The Ordinary

• 159 312
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
Зависи от киселините, не става дума за всички, за високо киселинни формули като суспенсии на аскорбилова киселина.  В сайта пише за комбинациите с киселини на Ординари, а не за други кремове, в които вероятно се съдържа 0.0001% киселина и то не като гореспоменатата.

# 571
  • София
Зависи от киселините, не става дума за всички, за високо киселинни формули като суспенсии на аскорбилова киселина.  В сайта пише за комбинациите с киселини на Ординари, а не за други кремове, в които вероятно се съдържа 0.0001% киселина и то не като гореспоменатата.

Да това за аскорбиловата го прочетох .... моят съдържа 15% Glycolic Acid.

# 572
  • Торонто/Сливен
Нали ЕУК ми е новият любимец, питах Десием с какво може да се комбинира. Ето какво отговориха:

"As per the usage of EUK 134 0.1% (after water-based serums, before oils or heavier creams).

Please note, water Solutions of acids (see list below) can be used in the same routine as EUK 134 0.1% as long as they are applied as separate steps and should not be directly mixed together:
Glycolic Acid 7% Solution
AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution
Saliyclic Acid 2% Solution
Lactic Acid 5% / 10% + HA 2%

As well, Retinoids (see list below) can be used in the same routine as EUK 134 0.1% and we do not suggest mixing them directly together.
Granactive Retinoid 2% Emulsion
Granactive Retinoid 2% / 5% in Squalane
Retinol 0.2% / 0.5% / 1% in Squalane

We recommend avoiding unprotected solar exposure, gradually incorporating one new product into your regimen at a time and applying test patches first to see what works best for your skin. "

# 573
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Здравейте, записвам се при вас и аз Simple Smile . В очакване съм на първия си продукт на марката, Niacinamide 10% + Zinc 1%, и в в момента се чудя какво още да си взема. Препоръчайте ми нещо за стягане на контура на лицето, бръчки нямам за момента никакви, но усещам, че кожата вече не е така опъната като опреди година-две.

# 574
  • София
Нали ЕУК ми е новият любимец, питах Десием с какво може да се комбинира. Ето какво отговориха:

"As per the usage of EUK 134 0.1% (after water-based serums, before oils or heavier creams).

Please note, water Solutions of acids (see list below) can be used in the same routine as EUK 134 0.1% as long as they are applied as separate steps and should not be directly mixed together:
Glycolic Acid 7% Solution
AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution
Saliyclic Acid 2% Solution
Lactic Acid 5% / 10% + HA 2%

Само аскорбиновата киселина не виждам в списъка ... Значи спокойно да си ползвам крема с АНА с ЕУК ....като отделни стъпки, но не е уточнено през какъв интервал ....

# 575
  • Prismatica Aerie
Препоръчайте ми нещо за стягане на контура на лицето..
За това мазило няма Simple Smile Може евентуално някой от ретиноидите да пробваш, също хиалуронова киселина и витамин C сутрин.

# 576
Джо, вземи някакъв ретинол, вит. Ц, матриксил и EUK. Може и ХК и някакво олио. Тъй де, поне да ти е безплатна доставката.Grinning

# 577
Най после имам ЕUK и липоевата. Мога ли след тях да слагам крем?

# 578
Какво е това "липоева"? Извинете, обърквам се с тези преиначени наименования. Sweat Smile

След EUK можеш да слагаш крем, другото не знам какво е, но ако е някаква сериозна киселина не ги ползвай заедно и имай предвид, че действието на някои киселини се намаля с нанасяне на олио/мазен крем. Пише го в описанията им.

Аз крем не съм ползвала поне от месец вече и това по никакъв начин не се отразява лошо на кожата ми, затова пък порите ми са във възторг. Бях чела в Пола'с Чойс, че гъстите (класически) кремове допринасят за разширяване на порите. С всичките серуми просто не остава кога да сложа крем, а и не чувствам нужда.

# 579
Алфа-липоева киселина, http://theordinary.com/product/rdn-alpha-lipoic-acid-5pct-30ml?redir=1

Аз съм в чуденка какво да си купя. Като начало не повече от 3 шишенца.Simple Smile 
Имам нужда от някакъв пилинг, изравняване и освежаване на тена. Бях се засилила към АНА и ВНА, но нямам никакъв опит с киселини и малко се притесних. Та си мисля за салицилова и гликолова, като салициловата да я ползвам всяка вечер, а веднъж седмично вместо нея - гликолова. Или млечна е по-добре вместо салициловата?  И какво да слагам вечер след тях? Имам си и бръчки, на 45+ съм.
Продължавам с четенето в сайта им, но и приемам предложения и опит и от вас.

# 580

Благодаря. Това го имам, доста е силничко и точно за него пише, че действието му се неутрализира/намаля с нанасяне на олио.

За трите шишенца не мога да помогна. Аз в момента съм си поизчерпала наличните и съм си редуцирала запасите до осем само. Sweat Smile Обикновено ползвам по 3-4 различни само сутрин и две вечер преди или след третиноина, като гледам различните вечери да са различни продукти.
Скрит текст:
Купих нова марка третиноин, от който пак почнах да се беля като гущер. Fearful

Киселините са си киселини, но ползвай и някакъв ретинол, също и матриксил и ХК. Поне ретинол.

# 581
  • Русе
Чета, че много хвалите ЕУК и че не може да се ползва с киселини. А може ли сутрин да се ползва ЕУК, а вечер киселина, гледам че хвалите млечна и Азелаична. Освен това искам да ползвам и Вит.С с хиалуронова киселина. Него кога да го включа?

# 582
Може  сутрин да се ползва ЕУК, а вечер киселина. Вит. Ц или през деня без ЕУК, или вечер с други продукти, с които не си противоречи съобразно Regimen Guide. В случая с    Niacinamide.

# 583
Благодаря, Чек. Не знам защо съм резервирана към ретиноли и ретиноиди, може би по-нататък и от тях да пробвам нещо. Искам да почна с малко шишенца, за да мога по-лесно да преценя кое как ми влияе. По-скоро за нещо с вит.С си мисля или матриксил +HА или направо buffet. Назад в темата си писала за Mg аскорбил фосфат. Каква му беше консистенцията, че не ти хареса?

# 584
Назад в темата си писала за Mg аскорбил фосфат. Каква му беше консистенцията, че не ти хареса?

Много гъста консистенция и леко неприятна миризма като че ли. Предпочитам течен вариант на Вит. Ц, но все пак мисля да опитам този със сферите.

Не бъди резервирана към ретинолите, вършат голяма работа.

Общи условия

Активация на акаунт