Първа кола

• 51 970
  • 698
  •   1
Отговори
# 270
За мен това е анти кола Simple Smile Разваля се много за японска че даже и за всякаква, мотора е капризен, обслужването е скъпо и харчи много... Единствено, че била проходима. Мен лично това не ме топли. Май имаше субарута без боксеров двигател бензин, но не съм сигурен как са нещата там...

# 271
За дефектите на японките нищо не мога да кажа, обаче пък вътре са, като правени по "Труд и творчество". Само, като видя Тойотата вътре, която е една от най-продаваните марки и направо ме втриса. Интериора е отвратителен, екстериора същата работа. Дори и Ленд крузъра, който държи толкова високи цени с години отвътре изглежда покъртително. Изобщо не мога да си представя, че това може да се сравнява изобщо с елегантността и комфорта на Мерцедес или която и да е от трите конкурентни немски марки

# 272
Всички модели на Субару са с двойно предаване (4х4), а това вдига разхода минимум с 1 литър. Препоръчах колите Made in Japan, а не японските марки. Правете разлика, защото тя е голяма.

# 273
За дефектите на японките нищо не мога да кажа, обаче пък вътре са, като правени по "Труд и творчество". Само, като видя Тойотата вътре, която е една от най-продаваните марки и направо ме втриса. Интериора е отвратителен, екстериора същата работа. Дори и Ленд крузъра, който държи толкова високи цени с години отвътре изглежда покъртително. Изобщо не мога да си представя, че това може да се сравнява изобщо с елегантността и комфорта на Мерцедес или която и да е от трите конкурентни немски марки

Ами с извинение, който е свикнал на немски премиум тези му изглеждат като кенеф Simple Smile

# 274
Всички модели на Субару са с двойно предаване (4х4), а това вдига разхода минимум с 1 литър. Препоръчах колите Made in Japan, а не японските марки. Правете разлика, защото тя е голяма.

На субаро 2.0 турбо 17 реален разход в софия не му мърда.

# 275
Искам пак да уточня да не приравнявате японските марки с колите, произведени в Япония. По-голямата част от японските марки коли се сглобяват в Европа и използват шасита, двигатели и скоростни кутии на европейски марки, а това вече не са японски коли.

# 276
Дай тогава конкретен пример за произведен в япония модел между 3 и 8 годишен.

# 277
Дай тогава конкретен пример за произведен в япония модел между 3 и 8 годишен.
Преди да започнете огледа на една кола, вижте първо номера на рамата, ако е произведена в Япония, първата буква ще е J, това е гаранция за качество и надеждност. 

# 278
Нещо за Land Rover Evoque да кажете

Скрит текст:

# 279
Питам дали става въпрос за втора ръка, защото за 50000лв бих си купила нова, макар и не толкова премиум.
Иначе конкретно за GLA. Когато през 2012 излезе настоящата А класа я харесах страшно много. Но сега 6 години по-късно интериорът ми е доста outdated Rolling Eyes. Не че е толкова лош, но хич не ми допада малкото екранче и тези бутони на средната конзола. Наистина за 50000лв е добре да се погледне какво се предлага от другите марки с модели от 2017г.
За Evoque, имам познати с такъв и за сега нямат оплаквания. Проблемът е, че много ги крадат и за това застрахователите изискват допълнителни защити + по-висок процент застраховка. Честно казано за парите си му лисват много от екстрите, които за мен са задължителни. Трябва да гледаш по-високите оборудвания. Лично на мен ми харесва повече от GLA.

# 280
В София много коли се крадат, моята също пробваха да я крадат преди две седмици и я спасиха едни неща, които й бях правил. Истината е че само платен паркинг с камери те спасяват от крадците. И гаража не е оферта ако е без камери и СОТ, от там ги вадят най-лесно защото си бачкат на спокойствие. Рейндж Роувърите даже знам кой им е специалиста ама няма значение Grinning

Пред GLA бих препоръчал GLC. Цената и подръжката са идентичени, а комфорта и пространстовото - друго.

