Дрехи, които мразя (и не нося)

• 152 840
  • 2 117
  •   1
Отговори
# 180
Никога не съм имала пеньоар.
Лятото съм по клин/къси панталонки и тениска, зимата пак с клин/долнище на анцуг и блуза с дълъг ръкав.
Не нося нищо подобно на рокля/пола вкъщи.
И по принцип не нося рокли.
Само една плажна имам. Simple Smile

# 181
И двете са едно и също, просто пеньоар е френска дума, докато халат е арабска.

# 182
Имам си аз халат сив, пухкав, нося го през зимата, докато сляза сутрин да си направя кафе. Иначе вкъщи се размотавам по другу дрехи. "Размотаването" се върши само през уикенда, иначе съм на работа.

Рокли имам много и поли, най-различни.  Понякога ги намирам (зависи от кройката и материята) за много по-удобни от панталон.

# 183
И двете са едно и също, просто пеньоар е френска дума, докато халат е арабска.
Тук вече може и да се съглася с теб.
Но като чуя пеньоар винаги първо си представям българския му вариант от соц времената - на вафлички, с копчета, къдрички тук-там.

Обичам рокли и сукмани.
Обичам и нося дрехи без ръкави. Харесвам си раменете, чувствам се добре в дрехи без ръкави в топло време.

# 184
И аз нося дрехи без ръкав, но не с поло яка.
Имам много хубав гащеризон без ръкав.

Щях да пиша за плетени блузки с къс ръкав - ужасно неудобна дреха. Ако е хладно ти е студено на ръцете, за лято не стават.
Единствено за по-хладна вечер през лятото, но като ходя на лятна почивка не мъкна вълнени дрехи.

Не нося обувки с дебел ток.
Обувката или трябва да е ниска, или с платформа, или с тънък ток, или "kitten heel". Дебелите токове стоят грубо.

# 185
Мисля, че пеньоарът е същото нещо, като онези бабешките рокли - прави, широки, с платнено коланче и с копченца отпред. Виждала съм много възрастни жени (над 80) с такива и си ги носят като ежедневно облекло...
А халати си нося из къщи - имам и тънки, но по-често нося зимните - върху всички други домашни дрехи, когато ми е студено. В момента парното у дома е супер, така че не ми се налага))

# 186
  • Добрич
Не обичам дънки с виснало дъно. Поли и рокли харесвам, но на други хора. Шапки харесвам само тип beanie, барети, каскети и всякакви други шапки много мразя. Дънките не са ми едни от най-удобните, но пък ми харесва как ми стоят и си купувам.

# 187
Нещо си се объркала! Разширени вени не се получават от чорапи до коляното! Даже препоръчват носенето на стегнати чорапи до коляното, ако работиш цял ден на крак Wink.
Малко ме съмнява баба ти да е носила точно такъв тип чорапи, ама хайде Wink.

Ти си се объркала нещо. Първо, не става въпрос за просто стоене на крак, а за хронична венозна недостатъчност, и второ, чорапите, които се препоръчват от ЛЕКАРИ, не са произволни готини шаренийки, а медицински, и дължината им не е задължително до коляното, а могат да бъдат и по-дълги, в  зависимост от състоянието на пациента. Моят проблемен участък е точно под коляното, помисли  логически какво се случва, ако нося чорапи с ластик, спиращ кръвообращението точно там. Имала съм и нагледни резултати, които обаче не мога да покажа, просто защото нямам никакво намерение да си причиня експеримента да нося три-четвърти чорапи отново.
Ето, имаме различни вкусове. Всеки ден съм на остри обувки с тънък ток.
Не нося и тези модеврните обучки с камбанки, писк/лчета и груба подметка, които се предпочитат масово напоследък от младите хора.
Не нося маратонки и аз и нямам, защото не спортувам. Нямам и анцуг. Конверс също много ме дразнят напоследък, ужасно са масови, купувам на дъщеря си някакви по-непопулярни.
От тази година не нося и бански половинки, защото имам шкембе.
Явно имаме различни вкусове само за чорапите и банските, защото за всичко останало относно обувките се присъединявам. Не обичам и онези гумени модели, които бяха модерни преди няколко години, както и косматите ботушчета.

Последна редакция: чт, 09 ное 2017, 20:40 от Snow Queen

# 188
Мисля, че пеньоарът е същото нещо, като онези бабешките рокли - прави, широки, с платнено коланче и с копченца отпред. Виждала съм много възрастни жени (над 80) с такива и си ги носят като ежедневно облекло...
А халати си нося из къщи - имам и тънки, но по-често нося зимните - върху всички други домашни дрехи, когато ми е студено. В момента парното у дома е супер, така че не ми се налага))

Най-различни модели пеньоари имаше. Имаше копринени, като японски кимона. Разкроени надолу.
Бабите на село си шиеха т.нар. "манти" - това е права дълга дреха, която се облича върху други дрехи, за да се пазят от захабяване, т.к. бабите си работеха из градините. Моята баба беше шивачка и често й поръчваха такива. Шиеше и пеньоари различни.
За мен дрехата е изключително неудобна - мотае ми се из краката, ръкавите ми пречат.
Халатести истории ползвам само след баня, да се подсуша, задължително с качулка, иначе не ми вършат работа. Но за дреха - не.

# 189
Гумени ботуши тип "wellies" имам 5 чифта дизайнерски, много хубави, тук е дъждовно и се налага.
В началото като дойдох тук ми бяха грозни и странни, но са страшно удобни да ги нахлузя като ходя на футболните мачове на сина ми - тук играят единственои само на открито (освен, ако игрищата не са наводнени) и газя в трева и кал. Не смеех да стъпя в тревата с кал преди да си купя такива. Отделно от работа ходим на тийм билдинги понякога - колегите играят поло и други "английски" спортове и е стандарт да носиш Хънтърс. Ако си сложа хубави кожени ботуши водата и калта ще ги съсипе.

Имам и шийп скин ботуши, моите са Austrelia Lux, не UGG, много са ми удобни за уикенда като е студено и си ги нося. Тази година UGG са изкарали много хубави модели и се чудя дали да не си взема нови ботуши, моите ги имам отдавна.

Snow Queen,  дай предложение как да нося прав панталон с обувка на висок ток - с какъв чорап, ако температурите са под 15 градуса?
Aко имаш медицински проблем с разширени вени е разбираемо.

Сега се сетих и за друга простотия. Специалните чорапки за балеринки. Ужасни! Досега не съм намерила такива, които или да не се изплъзват, или да не се виждат от обувката.

# 190
Нещо си се объркала! Разширени вени не се получават от чорапи до коляното! Даже препоръчват носенето на стегнати чорапи до коляното, ако работиш цял ден на крак Wink.
Малко ме съмнява баба ти да е носила точно такъв тип чорапи, ама хайде Wink.

Ти си се объркала нещо. Първо, не става въпрос за просто стоене на крак, а за хронична венозна недостатъчност, и второ, чорапите, които се препоръчват от ЛЕКАРИ, не са произволни готини шаренийки, а медицински, и дължината им не е задължително до коляното, а могат да бъдат и по-дълги, в  зависимост от състоянието на пациента. Моят проблемен участък е точно под коляното, помисли  логически какво се случва, ако нося чорапи с ластик, спиращ кръвообращението точно там. Имала съм и нагледни резултати, които обаче не мога да покажа, просто защото нямам никакво намерение да си причиня експеримента да нося три-четвърти чорапи отново.
Ето, имаме различни вкусове. Всеки ден съм на остри обувки с тънък ток.
Не нося и тези модеврните обучки с камбанки, писк/лчета и груба подметка, които се предпочитат масово напоследък от младите хора.
Не нося маратонки и аз и нямам, защото не спортувам. Нямам и анцуг. Конверс също много ме дразнят напоследък, ужасно са масови, купувам на дъщеря си някакви по-непопулярни.
От тази година не нося и бански половинки, защото имам шкембе.
Явно имаме различни вкусове само за чорапите и банските, защото за всичко останало относно обувките се присъединявам. Не обичам и онези гумени модели, които бяха модерни преди няколко години, както и косматите ботушчета.
Говориш колкото да напишеш нещо ...и да всяка втора жена има разширени вени, които не позволяват да носят чорапи до коляното ... все едно да кажа, че съм алергична към чорапогащниците и ми причиняват невероятни обриви, така че не мога да си го причиня това Joy
И между другото знам за чорапите за разширени вени, малко повече отколкото ти знаеш Stuck Out Tongue Winking Eye

# 191
Ако не носиш чорапогащник (май правилното е чорапогащи  Joy) (с пола/рокля) нямаш шанс да работиш в корпоративната сфера, поне тук.

Не "нося" също татуировки и пийрсинг освен обеци на ушите.
Не провокирам спорове - има си друга тема за това.

Разширените вени могат да се получат по ред причини - дълго стоене прав, неудобни, прекалено впити панталони/дънки. Наследствеността е също важна.

Дънки много харесвам, но нося само през уикенда и вече се чудя какви да купувам според възрастта си.
Модерните дънки с висока талия не ги харесвам - отиват само на много слаба жена/момиче с тесен стегнат ханш. Омръзна ми да гледам хамбурски салами навряни в скини дънки над пъпа с къса блузка. Ако си Джи Джи Хадид - тогава - да.
Лично за себе си много харесвам скини, равномерно плитки дънки, но взех да си купувам номер по-големи заради възрастта. Прави дънки не харесвам. Нито останалите модели с разширени крачоли и т.н.
Прави дънки

Последна редакция: пт, 10 ное 2017, 11:13 от Stardust@

# 192
Разковничето е в “ под поли и рокли”, не че някой ще тръгне да ти гледа под дънките де. Можеш да попиташ колежките си какво мислят по въпроса. Работя с много жени и имаме съблекалня, и до сега не съм видяла нито една с чорапогащи ( под панталон/ дънки)или там както се нарича.

# 193
Аз лично предпочитам чорапогащи за под панталон и дънки отколкото чорапи до коляното.
Не страдам от разширени вени, но след цял ден с такива чорапи, ако ластика е по-стегнат, започвам да изпитвам някакъв дискомфорт.
kikamora е права, че при разширени вени такива чорапи ще навредят и че медицинските чорапи са съвсем друго нещо - при тях целия чорап е от еднакво стегната ластична материя, няма го този стегнат кант горе.

# 194
Е хубаво де, разбрахме, че у ваше село не се носят чорапогащи под панталона, какво ти пречи, че в наше си ги носят жените. Все пак в България зимата е по-студена. На мен, ако ми е студено бих се навлякла и с дебела бабешка жилетка, нищо, че не е според корпоративния дрес код, разбираш ли...

Общи условия

Активация на акаунт