Стар Трек : Дискавъри / Star Trek : Discovery

• 38 737
  • 470
  •   1
Отговори
# 105
Аз харесвам Дискавъри - историята е много мистериозна и това ми допада. За сега - както бях споменала и в началото, този сериал ми е много по-интересен от новите филми Стар Трек. Възможно е мнението ми да се промени - за мен американският морал е труден за възприемане и когато започват да го натрапват, ми става отвратително и спирам да гледам (независимо дали се отнася за филм, сериал или предаване). Нямам нищо против да си го прилагат на тяхната си родна почва, но се дразня, когато се опитват да го наложат на света.

Що се отнася до новите Междузвездни войни - и по-точно Последните джедаи - около Коледа се чудех дали тук има тема, в която се обсъжда филма, но в крайна сметка реших да не търся, защото мнението ми е силно негативно и би могло да се възприеме като хейтърско. Не знам следите ли какво се случи около този филм - първо - половината фенове НЕ ГО ХАРЕСВАТ - както в САЩ, така и по света - това може да се види на всеки един сайт и в много интервюта, коментари, анкети и т.н. В сайта Гнили домати има 90% одобрение от критиците и 50% от зрителите - 50% е малко, особено за филм от такава величина. Критиците изпаднаха в нещо като паника и започнаха да обясняват защо хората, които не харесват филма грешат, или да теоретизират, че сайтът е бил хакнат, или пък че едни много зли хейтъри са си направили по 1000 профила, за да могат да снижат процентите... За мен това поведение е много по-обидно и ме кара да изпитвам много по-силни негативни емоции към филма, отколкото самият филм. Още по-неприятно е, че Райън Джонсън отказва да приеме провала си и обижда хората, които не харесват филма му. Филмът не е добър - има някои хора, които го харесват, това не го прави по-добър. Тези, които не го харесват (и които са половината от всички, които са гледали!) могат да изразяват мнението си свободно и не са антифеминисти, хакери, хейтъри, поддръжници на Тръмп или вманиачени фенове на оригиналната трилогия. Просто не го харесват.  А аз лично смятам, че втората трилогия беше сносна - дори и Невидима заплаха. В продължение на години бях толерантна към хора, за които този филм е негледаем, а сега същите отказват да са толерантни с мен и останалите, които не харесват Последните джедаи?! Не е честно и е нагло - толкова ми е обидно, че чистосърдечно ще злорадствам, ако "нещо" се случи и новата трилогия МВ (режисирана от Джонсън) в крайна сметка не се осъществи. Smiling Imp

# 106
И на мен ми харесва Дискавари.Допада ми,че разчупиха рамката и главно действащо лице не е капитана,а друг член на екипажа.Също,че капитана има своята мрачна страна,а не е излъскан образ на доброта.Харесва ми и модерната визия и ефектите. Сюжета също ми допада - мистериозен,без епизоди пълнежи (поне за сега) и по свободни взаимоотношения.Героите сущо - капитана,Майкъл,Стамес,Тили...
Разбира се,че има и неща,които ме дразнят,но не им обръщам внимание и съм наясно,че няма как всичко да ми хареса.
Американски си е от началото  до край и нищо повече не искам от тях.Мисля,че се опитват (освен печалбата) да достигнат до феновете, и да попълнят липсата на добър фантастичен сериал.В последните години нямаше(освен д-р Кой),сега се надявам и за нов Старгейт (стискам палци на не възродят Стартрек Дискавари).Рейтингът ми е доста добър и стискам палци за 3 сезон.

Междузвезни.....само идеята,че героя на Оскар Айзък ще се сведе до най-обикновен пилот,леките любовни наченки и елементарния копиран образ на Палпатин,който си умря без да е нещо съществено.... и още и още.
Няма да мрънкам,но съм разочарована.

П.П The Orville също ми харесва.

# 107
И на мен ми харесва "Орвил", но не колкото "Дискавъри".
Попаднах на една статия, според която основната тема на първи сезон е изкуплението (очевидно на Майкъл, но също и на Аш, ЛРелл, а може би и на други?), докато основната тема на втори сезон ще е вярата :
 “We are very interested in tackling themes of faith next year, science versus faith. We’re interested in different points of view on that, and we’re still hashing out what we want to tell. We’re in this interesting pocket of time 10 years, now nine years before TOS, and there are lots of things in terms of TOS canon that we want to do some nods to and we’re still figuring it out.”
Това е нож с две остриета - аз лично се дразня, когато ми говорят за вяра, при това по някаква причина ме дразни и безрезервното приемане на религиозните ценности, и агресивното отричане на всичко свързано с вярата и религията. Не съм вярваща, но абсолютният атеизъм ми изглежда много отблъскващ.
Ето цялата статия, има и други неща: http://www.tracking-board.com/star-trek-discovery-bosses-tease-h … ere-and-season-2/