# 281
За платените паркинги съм напълно съгласна. Защото дори и да не ти я откраднат, то е достатъчно да ти свалят броните или огледалата. Помня, че когато купихме едната от колите се наложи само първата нощ да изкара пред блока, докато платим за паркинг и за една нощ изчезнаха чистачките. Много са бързи.
Между другото БМВ и Ауди също са сред крадените коли. БМВ също имат по-висок % при застраховката заради кражбите. А мен веднъж един "симпатяга" доста сериозно си ме следеше из Люлин. Буквално, като ваденка се беше лепнал. За малко щеше да стане веселба накрая пред един от блоковете, но много бързо избяга.

Относно Роувъра и GLA - то - много са ми любими и двете. Истината е, че дори не мога да кажа кое ми харесва повече. Аз, обаче за разлика от повечето хора карали джипове, не ги предпочитам особено. Колите са ми някак по-удобни и приятни за каране. Затова и предпочитам GLA пред GLC. Иначе истината е GLE coupe Simple Smile

bubbata - и аз, като теб имам склонност да се влюбвам от пръв поглед в някои модели. Ето най-новата ми любов, която направо ме удари в земята

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=JEz3tuXrw9o

А относно нова кола или не - изобщо не би ми хрумнало да си купя нова кола, защото на мен бързо ми омръзват. Нова кола се купува, за да се кара повече време. Иначе няма смисъл. Така или иначе цената й пада сериозно още с излизането от магазина. А винаги можеш да си купиш кола втора употреба на 1 - 2 - 3 години, да я покараш 3 - 4 години и да я смениш с друга, като ти писне. Загуба ще има разбира се, но няма да е толкова голяма. Примерно - за 50 000 лв можеш да си купиш SUV 3008 на Пежо 2017 г. или Роувър Евоук 2012 - 2013 г., Мерцедес GLA 2014 - 2015 г. и т.н. А това също са си нови коли. Просто е въпрос на вкус - иначе парите са едни и същи

Последна редакция: пт, 29 дек 2017, 00:02 от Lady Cassiopeia Duval

# 282
Примерно - за 50 000 лв можеш да си купиш SUV 3008 на Пежо 2017 г. или Роувър Евоук 2012 - 2013 г., Мерцедес GLA 2014 - 2015 г. и т.н. А това също са си нови коли. Просто е въпрос на вкус - иначе парите са едни и същи
Специално новото Peugeot 3008 е с по-хубав интериор и от двете, лично мнение. Peace
Velar-а е много по-голям. Хубав е, но средната конзола е много непрактична. Sad Нямат изчистване следите от пръсти. Направо трябва да си караш с ръкавици. Simple Smile
Аз съм харесала Volvo XC60 от тазгодишната селекция.

# 283
Лично на мен новото Пежо 3008 страшно много ми харесва. Но съм го виждала само отвън. Вътре не съм сядала. А и нямам лични впечатления от френските автомобили. Имам близка приятелка, която му е хвърлила око, та ако се почерпи с едно такова ще добия по-добра представа
Относно Волво - знам, че доста харчат, скъпи са за поддръжка и автоматичните им скоростни кутии гърмят много бързо. За най-новите модели не мога да кажа на 100 % за кутиите, но за предните модели го знам със сигурност от няколко човека, които имаха Волво. Аз лично мислех да взимам такова, но те ме разубедиха много бързо.
Препоръчвам ти хубаво да поразпиташ за новите модели - възможно е да са много по-добре вече, но все пак за по-сигурно. Иначе на външен вид са страхотни наистина

# 284
Лично на мен новото Пежо 3008 страшно много ми харесва. Но съм го виждала само отвън. Вътре не съм сядала. А и нямам лични впечатления от френските автомобили. Имам близка приятелка, която му е хвърлила око, та ако се почерпи с едно такова ще добия по-добра представа
Аз съм влизала вече в едно такова. Много добре са го направили. Не знам какво оборудване беше, но декоративните елементи не бяха текстил, а си беше нещо като алуминии. Това ме навежда на мисълта, че може би не е било най-високото оборудване.

Общи условия

Активация на акаунт