Нашите кухни - 71

• 111 925
  • 747
  •   1
Отговори
# 375
Този външен ъгъл повече ми харесва! Определено с по- дълбоко изрязан плот е по- красиво! Иначе и аз така виждам двата плота на Дет, (както ги е описала Madeleine).
На мен не ми харесва, че се вижда пералнята и това, че хладилника е далече от другите основни неща- мивка и печка/фурна.
Допълвам се- Deт, помоли майсторите да ти сложат полици на горния външен ъгъл.
Тази зрителна измама идва от факта, че единият плот е срязан и окантен и е дефакто с прав ъгъл, а не е заоблен, а този до който се допира е заоблен. От там единият е с по-широко чело, а другият с по-тясно. Можеше да се направи както предложиха вече.
Иначе крайните страници при нас са с дибли и лепило и е супер здраво. Икейските шкафове пък се сглобяват с минификсове и тапички там където ще се вижда иначе се оставят откъм пода или тавана...
Така при Дет ще трябва да се сложи отделно открито шкафче с полици и да загуби от ширината на всяка полица дебелината на тези страниците, освен това ще се вложи още материал...

А относно списъка за лошите майстори мисля само тя има право да слага майстора там. Тя е доволна от изпълнението и си харесва кухнята така, че няма за какво да пише...

Със здраве да си я ползваш, Дет!

# 376
Благодаря!
Хайде към следващата кухня! Моята пак ще я покажа, когато я довършим докрай.

# 377
И аз не харесах само плота. Извинявам се че съм искрена. Cry

# 378
Аз никога не бих критикувала дизайн, защото всеки си има вкус, ограничения и приоритети. Самата аз не харесвам повечето неща, показвани във форума за аматьорския дизайн (не чак да не харесвам, ама не бих си ги направила така) и в същото време съм уверена, че и повечето пишещи тук няма да харесат пък моите мебели. Но аз си ги искам такива и затова даже не ги показвам, защото няма какво да науча. Евентуално бих се изказала за функционалност.

За изпълнението обаче има смисъл да се говори. Даже и с кухнята на Дет да не може да се направи нищо, нали други хора четат и си водят записки Mr. Green

# 379
Просто това с мебелистите е малко като с майсторите на бани - не се знае на какъв човек ще попаднеш. Това, че някой може да прави перфектни мебели за спалня, примерно, не означава, че ще може да се справи също толкова перфектно и с направата на кухня. Както и да е, нека не бързаме - кухнята е чудесна като дизайн (за мен е измислена добре), а вече за плотовете... не знам какво да кажа. Confused Знам какво бих направила аз в случая, но пак в случая не съм аз човекът, който взима решенията.  Peace

Обаче мога да се похваля с новата ми придобивка в трапезарната част, ако и нея я броим за част от кухнята. Може някой да се вдъхнови, докато си проектира дневната 3 в 1. Simple Smile От около месец сме горди собственици на каминка. Избрах си я с изчистен модерен, но все пак класически дизайн, за да отива на кухнята ми. Бих показала обща снимка с разположението, но още си нямам завеси  Embarassed и не е е много яко за фотосесия. Атмосферата, която създава по време на вечеря, е неповторима, особено с този пухкав сняг отвън.  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 01 дек 2017, 10:52 от Madeleine

# 380
Браво, много добре изглежда, дори само камината без другата част от интериора. Сега ако споделиш и каква е камината, цена нямаш Madeleine! Аз от днес си имам майстори и още много им се радвам и дано до края да им се радвам така.

# 381
Madeleine, това камина на газ ли е? Красота си е, няма спор. Аз не искам и да чуя за камини. Преди 2 месеца махнахме нашата, която беше с водна риза на дърва и въглища. Сега, като се газифицирахме, видях какво е удобство.

# 382
Не, не е на газ. Биоетанолова е. Тя е за кеф, не е за отопление, макар че топли много, гадината. Simple Smile Камина на дърва имаме у нашите - хубаво е много, но там си е хамалогия. Това е блага работа - няма сажди, няма пушек, няма мъкнене на дърва, чистене, не иска да е вързана за комин и прочие, може да я сложиш и по средата на стаята, ако искаш. Палиш я, като ти писне гасиш и забравяш... до другата вечер, когато пак стане винено време. Grinning

anon, ти какво пак ремонтираш? Simple Smile

# 383
  • София
Голямо удоволствие са камините на биоетанол  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 01 дек 2017, 09:34 от Vayana

# 384
Да, голямо разкошество са!  Heart Eyes

Мъжът ми открай време си мечтае за камина. В старото жилище нямаше къде да сложим, но тук направих всичко възможно да вместя сред мебелите и камина, и то доста голяма. И воала - още си нямаме холна маса, ТВ шкаф (телевизорът ни стои на една малка помощна масичка), пердета, допълнителни мебели за сядане и т.н, обаче камината е налице!  Mr. Green И точно навреме за празниците. Така, както е позиционирана срещу масата, създава неподправим уют - чувствам се така, все едно живея в някое голямо имение с голяма камина в трапезарията, като по филмите.  Simple Smile

# 385
Живият огън създава неповторим уют. Обичам го, но аз го предпочитам по стар стил - с дърва.  Като проучвахме въпроса за пелетна камина, някак не ми допадна възможността да е с прозорче и да гледам едно мижаво пламъче в един голям, метален кютюк, на фона на буйния огън на който съм навикнала...., та избрах нещо, за което даже стена изградихме, за да скрием.
Показаните от вас, стенни, ми харесват.

# 386
Много е хубаво с дърва, от гледна точка на отопление също, обаче не бих си го причинила в новия дом. Камина на дърва означава, че трябва да имам място за съхранение на дърва, непрекъснато размъкване на цепеници нагоре-надолу, чистене на сажди, пушек и вечно окадени стени и тавани, които ще искат често пребоядисване, ако камината се използва интензивно. Смятам, че в наши дни бих могла да имам лукса и уюта на живия огън в дома си винаги, когато ми се прииска, без да си усложнявам и без това забързания живот. Няма по-хубаво нещо от това да се прибереш вечер, да си налееш една чаша червено вино и просто да щракнеш със запалката, а утре да няма една лопата угаснали въглени за изхвърляне.  Simple Smile Иначе нашата камина няма стъклена преграда и пламъкът е доста интензивен, когато горивната камера е отворена изцяло.

# 387
  • София
Няма по-хубаво нещо от това да се прибереш вечер, да си налееш една чаша червено вино и просто да щракнеш със запалката, а утре да няма една лопата угаснали въглени за изхвърляне.  Simple Smile 
Ех, сега вече много ме е яд, че послушах мъжа ми и в крайна сметка си купихме камина на дърва! Ама и той с тези предрасъдъци - това било истински огън, иначе не било същото. Аз понеже нямам никакъв опит с подобен род уреди, не се замислих за хамалогията, която изискват...То вярно, че няма да е основният източник на топлина (на ТЕЦ ще сме), а само за уют, ама накрая ще се окаже малко като ваната - имахме си преди вана, ама и тя си е хамалогия - да я пълниш, да я миеш, да я обгрижваш, по-лесно е един бърз душ и айде. Веднъж на високосна година я пълнихме и си казвамхе - еее, трябва по-често...само да не стане така и с камината ни Angry
Аз си чакам оферта за кухнята, избрах си разпределение, материали, обков....започва се  Flushed

# 388
Така става то и с ваните, и с камините Mr. Green Накрая камината ще я палите за Коледа и Нова година.
А за толкова рядко палене аз съм намерила друг заместител - 4К телевизор и пускаш видео с картина и звук. Може и да си запалиш ароматни прyчици с миризма на борче Laughing

https://www.youtube.com/watch?v=Ux8xAuQBdkk

# 389
Черна станция, имаш едно вино почерпка от мен. В момента съм си пуснала клипчето на тв, бе голям кеф. Не съм се сетила до сега, че и без пари ми излезе.

Общи условия

Активация на акаунт