Момче или момиче е Априлското ни мъниче

• 79 499
  • 735
  •   1
Отговори
# 180
Добро утро на всички Hug
Първия триместър имах гадене повръщане отпадналост Head Band, а вторият имам прилив на енергия че понякока забравям че съм бременна. Събуждам се в 5 часа сутринта и имам сила да направя основен ремонт или основно почистване на къщата,  добре че ММ ме спира Joy.
Вече 4 месец съм вкъщи явно съм си отпочинала напълно.

# 181
  • Варна
Добро утро на всички Hug
Първия триместър имах гадене повръщане отпадналост Head Band, а вторият имам прилив на енергия че понякока забравям че съм бременна. Събуждам се в 5 часа сутринта и имам сила да направя основен ремонт или основно почистване на къщата,  добре че ММ ме спира Joy.
Вече 4 месец съм вкъщи явно съм си отпочинала напълно.
Чела съм,че при много момичета се получава така през втори триместър, за съжаление аз не мога да се похваля все още с прилив на енергия, въпреки че работя от вкъщи и не се преуморявам със сигурност. Другият месец ни предстои преместване, което е обвързано с опаковане, разопаковане, чистене ... абе изобщо не ми се мисли как ще се случат нещата.
 Нормално ли е все още да повръщам? По принцип не се случва всеки ден, но ето сутринта след като изядох едно киви и го върнах с извинение Blush

# 182
Момичета, на прага на 18 г.с. съм, а още не усещам малкото. Тъй като това ми е втора бременност, си мисля, че може би вече е редно да го усещам. При вас как е, кога започнахте да усещате бебето?

# 183
Време е да се запиша и аз при вас, терминът ми е на 11.04, момче е. Днес бях на ФМ и всичко е много добре, още на БХС нещата бяха супер, но вече се вижда всичко.
Първият триместър и на мен ми мина с гадене и повръщане, сега всичко е наред. Иначе аз си ходя на работа, не съм спирала.
lady_mel, нормално е, има жени, които са така до края или до 6-7 м., всичко е индивидуално, но със сигурност не е нещо, което да те притеснява. Иначе за зацапването, добре е, че си отишла на лекар, но щом не са установили проблем, всичко е ок, аз също имах такова към края на 3 м., пих дуфастон и нош-па за 10 дни, не съм лежала дори и премина.

leaves of grass, аз от края на 4 м., началото на 5-ти започнах да го усещам, но то е много странно и може да го сбъркаш с къркорене на черва и газове, понякога гъделичка отвътре, понякога е все едно нещо леко пърха, но най-често си е като газове. Сега от около 2-3 седмици вече усещанията са по-интензивни, усещат се и с ръка на корема и не могат да сев сбъркат, но може просто да не ги оприличаваш на движения на бебето началните такива. При мен най-активно е след 11 вечерта, най-много се усеща като съм легнала по гръб. Ще го усетиш скоро.

# 184
  • Варна
А защо се изписва но шпа при зацапване, то не е ли за спазми и болки? Имаше леки разминавания между това,което ми каза лекаря,който ме прегледа снощи и моето АГ. Той не спомена нищо за но шпа, а тя по телефона ми каза да съм вземала и се чудя какво да правя.

# 185
А защо се изписва но шпа при зацапване, то не е ли за спазми и болки? Имаше леки разминавания между това,което ми каза лекаря,който ме прегледа снощи и моето АГ. Той не спомена нищо за но шпа, а тя по телефона ми каза да съм вземала и се чудя какво да правя.
Не знам, това пих аз - дуфастон (май два пъти на ден беше) и три пъти по две нош-па, каза ми, ако не премине до два-три дена да спра и аспирина (по това време пиех и аспирин всеки ден). Нош-па сигурно е за намаляване на контракциите, за да намали и зацапването, наистина идея си нямам, спазвай това, което са ти казали на теб. А нош-па ми бяха казали да пия, ако нещо ме заболи корем, лекарство все пак, но е масово изписвано при бременност. Ако твоята АГ ти е казала да пиеш - пий, другия може да е забравил да спомене.

