Първа кола

• 51 980
  • 698
  •   1
Отговори
# 255
Пример - аз карам Ауди А4 вече четвърта година. Единственото, което направих по нея това лято беше смяна на масло, филтри, ремъци и масло на скоростна кутия. Когато я купих всичко й беше сменено и нищо не съм пипала, освен да сменям гумите.

И аз така ама с пасат. Така че онова изказване за класното ауди пред скъпия пасат е супер тъпо и ограничено.

Някой питаше за форд. Ето ви нещо да се посмеете по тоя повод.

Това висеше на стъклото на гумаджията, където си връткам гумите Simple Smile Доста се позабавлявах.

Ето нещо и от мен  Joy Joy Joy

Скрит текст:

# 256
A8 и A6 служебни автомобили доста малко вероятно, по-скоро ги карат бизнесмени здраво. А7 пък ако намериш служебна освен някаква рекламна пари ти давам Grinning

А8 и А6 ги купуват бизнесмени, но ги карат шофьорите им, за които това са си служебни автомобили. И си ги карат, като такива. Сигурно си виждал модела на А8 с падащата напред седалка до шофьора - ясно е, че се купува, за да се води отзад, не да се кара

Скрит текст:

Като цяло си права, най-важно е как е подържана една кола. Но все пак повечето модели на Ауди имат заложени бая проблеми, които започват сериозно да се появяват след 200к километра. За сравнение при повечето аналогични модели на Мерцедес проблемите започват след 300-350к. Например А4 Б8, няма една здрава конфигурация двигател/кутия с автоматични скорости, ако не е куатро. Бензиновите мотори имат дефект и харчат масло, прави се ремонт за 2-3к. Дизеловите пък трошат скоростната кутия мултитроник, която не е добре предвидена. Около 5 процента от 2.0тди на това поколение хвърля "нафтовата помпа" - който е спечелил от тази лотария гори с 5к лева. За 3.0тди пък където n на брой вериги са консуматив на 200к километра няма да говоря, бе случайно на този мотор галено му викат душегуба Grinning За такъв клас автомобил това са си сериозни разход, бил то и ауди.

Това, което съм подчертала смятам, че изобщо не е вярно. И, както вече казах, много зависи от това как се кара и как се поддържа една кола

Цитат
Твоята А4-ка кое поколение и кой мотор е? Ако е Б7 1.8т е нормално да нямаш много грижи, това сигурно им е най-надеждния модел евър.

Моята е Ауди А4, 2.0 ТDI, модел 2011 г., с 8 степенен мултитроник и е с предно предаване. Купувана е от Ауди Германия през 2013 г. от където я взехме с пълна смяна на всички консумативи, в гаранция и т.н. Сега е вече на 6 години - скоро ще стане на 7 и нищо по нея не е пипано. Карам я внимателно, пазя я, сменям консумативите, когато си му е времето за смяна и колата е в перфектно състояние. Това е първия дизел, който карам и въпреки очакванията ми ме изненада много приятно

# 257
Най-вероятно просто е на малко километри. Като роди мултитроника пиши, да те свържа с единствения човек в БГ, който ги оправя кадърно ; ) Щото в Порше ще ти предложат учтиво да си смениш цялата кутия Grinning

# 258
Най-вероятно просто е на малко километри. Като роди мултитроника пиши, да те свържа с единствения човек в БГ, който ги оправя кадърно ; ) Щото в Порше ще ти предложат учтиво да си смениш цялата кутия Grinning

Аз ходя при Жоро Аудито - много съм доволна.
Но благодаря - ако ми потрябва ще ти пиша наистина Simple Smile
Дано не ми се налага де Hands V

# 259
  • Canada

И аз така ама с пасат. Така че онова изказване за класното ауди пред скъпия пасат е супер тъпо и ограничено.

Нещо се засегна ли?

# 260
Кой искаше микра?

Малко да се посмеем:

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&ad … 11513681938141903

Тук собственика май е пускал "Бързи и Яростни" на децата си на задната седалка за да не пищят, докато той го тренира с ръчната Grinning

# 261
ква е тая грозотия. от ония по-изтумбените имаме предвид като казваме Микра.

# 262
Какво мислите за Alfa Romeo MiTo ?

# 263

Аз съм карала Алфа Ромео, но беше преди много, много години и модела беше доста стар. Та не мога да дам обективно мнение. Но, като цяло алфите мисля, че не са ОК в момента.
Вчера минах покрай една Мазда 2 - ако има някой с опит, може да сподели мнения и впечатления за нея. Видя ми се много симпатична

# 264
Мазда 2 си е Форд отвсякъде - мотора, скоростите, че и шасито са на Форд. Иначе е красива кола, спор няма.

# 265

От кое поколение? Чак от последните започнаха да ги правят читави, преди това са зле. Дизеловите двигатели са ОК, всичко останало по колата е мазало.

# 266

От кое поколение? Чак от последните започнаха да ги правят читави, преди това са зле. Дизеловите двигатели са ОК, всичко останало по колата е мазало.
Последните модели на всички марки коли са по-калпави от предишните, нито Мерцедес, нито която и да е друга марка са същите, каквито бяха. Аз имам доверие само на колите, които са Made in Japan, т.е., номера на рамата на колата да започва с буквата J. Марката няма голямо значение.

# 267
Напротив, нищо им няма на последните мерцедеси. Това, че Чичо Гошо не може да ги ремонтира в гаража с чук и пирони не значи, че са скапани. Разбира се има дефекти преди фейслифта, но сериозните марки си ги оправят безплатно с доста организирани сервизни акции.

Аз лично японка трудно бих препоръчал на някой, който държи поне малко на комфорта, обезшумяването и да не усеща камъните по пътя в бъбреците си. Помня, че дори мазда 6 от преди две поколения беше полъртително некомфортна и лъхаща на евтина пластмаса за класа си.

# 268
Вземи си на старо някое субаро с боксер, да видиш колко е здраво и надеждно. И като ти кажат колко струва да се рециклира една дюза ще се хванеш за сърцето. Но пък за сметка на това харчи като мерцедес V8...

# 269
  • Варна
Стига де, съвсем ме закопа. Аз отдавна се точа на субару...

Общи условия

Активация на акаунт