Университети в Германия и други държави с немски език 10

• 100 687
  • 748
  •   1
Отговори
# 345
Софтуерно инженерство.
Това с което се занимава доста години и това иска да учи.
И аз това разбрах, че всичко е относително.
Благодарна съм, че споделяте опита си.

# 346
  • Варна
Bar B Q Моята дъщеря се яви за сертификат по английски в началото на 11-ти клас и взе С1. Вярно, че не ѝ потрябва при кандидатстване в университета, но наскоро го използва за кандидатстване за работа - искаха С1 и по НЕ и по АЕ. Така че винаги е добре да има и добре, че ще го изкара по-рано, за да се концентрира върху DSD,  TMS и матурите. А въпреки, че обучението по медицина е на немски, понякога се налага да се четат материали на английски, та е добре да се знае.

Neli_M И аз подкрепям съвета на Poppea за езикова година. To не е въпросът да го приемат, а после как ще си взима изпитите. В Германия хич не са толерантни към невзети изпити. Имаш определен брой опити и след това - чао.

# 347
моля, миналите по този път да споделят - от 1 октомври ли започват да ги осигуряват университетите в Германия или от 1 септември? (ако започват подготвителните курсове от 1 септември)

# 348
  • София
Университетите в Германия НЕ ги осигуряват..  Това си е работа на БГ. Университетът дава удостоверение, че студентът е записан (Immatrikulationsbescheinigung) за съответния семестър. Въпросното удостоверение се превежда тук и се представя в НАП. Иначе предполагам, че  въпреки курса от 01.09 освобождаването от осигуровки е от 01.10.

Последна редакция: вт, 12 юни 2018, 13:14 от пенсионирана русалка

# 349
Университетите в Германия НЕ ги осигуряват..  Това си е работа на БГ. Университетът дава удостоверение, че студентът е записан (Immatrikulationsbescheinigung) за съответния семестър. Въпросното удостоверение се предвежда тук и се представя в НАП. Иначе предполагам, че  въпреки курса от 01.09 освобождаването от осигуровки е от 01.10.

Точно това щях да напиша.

# 350
  • Варна
Да, НАП признава ЗО от началото на семестъра (1.10).

# 351
  • София
Да питам за униасист. След като се регистрира и получи от там номер, и направи онлайн апликирания за съответните унита какво следва?
1. Плаща на униасист, като посочва онзи номер.
2. Разпечатва и подписва няколкото апликации, които качва ли в профила си или на по- късен етап, заедно с всичките други документи?
Изобщо сега веднага след регистрация качва ли нещо в профила си?
Много благодаря, на всеки който се включи!!!

# 352
  • София
Явно тази година повечето кандидатстват чрез фирми..... , и може би е по-добре:disappointed:
Ние засега продължаваме така, пък то ще си проличи. Както и да, е. Регистрира се девойката в униасист, дадоха й номер и попълни 2 антрага за 2те унита, които подписа и разпечати. На профила й в униасист стоят чакащите плащания по тях (75Е+30Е), а и инфо, че не са обработени документите й,... то и още няма какво да се обработи. Продължавам да се чудя да им плащам ли , или по-късно, тогава, когато преведем, легализираме,заверим и т.н. дипломата и им изпратим всичко наведнъж /онлайн и по куриер/? Щото те сега и да получат парите няма какво да обработят? Моля, някой, който вече го е правил или просто си е наясно, нека ми пише.

# 353
Явно тази година повечето кандидатстват чрез фирми..... , и може би е по-добре:disappointed:
Ние засега продължаваме така, пък то ще си проличи. Както и да, е. Регистрира се девойката в униасист, дадоха й номер и попълни 2 антрага за 2те унита, които подписа и разпечати. На профила й в униасист стоят чакащите плащания по тях (75Е+30Е), а и инфо, че не са обработени документите й,... то и още няма какво да се обработи. Продължавам да се чудя да им плащам ли , или по-късно, тогава, когато преведем, легализираме,заверим и т.н. дипломата и им изпратим всичко наведнъж /онлайн и по куриер/? Щото те сега и да получат парите няма какво да обработят? Моля, някой, който вече го е правил или просто си е наясно, нека ми пише.
какво е антраг?
 Апликира значи 'подава документи" кандидатства, нали?

Ние също май ще имаме унита, за които се кандидатства през униасист - направихме регистрацията там, но още не сме подавали нищо към съответни университети - за наша радост едно от  желаните училища
е премахнало унисиста от този семестър и ще подаваме директно към него.
Още чакаме някакви уточняващи @ и чак след това ще решаваме къде ще подаваме, окончателно.
Иначе разбрах, че тази година таксата за униасист била вдигната.
Ти през коя банка ще нареждаш сумата?

# 354
  • София
Злато, мисля Заявление, но преписвам ти заглавието на документа, като се старая да не е с много грешки: Antrag auf Zulassung zum Studium fur inernationale Studienbewerber/innen mit auslandischem Bildungsnachweis 

# 355
  • София
Gold, Antrag означава молба, заявление.

Даниен, и преди ти бях писала, че опит с униасист нямам и не искам да те подведа с нещо. Защо девойката не пусне пост с питане в групата във фейсбук,  със сигурност има деца, минали/минаващи тази година през този вид кандидатстване? И са отзивчиви, отговарят. Само да си формулира конкретно неясните неща и да дерзае, бързо ще  бъде доинформирана. И не се поддавай на паниката, че е трябвала фирма, не трябва, ще се справите Wink

Последна редакция: чт, 14 юни 2018, 11:56 от пенсионирана русалка

# 356
  • София
Ех, русалке, лесно ти е на теб, хем си знаеш, хем си можеш, а питаш ли ме мен ....

Последна редакция: чт, 14 юни 2018, 18:11 от danien

# 357
Аз влезнах в темата от любопитство мислейки, че пишат тук кандидат студенти, а то се оказа тема на майките...браво! Едно време,  моята генерация, майките ни (поне в моя кръг познати/приятели) въобще не бяха запознати и си нямаха никаква представа (и интерес може би)...

# 358
Аз влезнах в темата от любопитство мислейки, че пишат тук кандидат студенти, а то се оказа тема на майките
Ам това е "бг мама", все пак Blush

# 359
Аз влезнах в темата от любопитство мислейки, че пишат тук кандидат студенти, а то се оказа тема на майките
Ам това е "бг мама", все пак Blush
Хаха..да, така е...

Общи условия

Активация на акаунт