Дрехи, които мразя (и не нося)

• 152 847
  • 2 117
  •   1
Отговори
# 195
Обичам и нося шалове, но има едни такива тип одеало, които не бих носила. Не говоря за пончо или рап, а точно за одеала, увити около раменете и врата. Сигурно топлят, но не мога да си представя да са удобни.

Аз пък почти само терлички за балеринки нося, включително и с боти, и с маратонки, преди да мина на чорапогащи. Изключително удобни са ми, не ми се плъзгат. Говоря за тези, които отдолу са плътни и имат силиконови бобчета, а отгоре са дантела. Спазвам им номерацията, разбира се.

Чорапи и чорапогащи за разширени вени могат да бъдат с различна компресия в рзличните участъци.

# 196
Аз лично предпочитам чорапогащи за под панталон и дънки отколкото чорапи до коляното.
Не страдам от разширени вени, но след цял ден с такива чорапи, ако ластика е по-стегнат, започвам да изпитвам някакъв дискомфорт.
kikamora е права, че при разширени вени такива чорапи ще навредят и че медицинските чорапи са съвсем друго нещо - при тях целия чорап е от еднакво стегната ластична материя, няма го този стегнат кант горе.
Медицинските чорапи не са еднакво стегнати, а имат зони в които нарочно са по- стегнати и такива, които нарочно са не толкова стегнати.

# 197
Разковничето е в “ под поли и рокли”, не че някой ще тръгне да ти гледа под дънките де. Можеш да попиташ колежките си какво мислят по въпроса. Работя с много жени и имаме съблекалня, и до сега не съм видяла нито една с чорапогащи ( под панталон/ дънки)или там както се нарича.

Мисля, че е източноевропейски патент носенето на чорапогащи под панталон/дънки.
Както да се обличат на момчета до възраст 9-10 с чорапогащи.

При нас в офисите е топло и чорапогащите под панталон ме карат да се изпотявам. Купувам качествени 3/4 чорапи, които не усещам през целия ден. Навън много не ми се налага да стоя освен, ако не вървя пеша от едно място до друго (20 мин), в обществения транспорт е топличко.

Искам да кажа за плажа.
Недопустимо е дете над 2-3 г. да ходи чисто голо на плажа, без бански. Най-много обичам бабата или майката да кажат "нека да се изпече хубаво". Защо да се изпича?  Shocked

"харесвам" мъже с бански тип "гащи" (Спийдо). Като видя такъв образ, знам 100%, че е българин или руснак  Party

Lady Stardust, зимата е студена и в Норвегия и в Алпите - и там не съм виждала чорапогащи под панталони и дънки. Хората са по-калени.
Дебели бабешки жилетки няма как да нося. Моите баби починаха.
Ако искам топла дреха - има качествени "тънки" бълнени материи, които топлят. И кашмир!

# 198
Проучване ли си правила в Норвегия и Алпите, адашке, че си така добре запозната с интимните подробности на женското облекло? И няма нужда да ми обясняваш, че имало тънки материи, които топлят, когато аз искам да нося дебели вълнени такива. Нямам проблеми, че не са маркови и луксозни, не съм ги купила за да се хваля с тях, а да ми топлят на гърбината!

# 199
Е хубаво де, разбрахме, че у ваше село не се носят чорапогащи под панталона, какво ти пречи, че в наше си ги носят жените. Все пак в България зимата е по-студена. На мен, ако ми е студено бих се навлякла и с дебела бабешка жилетка, нищо, че не е според корпоративния дрес код, разбираш ли...

Не пука ми в кое село какво носят и на мен.  Laughing
Аз при студено време си обувам чорапогащи под панталона, ако мога - и памучни слагам. Вървя много пеша сутрин и вечер /това ми е редовното движение, без него се скапвам - 10 км на ден при двукратен вървеж ми идва съвсем добре/ и все ми е тая коя буля какво носи, особено под панталона си. Не ми се налага да се събличам с другите були, в офисче съм, не си гледаме под полите и в гащите.  Laughing На мен си ми е добре.
Все пак се пита кой лично какво носи и не носи.

Цитат
Мисля, че е източноевропейски патент носенето на чорапогащи под панталон/дънки.
Друг път. Освен ако Дания, Норвегия и Холандия не са вече източноевропейски държави и те.
/Не че има и проблем нещо да е източноевропейско. Нямам комплекси, които да трепя, давайки за пример как се отграничавам от това./
Имам роднини и познати - местни хора, покрай тях. Практикуват също в студени времена с едни памучни чорапогащи. Даже при идване тук през зимата /за Нова година - по гости и на хижа сме се засичали/. Лично аз бих си купила по някой чифт - едни с хубави цветове са, веселки, да си ходя с тях по балкана и на хижа зимно време, че и пешком до работа - пак е супер.  Laughing
Моите са такъв тип:
http://socksdepot.net/zheni/chorapogaschi/pamuchni-chorapogaschi … assic-cotton-warm
имам черни и графитени. Обаче харесвам пъстрите. Ама нямам.
Мой много близък в Норвегия си беше взел памучни - мъж, работеше в дърводелска фабрика за производство на дървени къщички. Хората си гледат удобството. Като им харесва - носят и не робуват на това, кой вятър откъде духал.