# 186
Но-шпа се изписва, за успокоене на гладката мускулатура, в случая матката. Спроед мен е логично при зацапване да изпишат и но-шпа. Все пак целта е да се получи максимално спокойствие в областта на матката, за да не контрахира и да увеличава или поддържа кървенето.

# 187
Момичета, на прага на 18 г.с. съм, а още не усещам малкото. Тъй като това ми е втора бременност, си мисля, че може би вече е редно да го усещам. При вас как е, кога започнахте да усещате бебето?
Аз усещам моето бебе още от 12 г.с., противно на мнението на АГ-то, че нямало как да го усещам. Тогава беше като пърхане. Сега в момента съм при точно навършена 19 г.с. В 18 г.с. и 3 дни усетих първите ритничета. Днес (3-4 дни по-късно) мъжът ми също усети като си сложи ръката на корема ми.

# 188
Относно усещането на бебето, аз усетих моето в 18та + 2/3дни. Сега съм в 20та. Първоначално беше като леко побутване, сега вече е доста по-ясно. До колкото знам може да го усетиш и по-късно до 22/24 седмица.

# 189
Относно усещането на бебето, аз усетих моето в 18та + 2/3дни. Сега съм в 20та. Първоначално беше като леко побутване, сега вече е доста по-ясно. До колкото знам може да го усетиш и по-късно до 22/24 седмица.
Аз усещам моето бебе още от 12 г.с., противно на мнението на АГ-то, че нямало как да го усещам. Тогава беше като пърхане. Сега в момента съм при точно навършена 19 г.с. В 18 г.с. и 3 дни усетих първите ритничета. Днес (3-4 дни по-късно) мъжът ми също усети като си сложи ръката на корема ми.

Благодаря за отговорите, дано скоро и ние с малкото имаме по пряка комуникация - с ритници : )

# 190
Абе я се радвай сега на затишието, че има моменти, в които така се въртят, че ти идва да се скараш с него Joy Ама тясно им е, какво да ги правим. При мен точно като си легна вечер към 11 започва активност и понякога по час не мога да заспя от това, но все пак си е хубаво де.

# 191
  • Варна
Момичета, някоя от вас носи ли стягащи чорапи или чорапогащи заради разширени вени? Аз съм предразположена, но сега забелязвам вече как са се увеличили по целия прасец и на места са релефни,според вас трябва ли да се съветвам със съдов хирург или някакъв друг специалист?

# 192
Малко ще отклоня темата ама да питам аз някоя от мамите, случвало ли ви се е да имате подут/възпален лимфен възел под мишницата, ходих на ехография на гърдите няма нищо притеснително,но просто ме дразни като е там, не ми изписаха нищо за мазане или пиене. Доктора ми каза карай си спокойно бременността, бях го забравила, игнорирала амаа тези дни пак ме обвзеха едни мисли...

# 193
Момичета, някоя от вас носи ли стягащи чорапи или чорапогащи заради разширени вени? Аз съм предразположена, но сега забелязвам вече как са се увеличили по целия прасец и на места са релефни,според вас трябва ли да се съветвам със съдов хирург или някакъв друг специалист?
Да, добре е да направиш консултация с ангиолог. Важно е, ако не се движиш много през деня, да ставаш на всеки 15 мин - 1 час и да се раздвижваш. Може да правиш и упражнения за краката. Идеята е да не се задържа кръвта твърде много време в долнача част на тялото.

Последна редакция: вт, 28 ное 2017, 11:28 от coelum

# 194
  • София

Здравей, аз също имам и са в развитие за съжаление. Единственото, което в момента можем да направим, е стягащи чорапогащи за бременни - постоянно с тях, краката на високо, повече движение, въпреки че през зимата си е опасно, но поне в по-хубаво време трябва да има разходка. Аз смятам да си поръчам някакви, да видя как ще ми се отрази.

Общи условия

Активация на акаунт