване като съвременните, такери, прободни триони, винтоверти, лед осветление... Пластмаса има отдавна, не от вчера.
В този сезон май не споменавали, че ще се връщат 100 години назад. Simple Smile
А, между другото, преди соларните панели с какво осветление бяха? Че те от първите дни имат некви лед лампи навсякъде, поне в първата юрта го забелязах още като я направиха.

Последна редакция: сб, 21 окт 2017, 01:23 от Ензим

Общи условия

Активация на акаунт