# 108
Въобще няма да коментирам епизода докато не го гледам пак (главно го слушах),но е интересно,много и има отговори на някои от въпросите.
Кратък спойлер,ако някой не е търпелив,но по-добре гледайте.
Скрит текст:
Теорията с Аш е вярна,но нещо тотално се е сбъркало и за това клингонското не се е пробудило,а е станал по-емоционален,а в момента и много травмиран.
В огледална вселена попадат.
Има пролята кръв на главен герой -
Скрит текст:
доктора
от друг главен герой
Скрит текст:
алтернативната личност на Аш
Продължава любовната заигравка между Аш и Майкъл.
Влизат в конфликт с Теранската империя,която май съществува само в Огледалната вселена или още не са се появили в новмалното време,много не разбрах.Blush Но те са в конфликс със Звездния флот.
Тили наистина е капитан,но на огледалния кораб Дискавари.
Токова нямах търпение да го гледам Blush

# 109
Сега и аз го гледах - много силен епизод, а и втората половина от сезона се очертава да бъде интересна!
Скрит текст:
След това, което стана с доктора, се съмнявам, че Аш ще оживее (най-положителното, което може да се случи с него е героична смърт) - постъпката му не може да бъде простена, но пък той не беше съвсем на себе си...И все пак - последствията са необратими Scream Добре стана, че изясниха как така компютърът не го е засякъл, след медицинските прегледи. Сега поне нещата са ясни; по време на почивката някои хора теоретизираха, че той не е Вок (въпреки всички доказателства), а е случаен пленник или случаен клингон с промит мозък, който шпионира за Вок.
Стаметс дали говореше за двореца на императора??
Разочарована съм, че от Дискавъри не са успели да изпратят данните за прикриващия механизъм , използван от клингоните, преди да направят последния скок. Мислех, че след като унищожиха кораба саркофаг, това ще наклони везните на войната в полза на Федерацията, и докато се върнат ще е сключено примирие.

# 110
И аз си го мислех,това за Аш,но пък не искам да убиват още някой.В "Игри на тронове"  ще се превърне. Imp
Ако стане това ще е поредния герой и то уж от важните - капитанката,после на Лорка онази за сигурността,ощенякойамабездакажа и вероятно Аш.В Ентърпраиз си беше само Трип и първият път го съживиха.

Нем,направо доживотен затвор и така няма да се чудят как да помилват Майкъл.Двамата заедно в космическото Гуантанамо.

P.p Мисля си,че накрая и Лорка ще полети от капитанския стол.

Последна редакция: пн, 08 яну 2018, 13:55 от Tuon

# 111
И аз все си мислех, че Лорка най-вероятно ще умре в края на сезона, но може и да не стане така.
На мен също не ми харесва да умират запомнящи се/симпатични персонажи.
Скрит текст:
Чудя се за капитан Джиорджио - дали ще я видим в паралелната вселена? Или Майкъл я е убила, за да заеме мястото й??

И още нещо - след като императорът е "безлик", сигурно ще се окаже някой познат. Интересно кой ли ще е...

# 112
https://www.instagram.com/p/BdvsVBTge-Q/?hl=bg&taken-by=morywise

Аш верно е заприличал на пенджабски младоженец след второто преобличане.До него са Тили и момичето,което играе клингонката.

# 113
Сигурно това е модерно сега Joy Joy

# 114
От личен опит - розовото е никога не е излизало от мода в Пакистан.Сигурно е по-силно от него.Те са си такива шармантни,кичозни,шаренко,бижута.Поне тези,които успях да опозная.Три шала съм си взела от там - розов,син с брокат и паети,а последния е с приливащи се цветове и покрая с дантела. Кич от всякъде Joy

# 115
  • DE
Их бе, сврачешката ми порода си те представи къде ги носиш последните два  Crazy Heart Eyes

# 116
Дане,мога да ти кажа,че със синия получих много комплименти на една сватба.Бях с черна рокля + обувки и си беше чудесен аксесоар.За номер три - не е носен още и незнам какво да го правя,но е толкова красив Heart Eyes 
С Джи си ме предста ви,нали?Joy

# 117
Доколкото успях да преценя от сериалите - и индийските мъже много си падат по този цвят. Даже един младеж се сърдеше, че са му купили светлосини дрехи, защото били много женствени и самият той си избра ярко розово))
Но този тип цветни и тесни панталони и сакенца май се носят често от по-младите и модерни мъже - сигурна съм, че в абитуриентската тема ще се напълни с подобни снимки. Simple Smile

П.п. завиждам за шаловете - обичам аксесоари и ярки цветове)

# 118
Но този тип цветни и тесни панталони и сакенца май се носят често от по-младите и модерни мъже - сигурна съм, че в абитуриентската тема ще се напълни с подобни снимки. Simple Smile
Носят се и на мен по ми харесва от шароките крачоли.

Да ви ги покажа шаловете.Ето ги розовия (същото като сакото) и синия. Другия не е разопакован още,пък и е голям.
От този тип в нюанси на жълто.Става за покривка или перде Joy

# 119
Супер са Simple Smile

Аз харесвам по-широките крачоли за себе си - не обичам да ми стяга и комфортът ми е по-важен от това дали панталонът ме прави да изглеждам по-дебела (примерно).

Общи условия

Активация на акаунт