Дрехи, които мразя (и не нося)

• 152 969
  • 2 117
  •   1
Отговори
# 1 770
  • MI
Ами стана ми любопитно че някой може да го е гнус от кожени ръкавици, никога не съм чувала просто. И това за пернатите ме учудва. Simple Smile

И аз винаги нося платнена торба в голямата ми иначе чанта, за неочаквани покупки - екологични съображения, но скоро в бг мама разбрах че било селско. Grinning Когато специално отивам да пазарувам вземам и втора, по-здрава.

За марка на чанта не мога да помогна, защото аз като имам възможност купувам естествена кожа от малки производители тук, по изложения и тем подобни. Не ми писват, сменям периодично и имам две от доста време, не личи че са носени. Изчистени и големи, вътре слагам органайзер за чанта и така успявам да държа в ред и да не претрупвам много. И аз имам леки проблеми с гърба и ако прекаля ме боли много, та почти никога не прекалявам с тежестта въпреки изкушението.

За превръзките, има опаковани една по една. Тях и в едно от джобчетата да ги сложиш няма проблем.

# 1 771
Естествената кожа остарява красиво понякога, но не и за бизнес дамски чанти.

Аз обичам кожени чанти, но купувам и изкуствена кожа. Износват се еднакво бързо, но някак на естествената е по-приемливо.
Имам една любима чанта, кожена, която сама по себеси тежи поне кило и половина. Мисля да си я нося още поне няколко години, макар че се е поизтъркала по ръбовете.

Нелия, аз години наред не можех да пипам вестник. Странни са фобиите на хорта. Отучих се, когато започнах работа, която изискваше преглед на печата, а интернета беше в зародиша си.

# 1 772
  • UK
Изпитвам непоносимост към големи чанти, просто ми скъсват гърба и ме дразнят. Ако животът в голям град ме е научил на нещо, то е да свеждам до абсолютния минимум багажа си навсякъде - телефон, портфейл с карти (кеш почти никога нямам), ключове, някакво мазило за устни, сгъната платнена торбичка за пазар (намирам го не за селско, а дори за хипстърско) и това е. Предполагам, че като ми се роди бебето тотално ще спра да ходя с чанти и ще мина на някакви ранички + мамешки чанти за памперси, от тези, които висят на количките Rolling Eyes

Една колежка се появи тези дни с Невърфул на ЛВ, като плажна чанта е, макар че за нея е подходяща, защото тя де факто всеки ден си мъкне къщата на гърба Laughing

# 1 773
  • София
Ами стана ми любопитно че някой може да го е гнус от кожени ръкавици, никога не съм чувала просто. И това за пернатите ме учудва. Simple Smile

Ами не ми е приятно чувството от кожените ръкавици. Особено без подплата, като ми докосват кожата.  Дори, когато имат подплата, някак скърцат, като ги свия или като пипам нещо с тях. Не знам как да го опиша.. Както чувството, когато бяхме деца, да си сваляме вълнените ръкавици със зъби.
Сигурно ме мислите вече за Монк, хахах

Моите ръкавици хич не топлят, защото са от кадифе. Чат пат нося и някакви изкуствени поларени, но това са много големи изключения, когато сме някъде на планина.

# 1 774
Фобии нямам, но изпитвам сщомен от протъркване на вълнена нишка между пръстите. Цялата настръхвам дори само от мисълта за това. Върна на голо е абсурд да нося също. Имам доста пуловери такива, но отдолу съм винаги с риза или поло. Топлят ми, харесвам ги, но по никой начин не мога да ги допря на голо.
Кожени ръкавици нося много половината година.

# 1 775
Даун, сигурна съм, че като живееща в Австралия, страна с висок стандарт, ако решиш можеш да си позволиш поне една хубава качествена чанта. Купувам скъпи (не всеки ден, както някои потребители решиха), като ми омръзнат ги продавам и си купувам други. Скрупули нямам. Не знам какъв бюджет си предвидила, от изкуствена кожа има хубави чанти (аз също купувам такива), от естествена - Мulberry, Гучи имат много хубави, на Александър МК имах една много хубава, но тежка и неудобна. В аутлетите също има качествени големи черни чанти, чанти на не толкова известни марки, които издържат. Преди години имах ефектна голяма чанта на H&M, имитация на Виктория Бекъм, която издържа 1 година; Tod's са ми предпочитание - разгледай там, ако искаш. Зависи много какво работиш  и какво точно ти харесва.
Виж, с вестниците и аз не се обичам - цапат ръцете  Joy Joy

"Хипстърско"/"хипарско" е пълна противоположност на това, което нося.

# 1 776
  • MI
Да, лошото е че понякога тежат много. Понякога, ако много ми хареса, купувам и изкуствена кожа, разбира се. Важното е да е хубава самата кожа, личи си като пипнеш дали ще се съсипе бързо или не. Като цяло обичам не точно бизнес чанти, по-скоро меки, но все пак с ясна форма, т.е. без твърди ръбове. Никога не съчетавам с обувки, ръкавици и т.н., освен ако не се съчетаят случайно, тъй като купувам без да се усетя едни и същи цветове - бежово, тъмно червено, тъмно синьо, кафяво и т.н. По-скоро чантата гледам с връхната дреха да си отива и с това отдолу.

