Момче или момиче е Априлското ни мъниче

• 79 503
  • 735
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте, аз не пиша във форума, но сега си имам добра причина да го направя с първа бременност Simple Smile
Терминът ми е на 10ти. Ходих на ФМ в 19+4 г.с. и според док. всичко изглежда нормално, а БХС отказах да правя. Сега съм 21 г.с. точно. Очакваме момиче.

Следя си бременността с едно приложение, което ползвах и за планирането и преди това за следене на МЦ. Не пия нищо, фолиевата я пих изклюително нехайно, сега започвам витамини на Doppelherz и от вчера имам предписани и за имунната система, но им забравих името. От известно време много се надъхвам да започна поне кегел да правя, но все ме домързява. Изключително спокойна съм, нямам неразположения, като цяло се чувствам добре, като изключим че ми се възпали синузита и вече 2 седмици съм с възпалени носни лигавици и едвам дишам, а забравих да питам АГ какво да си взема за да ги свия (приемам съвети).

Относно пазаруването и рано ли е още - ми аз си купих нещичко. Не успях да устоя на страхотната оферта в Амазон за шишета и стерилизатор и помпа за кърма и просто ги поръчах, сега ги чакам с нетърпение. Днес си запазих и кошара втора употреба и след две седмици ще я вземем. Сега съм се навила и за една количка, но мисля че трябва да поспра вече и да дам малко почивка.

# 196
Ние количката я купихме почти преди месец, беше с много хубава отстъпка, аз знаех коя количка искам и изобщо не сме гледали и пробвали други. Ходихме до Пловдив и после си направихме уикенд, та съчетахме нещата. Аз принципно бързо се решавам за по-големи покупки, хич не се колебая в избора си.
Онзи ден от бебеманията много хубава оферта ни направиха на най-новия стартов комплект на Нук, забърсах една пижамка и едно гащеризонче, просто ми харесаха десените. А и два комплекта спално бельо, отново със страхотни десени, чакам ги да пристигнат всеки момент. И една камера чакам да дойде, с която мога да го гледам отвсякъде през телефона, няколко устройства всъщност могат. Много близки вече са дали заявка да ни дават дрешки с етикети почти всички, няма смисъл да купувам на този етап, за начало поне, няма да се затрупвам и аз. Легло сме харесали от Икеа, там няма да се изхвърлям, за него по към края да не ми заема място. Стерилизатор ще взема от снаха ми, то оттам какво ли не също, само на количката си държах на конкретна, та не искам от никой.

# 197
Кажете на какви колички сте се спряли?

# 198
  • Монтана

Нашата ще е такава. На bebe confort е, цветовете са различни, кошницата за кола е розова, зимния кош - прасковен, и летния е лилав.  ☺
Извинявам се за лошото качество но не намерих друга снимка с трите коша.

# 199
Откакто небето почна да подритва всяка сутрин се събуждам и чакам да ритне. Понякока има затишие и много се тревожа. То горкото може би спи , но аз искам до го усетя че е там Disappointed Първа бременност ми е и явно за това прекалявам с тревогите Disappointed Relieved

# 200
  • Русе, България
kikair, не бива да се тревожиш. Следенето на ритничета е важно, но може да бъде константно проследявано в малко по-късен етап. В моето приложение (и аз ползвам такова) е написано след 26 г.с. Преди това бебето явно е твърде малко и дори и да извършва движения, не винаги успяваме да ги усетим.
Иначе и аз съм като теб. Дори последните дни ми се струва, че по-малко мърда бебето и все си мисля "хайде, ритай си, много ще се радвам", обаче то не е концерт по желание. Иначе пак усещам някакво движение. Разбирам те!

