Нашите кухни - 71

• 111 893
  • 747
  •   1
Отговори
# 225
На мен ми казаха, че моят технически камък бил и антибактериален, убивал 95% от микробите. Което е добре, ако е вярно, защото не обичам да мажа с много препарати, а бърша само с вода.

# 226
Искам и аз дюс цвят за плот от технически камък, черен, в момента чакам да пристигнат мострите, за да мога да избера. Харесах един от тип Галакси, където блещукащите частички са много дребни, и изглежда красиво, но цената...Има един сравнително изчистен черен също, матов,  и разликата им е 700 лв. Умувам в момента. И аз се спрях на технически камък за плот, който ще е 2 см, без подлепка, че само за нея ми искаха 650 лв, и реших да си ги спестя. С подлепката изглежда по-масивно и ми харесва повече, но и само 2 см пак е ок, благодаря за снимката на Черна станция. Не знам, дали по-нататък няма да съжалявам. Понеже вече надхвърлих лимита си за кухнята, отмятам някои по-маловажни за мен детайли, защото сумата стана много сериозна. Аз се отказах от майстора, който гласихме да ни прави кухнята, че с това не работил, с онова не работил...В момента правя проект с една фирма, като съм наясно, че персонални поръчки излизат по-скъпо, но размерите ми са едни такива никакви, че от модулни кухни не успявам да запълня хубаво и функционално пространството, плюс ще правя кухня, която ще "прелива" в секцията, ако мога да се изразя така, а това също в нашия град никой не предлага. Бих могла да спестя доста пари, ако би ММ разбираше поне малко от ремонти/мебели и подобни, но...
Magnifique, благодаря ти много за линка, отивам да разглеждам сега. Аз разглеждах тестета с мострите на фирмите в града ни, и нито в едно няма този студен нюанс на тъмно-виолетовото, който искам. В тази фирма, с която проектирам кухнята сега, пак няма, но ми казаха за боядисания вариант, гледах тестето с цветовете по РАЛ, там има, и точно гланцово покритие търся. Просто цената, която ми обявиха, хич не ми харесва. Но да, имам си голяма квадратура да покривам с това виолетовото Simple Smile
М/у другото, не разбирам, защо все ме гледат странно, като казвам по мебелни фирми, че искам кухненските ми шкафове да са до тавана? Нали, които да не са баш до тавана, да има една бленда от 6 см, да речем, която да закрие пространството м/у шкафовете и тавана, но все пак...Нима никой не си слага вече подобни шкафове?

# 227
Аз съм твърдо За до тавана. Реално горния ред е 2 реда, ако са нагоре + колкото остане за още един.

# 228
М/у другото, не разбирам, защо все ме гледат странно, като казвам по мебелни фирми, че искам кухненските ми шкафове да са до тавана? Нали, които да не са баш до тавана, да има една бленда от 6 см, да речем, която да закрие пространството м/у шкафовете и тавана, но все пак...Нима никой не си слага вече подобни шкафове?

Глупости, моите ще са до тавана. Много ми е грозно да има 30-50 см между края на шкафовете и тавана.
Но аз съм отделила 15 см за козирка с лунички. Нещо такова:

Хареса ми, че уплътнява най-горните сантиметри от шкафа, където е наистина високо и трудно достъпно и в същото време добре интегрира в цялото стърчащия шкаф над хладилника.

# 229
Не съм фен на луните, но така доста добре се получава. Според теб с тази козирка(от гипсокартон ли е?) може ли да се вкара лед лента по цялата дължина полувградено?

# 230
  • София
И моите ще са до горе, всичко да ми е прибрано и да не се вижда. В сегашната ми кухня върху целите горни шкафове съм накачулила всякакви уреди( просто няма къде да ги прибера) и едно,че не е красиво, второ,че прашасват ужасно. Тъй,че колкото повече шкафове, толкова по- добре! Simple Smile

Последна редакция: вт, 21 ное 2017, 20:58 от tasia

# 231
Не съм фен на луните, но така доста добре се получава. Според теб с тази козирка(от гипсокартон ли е?) може ли да се вкара лед лента по цялата дължина полувградено?

При мен ще е към мебелите и няма да е от гипсокартон. И можеш да си сложиш каквото искаш, всичко може.

И моите ще са до горе, всичко да ми е прибрано и да не се вижда. В сегашната ми кухня върху целите горни шкафове съм накачулила всякакви уреди( просто няма къде да ги прибера) и едно,че не е красиво, второ,че прашасват ужасно. Тъй,че колкото повече шкафове, толкова по- добре! Simple Smile

Аха. И никакви прозрачни шкафове с витринки или решетки, че да ми се виждат нещата вътре в шкафа.

# 232
И на мен ми е грозно шкафовете да не прилепват към тавана, в момента кухнята ми е така, и страшно много се дразня, но не съм я избирала аз...Плюс толкова много неща могат да се съберат на 3ия рафт. Вярно е, че е доста високо, но аз така и така дори и до втория ред трябва да се качвам в/у нещо, че съм низка, та не ми пречи. Та в нашия град, докато обикалях в търсене, все ми казваха че такива шкафове са от времето на соца и подобни глупости, та затова и се спрях на индивидуална поръчка, че да ми направят както аз си искам.
Черна станция, на снимката изглежда супер, сега ме е яд, че не я видях по-рано, че доста се чудих с това осветление в кухнята, щеше да ми пасне идеално, но вече направихме разпределението по тавана по линията на кухнята за луните за външното вграждане...

# 233
Черна станция, може ли да ми кажеш какъв ти е плота? Стана ми интересно , че е антибактериален.

# 234
Черна станция, може ли да ми кажеш какъв ти е плота? Стана ми интересно , че е антибактериален.

https://www.silestoneusa.com/color/haiku/

https://content.cosentino.com/silestone/documents-usa/For%20The% … eferenceGuide.pdf

Последна редакция: вт, 21 ное 2017, 21:08 от Черна станция

# 235
Благодаря ти, Черна станция. Аз избрах на същата фирма, но тъмно сив и не го намирам, че да видя дали е антибактериален, но ще питам утре.

# 236
Благодаря ти, Черна станция. Аз избрах на същата фирма, но тъмно сив и не го намирам, че да видя дали е антибактериален, но ще питам утре.

Виж втория линк. Пише, че важи за всички, не за конкретен цвят.  По принцип няма разлика в техническите параметри на цветовете, само във визията и в...цената Twisted Evil

# 237
Asmegin, сигурна ли си с черното? Аз лично мразя тъмните цветове. А в кухня под 7-8 кв. не бих сложила черно и червено. Задушаващи цветове. Сякаш слизам в ада.
Нито харесвам бялото, твърде постно и болничеслко ми стои;)
Но това си е мое мнение.
Пробвай във всички фирми за вратички. Виж, има и в олх и базара разни майстори които боядисват. Аз търсих наситено пастелно зелено и фирмата казаха че ще ми го нагласят като смесят няколко бои. Но бяха далече, във Варна и се отказах. По рал никой цвят не ми харесва. Само пдч намирам  що годе близък цвят до желания. Така ще е като съм се запънала да е зелено...Wink
Относно антибактериалните плотове, като микробиолог не им вярвам ама грам. В тях трябва да има сребърни частици за да са анрибактериални. Истинските антибакт. повърхности са скъпи.
Поздрави.

Последна редакция: ср, 22 ное 2017, 08:33 от Blagoslovena

# 238
Относно антибактериалните плотове, като микробиолог не им вярвам ама грам. В тях трябва да има сребърни частици за да са анрибактериални. Истинските антибакт. повърхности са скъпи.
Поздрави.

И аз имам резерви, но по-скоро за степента на антибактериалност, а не по принцип, защото всяка абсолютно гладка и безпореста повърхност се явява трудна, да не кажа невъзможна за развитие на бактерии. Ми те, горкичките, просто няма къде да се закрепят за да завъдят колония и с какво да се хранят Grinning И ако са сложили и още нещо в сместа (сребро или друго) не виждам защо да не е такава. За мен въпросът е само дали се убиват 95% от бактериите или да кажем 60%. Ама колкото и да е, все пак по-добре от хич.
Друго основани да вярвам е, че това се заявява в официален документ, а в ЕС и особено в САЩ, ако твърдиш нещо, дето не е така, следват санкции. И последно, но не и по важност, тези плотове наистина са яко скъпи Twisted Evil

# 239
Няма ли в тези дукументи описано как се постига това?

Общи условия

Активация на акаунт