Аз с малка чанта не успявам да се организирам, пробвала съм много пъти, накрая става по-зле. Слънчеви очила, портфейл, ключове, мокри кърпички, сухи (за нос), химикал и тефтерче, основни лекарства (за алергия, главобол), слушалки и външна батерия за телефона, някое червило и балсам за устни, крем за ръце и ето че малката чанта вече издиша.

Виоленца, ясно, просто ми беше любопитно. Аз гледам да ми топлят, че ми посиняват ноктите от студа, за кожата да не говорим на какво заприличва.

О, не че мнението на някой че било селско ще ме накара да спра да нося платнени чанти за пазар - най-много още една да си купя. Joy Като гледам на седмица колко пластмаса събираме направо ми става лошо, а хем гледам да купувам колкото се може по-малко неща в тарелки и пликчета.

# 1 777
Стардъст, като разведена, живееща сама жена в Австралия, макар, че изкарвам над 100К на година, като си платя ипотеката не ми остават много за глезотии, а и имам дете, на което му предстои следване.

# 1 778
Аз купувам основно изкуствени чанти, съвсем съзнателно.......естествените ми се изтъркват много бързо, пада боята и ми стоят стари, доста тежат също, вероятно защото са някакви си неизвестни марки, макар и италиански.....имам две три маркови кожени, но не мога да кажа, че са ми най любими!
И като говорекме за Меркарито днес, на връщане от зъболекаря си купих един пуловер с гол гръб в светлосиньо на sally & circle за 19 лева.... Joy Joy Joy Имат 50 процента намаление..........Магазинът все още изглежда окаяно, дрехите са наблъскани адски по закачалките, не се съхраняват добре и това разваля външния им вид! За сако или палто не мога да помисля от там....въпреки че има хубави находки самият магазин ми е неприятен!

Последна редакция: пт, 05 яну 2018, 19:05 от mimi.7299

# 1 779
Simple Smile Всякакви чанти обичам и нося, големи, малки, кожени, текстилни, сламени и т.н,но предпочитам естествена кожа и велур

# 1 780
Преди да ги има тези кутийки как си процедирала, не си на 18 години все пак. Безумно мразя подобни изобретения, излишни джунджурии и боклуци..
Ми как ли, вече не помня.... newsm78, май не носех превръзки със себе си.....купуваш от близкия магазин и готово! Joy Joy Joy При гримовете абсурд, кутиики които се пипат и ползват всеки ден са невидимо мръсни....нали знаете върху крлавиатурата на компютъра има три грама бактерии.....съжалявам професионално изкривяване! Crazy

# 1 781
Мими, ОКР ли имаш? Каквъв е проблемът с превръзките? Само се замисли, че си пипаш телефона непрекъснато и надали се миеш всеки път.

Какво е ОКР....................да мия се всеки път! hahaha Телефонът е най мръсното нещо.......няколко пъти на седмица го минавам с дезинфектант.....може би затова доста често сменям телефони......мия си ръцете преди да вляза в тоалетната и след това! ooooh! ooooh! ooooh! Пак казах професионално изкривяване....! Whistling Whistling

Последна редакция: пт, 05 яну 2018, 20:31 от mimi.7299

# 1 782
Мими, дръж си гримовете в несесер, че ще си съсипеш чантите с тях!

Simple Smile Всякакви чанти обичам и нося, големи, малки, кожени, текстилни, сламени и т.н,но предпочитам естествена кожа и велур

И аз така, макар че вече не ща велур, че последната ми такава чанта изсветля. Явно не е била читава, но станах подозрителна!

# 1 783
Абе Лейди държа ги в несесер за глримове Wink, нали това писах по напред......кутииките вътр се пипат всеки ден и по всяко време със всякакви ръце! Жалвах се, че и този пусти несесер и той тежи бая, а вътре има едно червило, блясък за устни, спирала, молив син, който рядко ползвам и стик балсам за устни с УВ! Лятото там слагам и слънцезащитен стик на авен 50 фактор, койо е колкото кибритена кутийка! Flutter Ей го на и той тежал 8 грама hahaha

Последна редакция: пт, 05 яну 2018, 20:43 от mimi.7299

# 1 784
И мен ме е гнус от телефона и таблета, а нямам ОКР. Аз също обичам металните кутийки - май имам десетина, а може и да са повече (като изкарат нови модели все си купувам). Веднъж една позната метафорично ме застреля с изказването си за тях - били много малки и едва побирала 3-4 превръзки вътре Flushed Laughing Те са предназначени за един брой - за спешен случай... Както и да е...
Не обичам кожените чанти, заради животните. Имам кожени обувки , но това е друго - трудно си намирам подходящи обувки и като намеря ги взимам каквито и да са. 
Сега съм си навила да си поръчам една определена чанта от Алито - въобще не е елегантна, но вкусът ми понякога става много инфантилен...Не знам колко ще я нося (освен че моделът трудно се съчетава с ежедневни дрехи, чантата е доста малка)...А по повод качеството на тези стоки и съотношението му с цената - виждала съм същата чанта да се предлага в бг на по-различна цена и като нещо уж много качествено...
Ако някой я продава на другата цена, да не ми се сърди и да не коментира - както виждате, нарочно не слагам линк към български сайт, в който се продава този модел.

Общи условия

Активация на акаунт