# 201
Откакто небето почна да подритва всяка сутрин се събуждам и чакам да ритне. Понякока има затишие и много се тревожа. То горкото може би спи , но аз искам до го усетя че е там Disappointed Първа бременност ми е и явно за това прекалявам с тревогите Disappointed Relieved
Наистина не се тревожи Hug Нормално е да се тревожиш, аз затова не чета в нета, разчитам си на АГ-то и това е, на мен също ми е първа, всъщност имам един мисед в съвсем ранна, преди тази бременност. Бебето си има собствена активност, при мен е вечер към 11 и понякога сутрин, рядко през деня. Но се е случвало вечер никакво да го няма, оказва се, че е нормално. Иначе и аз съм го ръчкала с пръст да се събуди, за да се успокоя Astonished

Количката е Peg Perego BOOK PLUS MODULAR ELITE, с по-широкото шаси май BOOK 51 S се води. Държах на здрава и функционална количка, тази ни покри изискванията, няма някакви бобнобени дизайни, но не ми беше това водещото, а тази разцветка ми хареса много - светлите се цапат много гадно, забелязах при всичките ми близки, започват да изглеждат мърляво в един момент, тази е тъмна, но все пак има нещо цветничко и по нея.
Скрит текст:

# 202
  • Варна
И аз се заглеждах по тази количка, но цената й минава психолоческата ми граница.

# 203
Гледам някакви клипчета в YouTube където мамите ги бутат си коремчето за да рита бебето,  но аз не мога така. Става ми жал за мъничето и си викам нека си спинка там. Rolling Eyes
Надявам се да дойдат такива дни ,че да се жалваме от ритничетата Hug

# 204
 Мър Мяу може ли да споделиш каква камера си си поръчала и дали си доволна?

# 205
Ние купихме тази:
Скрит текст:
без кош за новородено, само кошница с Isofix система и зимно чувалче.
Идеята ми е да пробвам как ще е без кош за новородено първоначално, ако не ми е удобно, ще купя след това.
Иначе основната седалка има пълно легнало положение и обикновено ще ползваме повече кошницата с адапторите.

# 206
На мен също количката ми мина психологичната граница, но тя е с двата коша + кош за кола, зимен чувал към летния кош, чанта и дъждобран и с 25% намаление стана по-приемлива, освен че е здрава и функционална. Ще спестя от други излишни според мен неща, включително креватчето ми е съвсем обикновено. Но от това и следене/раждане няма да стане със спестяването. На снаха ми подарихме за първото дете количка Дада Парадисо - тя си я хареса, с трите неща беше около 900 лв. Но за мен количката беше тежка и неманеврена, тя почти не се разхожда с бебето с количкта, та ѝ е все тая де. Обаче на мен хич не ми беше удобна нейната количка.

AED - камерата съм я поръчала от Алиекспрес - тази, но цената беше $ 34, периодично я намаляват според мен. 2 мегапиксела е, има нощно виждане, може да тръгне на Уиндоус и Андроид устройства, т.е. с телефона аз и/или бащата може да си включваме камерата, когато искаме от разстояние, тя е свързана с Wi-fi. Записва видео, изпраща мейл (или уведомление на телефона), ако засече движение - това и за крадци става. Има двупосочно аудио и може през телефона да говориш на детето, където и да си. Направляваш я от телефона на къде да се завърти, в коментарите може да се види каква картина вади, включително през нощта. Още не е дошла и нямам реални впечатления, но ще споделя Simple Smile

# 207
  • Варна
Здравейте момичета, днес бях на втора ФМ в 18 г.с.+5 , всичко с бебо е наред, вървим 9 дни напред ,но се оказа,че шийката ми е 2.8 см, което е почти на ръба, Много съм притеснена и не мога да се свържа с АГто си. Цяла седмица лежах заради зацапване, което слава Богу беше еднократно, а сега май ще трябва да лежа докрая на бременността заради скъсяването на шийката Sad

# 208
Здравейте момичета. Имом притесниния с тия гъбички лекувам ги, лекувам ги и пак се появават. Според доктора не са опасни, но аз се притеснявам. Вие знаете ли нещо по този тема Sad

# 209
Здравейте момичета. Имом притесниния с тия гъбички лекувам ги, лекувам ги и пак се появават. Според доктора не са опасни, но аз се притеснявам. Вие знаете ли нещо по този тема Sad
На мен АГ ми беше казал без сладко и млечни продукти когато се лекуваш, даже и след това известно време Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт