The Ordinary

• 159 287
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
Получих си продуктите и ги ползвам вече седмица и нещо.

Имам много, много чувствителна, тънка, суха кожа. Искрено изненадана съм, че за момента нищо не ми я е раздразнило.

Дори витамин С (Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2%) не ми щипеше. Retinol 1% in Squalane засега не е довело до зачервявания, ползвах го три пъти през 1 ден. Някакъв драматичен ефект също не виждам. Киселините сякаш ми изсушават кожата и се налага да ползвам повече овлажняване над тях - след киселина слагам малко масло от авокадо или шипка, над него - крем за много суха кожа, и на сутринта пак на бузите и челото ми опъва. Явно ще ги поразредя, защото ги ползвах всеки ден, в който не ползвам ретинол.

Нали правилно разбрах, че ретинолът се използва сам преди крема и не се комбинира с киселини или витамин С, а витамин С може да се комбинира с киселина (въпреки че май няма да го ползвам така, а сутрин под крема)? Искаше ми се да комбинирам витамин С с Resveratrol 3% + Ferulic Acid 3%  или ЕУК 134.

Иначе на майка ми поръчах отделни неща, защото живее на друг континент, а на мен и свекърва ми поръчах общи неща, към 10на шишенца. Тя е биолог и ми донесе цял арсенал шишенца с капкомер, та и двете сега имаме по 15 мл от всичко. Още съм объркана как да включа всичките в дневния ми режим, обаче съм писала на Ординъри и чакам съвет.

# 601
Макарон, имай предвид, че Retinol 1% in Squalane на мен ми изсушава, въпреки че не съм със суха кожа.

# 602
Интересно, не ми опъва от него кожата, но ще внимавам, ефектът може да се прояви с времето. Благодаря!

# 603
Интересно, не ми опъва от него кожата, но ще внимавам, ефектът може да се прояви с времето. Благодаря!
Не опъва, но стои грапава. Светнах се, когато мазах ръцете.

Не ти препоръчвам Ретинол + Витамин Ц, ще раздразниш твърде много кожата. Нека в отделни вечери.

Ретиноевата киселина си е също пилинг. Руските правят такъв.
http://iakosmetolog.ru/peel/retinoevyj-piling.html
http://otzovik.com/reviews/retinoeviy_piling/

Кои киселини ползваш?

# 604
Имам:
Lactic Acid 5% + HA 2%
Alpha Lipoic Acid 5%
Glycolic Acid 7%
Mandelic Acid 10% + HA

Като цяло, тези ми се сториха по-малко агресивни и реших да започна с тях. Имам и салицилова, впрочем, но май няма да я ползвам, поне за момента, евентуално от есента.

# 605
Само Млечната киселина ползвам, но 10% и много я харесвам. Стяга и озарява, без да ми дразни, понякога я оставям само нея, без да хидратирам.
Към Гликоловата съм резервирана, от времето на Glyco A, ужасно ми щипеше и сърбеше, независимо бавното ѝ въвеждане.
Алфалипоевата ще я поръчам.
Внимавай със салициловата, прочети внимателно отзивите в сайта, иначе и аз мисля да я пробвам.

# 606
Алфалипоевата е много приятна като усещане върху моята суха кожа - няма дразнене и хидратира. Малко мирише на балон (латекс). Laughing Не е неприятно, просто е необичайно.

Гликоловата също не ми щипе, аз я ползвам както е препоръчано на сайка - като тоник, след почистващ гел, за да махне последните следи от замърсяване по лицето.

# 607
  • близо под тепетата
Прстигнаха и моите шишенца Two Hearts
Засега съм ползвала всичkо на всичко 2 пъти Alpha Lipoic Acid 5% , но ми е рано да дам мнение за действието й.
Аз не усещам миризма(по принцип не ми е сила обонянието), но си пощипва - търпимо за има няма 5-10минути минава при мен. Но до тогава съм заспала и съотвентно не слагам крем.
На сутринта по бузите и около устните ми е леко суха кожата - виждат се люспички. Слагам от един мазничък бебешки крем и всичко е точно Simple Smile
Resveratrol 3% + Ferulic Acid 3% и EUK 134 0.1% са другите ми две шишенца, но още не съм си избрала дневен слънцезащитен крем(оглеждам сега едни корейски) така че стоят неотворени.

Щях да поръчвам и Argireline Solution 10%, но беше изчерпан на сайта на victoriahealth Sad  остава за следваща евентуална поръчка.

# 608
  • София
Имам въпрос ... EUK с каква консистенция е? И когато плащате стойността на продуктите ви в евро ли ги дава  и има ли начин да се смени валутата?

# 609
Здравейте, пристигна и моята поръчка Glycolic Acid 7% Toning Solution  ,Buffet,EUK 134 0.1%, Natural Moisturizing Factors + HA и Coverage Foundation.Поръчах на 19,02 вечерта не получих мейл ,че имам поръчка и вече мислех , че нещо не се е получило /освен че изтеглиха парите /, но в събота ме изненадаха от Спиди  Laughing
Сутрин ще ползвам -EUK 134 0.1% ,Natural Moisturizing Factors + HA  и крем с фактор , а вечер Glycolic Acid 7% Toning Solution,Buffet и Natural Moisturizing Factors + HA.
Тоника през вечер ли да го ползвам ми е питанката и за Caffeine Solution 5% + EGCG в темата ми се струва ,че по-скоро са негативни отзивите ,нещо друго против тъмни кръгове ефективно ,въобще всякакви препоръки и съвети приемам .
emy_emy, EUK  е воднисто

# 610
  • София
Caffeine Solution помага по-скоро за подпухнали очи. Тъмните кръгове често са с по-дълбоки причини и крем няма да ги заличи. Аз съм доволна. Слагам вечер и сутринта и отоците са доста по-малки.

# 611
RумиK, благодаря при мен  наблюдавам хлътване напоследък .

# 612
Euk e като леко масло. Мазно е, но попива бързо. Аз след втория ден, когато ми се зачерви лицето не съм имала проблеми. Не знам за реални ползи, но е добра основа за грим Simple Smile
Аз почнах и вит ц 23%, мен ми харесва, не ми пречи консистенцията. Слагам малко и попива, отгоре слагам масло или крем, ползвам само вечер.

# 613
  • Русе
И мене вит. Ц 23% не ме дразни, но след като се намажа остава мазно. Няма нужда да слагам нищо отгоре.

# 614
Имам питане към тези, които са ползвали или ползват ХК с вит. Б5 - малко след нанасяне при мен се получават бели сухи частици по лицето след изсъхване на продукта? Много нанасям или не попива добре или при всички е така?

И ми прави кир ефект с крема. Аз изчаквам около 5 до 10 мин след ХК да нанеса крема, но кир ефекта си е налице. Дали ако нанасям непосредствено няма да го има?

Общи условия

Активация на акаунт