Първа кола

• 51 756
  • 698
  •   1
Отговори
# 75
Аз съм с VW Polo, модел 2004 г. и съм много доволна. С три цилиндъра е, под 100 к.с. Гори малко. Вече четири години го карам, първа кола ми е. Друса малко в повече Simple Smile Приятелката ми кара тойота и затова правя сравнение, нейната колко меко вози. Препоръчвам я за каране в града.

# 76
  • Варна
Моето комби пък вози по-меко от въпросната РАВ4, а един познат има тойота корола, комби, карала съм я, возила съм се на нея ама и тя вози като каруца. Не ги долюбвам от тойотите.

# 77
Аз съм с VW Polo, модел 2004 г. и съм много доволна. С три цилиндъра е, под 100 к.с. Гори малко. Вече четири години го карам, първа кола ми е. Друса малко в повече Simple Smile Приятелката ми кара тойота и затова правя сравнение, нейната колко меко вози. Препоръчвам я за каране в града.
Я кажи колко гори в града и как го засече?

# 78
Търсиш здрава, икономична и евтина за поддръжка кола.
Като фен на VAG Gruppe бих препоръчала Шкода Фабия/Сеат Ибиса/Фолксваген Поло 1,4, 1,6 или 1,9 ТДИ между 75 и 100 коня в зависимост от генерацията. Държат цена втора употреба, обаче, защото са много здрави и безпроблемни. Важно е да вземеш колата от автокъща с добра репутация, освен ако няма да си взимаш чисто нова.
Спорът за автоматика е много смешен. В който и сайт за спецификация на коли да се влезе, се вижда, че при еднакъв мотор и генерация, автоматикът вдига разхода с минимум 0,5 литра, както и двойно/четворно предаване.

# 79
Я кажи колко гори в града и как го засече?
Не съм го засичала с точност, не мога да ти отговоря.
Ориентирам се по парите Simple Smile  с 20 лв дизел карам 4-5 дни.

# 80
Горещо препоръчвам Нисан Микра. Имах такава - бензин, 1.4, 90 коня. Страхотна кола, харчи наистина малко /затова препоръчвам да е бензин/, доста бързо набира, изключително удобна за каране и паркиране в градски условия, евтина за поддръжка, има много екстри /моята имаше автоматични чистачки, безключово палене, мулти волан и още един куп екстри/. Предполагам, че са ти казали, но да го кажа и аз - задължително да НЕ Е автоматик  Peace

Скрит текст:

# 81
За млад шофьор, за да придобие добри умения му трябва стара кола, бензинка, малки габарити, малък двигател!

Последна редакция: ср, 18 окт 2017, 16:06 от Анонимен

# 82
Добре че сте си класа та си сменявате на 2-3-5 години колите.

# 83
Да добавя:

1 - Не препоръчвам SUV за първа кола. Като оставим настрана, че е доста висок, а и най-вероятно няма да е от новите модели, то карането му в града ще ти се стори наистина сериозно предизвикателство, а пък паркирането да не говорим. Към това добавяме сериозния разход на гориво, без значение дали е дизел или бензин /повечето са дизели/ и накрая, но не и на последно място - един комплект нови, зимни гуми. Е тогава веселбата е пълна  Simple Smile
2 - Ако бензиновата кола, която ще си харесаш ти дава по-голям разход, по-добре вземи същата с дизелов двигател, отколкото да слагаш газ или метан Peace
3 - Ако колата, която харесаш е с предно предаване, то не ти трябва да търсиш вариант 4х4. Достатъчно проходими са в градски условия през зимата. За първа кола е добре да не е със задно
4 - Препоръчвам да стоиш далече от ниските коли /ако ще гледаш някой от немското трио, то не поглеждай към S-line, M-ка и AMG/. Зимата, като падне сняг ти е достатъчно едно кръгче с нея и предната броня заминава за оправяне
5 - Каквато и кола да си харесаш задължително я вкарай в оторизиран сервиз на марката. Там няма мърдане - ще ти направят пълен преглед на колата и ще ти кажа реалните й километри
За сега се сещам за това - ако се сетя за още нещо пак ще се включа. Успех Simple Smile

# 84
Племеника ми е на 19 и е с Фиат стило.

# 85
  • София
Здравейте,

И аз се включвам в темата тъй като искам да си купя кола. Имам книжка от 2012 г. но активно не бих казала, че съм карала. Искам да си купя малка дамска кола, която да не ми харчи много и да свикна да шофирам уверено. За сега съм си харесала Пежо 206 GrinGrinGrin малка и точно дамска кола. Не искам голяма и мощна. И си мисля, че ще ми е Ок да е дизел. Вие какво ще кажете?

На тези съм се спряла, но все още не съм ходила да ги гледам.

# 86
Но ако си богата спокойно си го причинявай.
Ох, де да бях... Joy На 22 години, колко да съм богата... Събрала съм си едни парички, мама и тате ще помогнат и те...

# 87
Аз лично винаги се чувствам по-удобно в голяма кола. Наистина са маневрени, а габаритите не се усещат толкова, свиква се с тях. Но на авторката реално не й трябва голяма сега.

Аз бих дала идея за Нисан Алмера. Не е от най-малките, определено не е от големите. Средна работа. Има и на прилични цени.
Аз исках да е по-малка, защото още ми е трудно да си преценявам страничната дистанция и да паркирам. Иначе знам, че големите коли са по маневрени. Нещо средно май наистина е най-добрият вариант.

# 88
И аз съм с първа кола - малка,пъргава, икономична -Сеат Ибиза  2009.Искам да попитам колко са часовете по кормуване,които взехте.
Взех си задължителните 31 и допълнителни още 5 преди изпита, че не се чувствах готова. Не бях карала никога преди да започна курса.

# 89
  • София
Здравейте,

И аз се включвам в темата тъй като искам да си купя кола. Имам книжка от 2012 г. но активно не бих казала, че съм карала. Искам да си купя малка дамска кола, която да не ми харчи много и да свикна да шофирам уверено. За сега съм си харесала Пежо 206 GrinGrinGrin малка и точно дамска кола. Не искам голяма и мощна. И си мисля, че ще ми е Ок да е дизел. Вие какво ще кажете?

На тези съм се спряла, но все още не съм ходила да ги гледам.

Не бих избрала нито едната. Първо, ако точно Пежо 206 искаш - заложи на по - големия дизелов двигател. 1.4 HDI ще върви по - зле, а ще харчи колкото 1.9. От трите автомобила единствено тъмно-синята си струва да се види, волана не изглежда изтрит, но вероятно е сменяван. Педалите и те изглеждат що-годе добре. Другите две са трагедия - супер изтрит волан на 1.9, обвит в калъф, защото е изтрит на другото 1.4, изтрит салон и при двете. А като видя измит и чистичък двигател - бягам далеч. От тези трите само синята може да се види, за другите две не бих мръднала да гледам. Да не говорим, че няма вариант коли на по 12-13 години да са на посочените в обявите километри, за това задължителна проверка в сервиз, за да не се окажат покойници на по 600-700К км. Peace

Общи условия

Активация на акаунт