Последна редакция: пт, 10 ное 2017, 14:45 от Judy

# 200
А пък аз в най-студената зима си обличам (на горната част на тялото)- плътен потник, трикотажна блуза с дълъг ръкав, дебела блуза (имам и кашмирени - и тях си нося, но не ме топлят особено) и дебела, дълга жилетка, върху дебелата блуза. Отгоре шал и отгоре палто. Ако наистина е много студено, може и още един шал върху палтото. И пак трудно се затоплям. Имам парно на работното място, което поддържа температура около 20-22 градуса. За да ми стане топло и да ми се прииска да сваля жилетката, трябва стаята да се нагрее поне до 25-27, както е в някои магазини - например забелязала съм, че в Лили поддържат постоянно тропически климат и всички са по тениски.
Завиждам на хората, които могат да ходят с къси връхни дрехи и тънки блузи в студовете - предполагам, че имат много по-гореща кръв от моята. ))

# 201
При нас не е такава яка зима (слава богу) и се обличам обикновено тънка блуза / риза, отдолу имам памучен "потник" с тънки презрамки, отгоре сако. Надолу - пола или панталон, ниски байкър ботуши.
Зимно яке / палто, ако е много студено шал и шапка.

В офисите ни е стандартно 21-22 гр, на мен също ми е леко хладно, 23 ми е добре и понякога си го увеличавам, като им стане горещо на колегите пак го връщат на 21 и така.

На студено не ходя, ако не ми се налага.

# 202
Зависи от много неща как ще се облечеш през зимата - от конкретните условия, от това, дали прекарваш време навън и колко или си само на закрито и не на последно място - от самия теб - дали и колко търпиш на студено. Едни доста търпявват, други - въобще ги няма.  Laughing
Какво слагаш под дрехите си най-често си знаеш само ти. Така че основното е личният комфорт.
Важното е да се водиш по себе си, когато се обличаш, обаче.  Peace

# 203
Това е ясно, всеки е свободен да се облича както иска.

На мен, ако ми се наложи да се обличам за студ ще отида в специализиран магазин с термални продукти и ще поискам съвет от продавачите. Хората са правили изследвания кои материи задържат топлина и бих им се доверила. Не случайно за планина има отделни магазини с непромокаеми материи и такива, които държат топло и тялото може да диша.

# 204
А на мен ми стига просто да си купя един памучен чорапогащник и да си облека памучно бельо, без да обикалям по други магазини.  Hug Понеже знам какво ми върши работа и от специализиран магазин не се нуждая.  Grinning
За планина и аз предпочитам горна връхна непромокаема материя, но по тялото само памук си слагам - и ми топли, и ми е приятно. На планина ходя редовно, редовно вървя и пеша. През многото години, през които практикувам тез нещица, съм наясно ако не друго, то поне със себе си.
Иначе хората продават основно с цел ... да продават. Колкото повече и за колкото повече - толкоз по-добре. За тях.
А то иначе всичко се продава - и чорапи, и чорапогащи, и потници, и поло-блузи, и какво ли още не. И всичко ще ти препоръчат в магазина, в който това се продава. Няма начин.  Laughing И ще те консултират, разбира се. В някои магазини и кафе с бисквити ще ти предложат. Само да си купиш.
Хората са правили изследвания основно по темата манипулация на общественото мнение и в частност - на масовия потребител. Отдавна са се научили да го четкат и да му замазват очите.
Та изцяло въпрос на личен вкус и предпочитания е какво ще си купиш ти. И доколко са ти повлияли, разбира се, да направиш избор.

Последна редакция: пт, 10 ное 2017, 15:14 от Judy

# 205
Не нося ботуши в офис. Нито на официално събитие.

# 206
  • София /Абсурдистан
Как ли пък няма да мръзна без чорапогащник под панталона през зимата, че да угодя на форумските/ и европейските евентуално/ стандарти.

# 207
Как ли пък няма да мръзна без чорапогащник под панталона през зимата, че да угодя на форумските/ и европейските евентуално/ стандарти.
Ако ви е хладно в офиса, ще носиш, разбира се.
При нас е топло и ми се налага пък да се преобувам, защото  ще завра, но ако ми е студено, подкарвам с ботушите, че и с палтото мога да седя.  Laughing

# 208
  • София /Абсурдистан
Аз съм с тежка студова алергия и темата за студа ми е болна също Simple Smile

# 209
В интерес на истината, нямам нищо против чорапогащник под панталон, но да не е от онези тънките найлонови чорапогащи, които в повечето случаи са и с бримки Wink.

Общи условия

Активация на акаунт