The Ordinary

• 159 418
  • 740
  •   2
Отговори
# 435
  • тук и там
Не пречи да пробвам-не е като да нямам достатъчно количество. Peace

# 436
Check Please,и миналият път като написах за кофеина-реагира по същият начин.При мен изсушава-факт. А кожата ми е мазна,смесена през зимата.Купих го именно заради добрите отзиви.Третиноина няма общо,ползвах кофеина преди да започна да мажа третиноина,после му дадох втори шанс-тцъ.При мен не работи добре този продукт!

Е как ще ти изсушава, като е с мазна консистенция и едва попива и то на суха кожа? Все едно да напишеш, че маслото от марула ти изсушава, почти същото е. Въобще не съм запомнила, че ти си писала същото нещо, но нищо чудно да съм реагирала като съм го видяла.

# 437
Аз съм писала кои продукти харесвам и кои не в някои други теми.

Не ползвам вече ретиноиди, но докато ползвах последния беше този - Andvanced retinoid 2%. Личното ми мнение е, че за съотношението цена/качество беше най-добрия, който намерих тогава.
Maйка ми е със зряла суха кожа, на нея сквалана и ретиноид в сквалан много и харесва. Но си е мазно, оставя филм, за нея това е усещането за комфорт.
Ascorbyl Glucoside Solution 12% ми оставя филм също, изключително неприятно като усещане на кожата. За по-силните концентрации на вит Ц четох, че има щипане и не съм поръчвала.
Купих AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution когато ползвах и ретиноиди, и вит ц и нямах кога да ползвам всекидневно и киселини. Ползвам веднъж месечно, след него не нанасям нищо агресивно а само крема ред аут на фитокод.
Маслото от марула им е чудесно за цената си, за мен им е хитовия продукт. Аз не ползвам, но майка ми с нейната суха кожа много го харесва. Пак не харесвам масла, които остават на кожата.
Хиалуронова к/на и пептидните серуми не съм ползвала, чащото както съм споменавала, че съм купувала с отстъпки Хиламид и съм преценила, че получавам по-добро съотношение цена/качество.
За Argireline Solution 10% съм казвала, че е много течен и неудобен за употреба на ограничени зони, използвах почти една опаковка стараейки се да се ограничавам до чело/около очи и не видях видим резултат. Пак правя уточнението, че чаках резултат 30% за 1 месец, каквото е изследването на ефикасността.
Natural Moisturizing Factors + HA оставяше мокро усещане на кожата ми, като изпотена, за грим отгоре не можем да говорим.

Edit: предишните ми постове бяха по-скоро инспирирани от въпроси: купих това, това, това и това. Как да ги използвам? Ако не знаем как, как сме ги поръчали? Ето линк с лесни обяснения за киселини и ретиноиди:
https://beautyeditor.ca/2017/07/06/acids-and-retinol

Последна редакция: пн, 29 яну 2018, 16:15 от gevestra

# 438
NMF наистина остава леко мокро усещане, но съвсем успешно слагам върху него фдт.

# 439
На мен NMF пък не ми оставя такова усещане, но за това пък ми щипе (ползвам третиноин и заради това) така че дали ще сме доволни или не от даден продукт, зависи от типа на кожата ни, непосредствените проблеми които имаме и текущото състояние на кожата, както и на не последно място, какво друго ползваме.
За едни един продукт е страхотен, за други ужасен, но разликата не е в продукта, а в кожата на която се слага и очакванията които имаме, така че, мир  Peace

# 440
Възлагах явно големи очаквания на тази козметика, тъй като е бюджетна, но определено не се оправдаха, бих се радвала да намеря по-бюджетни продукти на нещата които ползвам, но явно няма да са тези.

# 441
Явно аз пък съм единствената ползваща втора опаковка вит. Ц 23%+ХА. Нищо не ми щипе вече или съвсем съвсем леко за много кратко, че и третиноин ползвам от известно време. Очите пазя много. Понякога крема се придвижва на там, не че ги мажа целенасочено. И става страшно. За това мажа малко под торбичките на очите до към скулата гледам не по-нагоре и малко по-нагоре от веждите.

# 442
Аз направих първата си поръчка миналата седмица  на 24.01 и си чакам нещата с нетърпение.
Поръчах EUK,  Hyaluronic Acid 2% + B5  и Matrixyl 10% + HA .

Бях си направила списък с желани продукти, но реших да не се изхвърлям още с първата поръчка на всичко, да видя дали ще се разберем с The Ordinary.

Защото преди около година някъде от една понасяща всичко кожа без грам свръхчувствителност, без да знам причината, сега съм със склонност към реакции, дерматити и свръхчувствителност кожа  Tired

Със сигурност  вече знам, че  от вит. Е и етерични масла се обривам. Обаче има и друго, на което още на мога да му хвана следите...

# 443
  • варна
За да не подведа някого,съвсем тихичко ще кажа,че най,най най безумно,несравнимо съм впечатлена от Alpha Lipoic Acid 5%!Сутрин кожата е гладка,мекичка!От всички мазила,които съм измазала това е моето!Жалко,че може да се слага само 2-3 пъти седмично и добре,че ефекта трае 2-3дни.За някой може да е пълно разочарование,но за мен е чудесно. Simple Smile

# 444
  • Торонто/Сливен
Дойде ми поръчката (поръчах в събота, направо съм изумена).
Довечера ще слагам ретиноида и мисля да изчакам 7 дни, за всеки случай.  Wink
Питането ми е - имам тези 2 олиота:

Те ок ли са в случай, че ми изсъхне кожата или чисто масло трябва да е?

Киселината, въпреки, че е слаба, мисля да я пробвам 3-4 дни след ретиноида.

# 445
Здравейте и от мен, аз имам следния въпрос за този продукт: http://theordinary.com/product/rdn-retinol-05pct-in-squalane-30ml?redir=1 Retinol 0.5% in Squalane малко се обърках и го взех по погрешка Grin мислех, че е най-слабия ретинол на theordinary, но след това прочетох, че е трябвало да е Granactive.
Както и да е, снощи се намазах нямам никаква реакция - тя до колко време трябва да се прояви, ако въобще се появи... Тази сутрин кожата ми е много мека и гладка! Дали мога да го ползвам всяка вечер?
На 31 години съм, нямам бръчки, кожата ми в момента е в добро състояние, но имам малко белези от пъпки отпреди 10-тина години....

# 446
Пробвай през вечер и ако ти е ок, мини на всяка вечер. Обикновено след 2-3 дни се появява сухота, ако ти идва в повече.

# 447
  • Наблизо
Дори и да се появи сухота и белене на кожата,принципно изчезва след една-две седмици.
При мен след 5 дни нещата поюнаха да се оправят.Остава да видим дали и с пъпките ще е така.
Какви слънцепредпазители ползвате?

# 448
Така е, но много хора се плашат и смятат, че продукта не е добър или не действа или им влошава състоянието на кожата, и т.н.

Аз съм с Ла Рош Антелиос в плоското шише. Имам и една купчина други,но този ми е основния.

# 449
За колко време ви идват продуктите?
На 18.01. Е направена поръчката и нищо Sad

Общи условия

Активация на акаунт