Момче или момиче е Априлското ни мъниче

• 79 354
  • 735
  •   1
Отговори
# 90
P.S. Ето тук ъпдейтнах малко списъка от първата страница:
https://docs.google.com/document/d/1k17zdZcgYlT2RP19RdtWTPSuaDof … /edit?usp=sharing

Simple Smile Отворен е за edit-ване от всеки, можете да се добавяте.

# 91
  • Варна
Задъхването и умората може да са вследствие на нисък хемоглобин или ниско желязо, не е задължително да е от килограмите, въпреки че с напредване на бременността и килограмите ще играят роля. Аз съм вече + 3 кг и си личи корема ми колкото и да се опитвам да го прикривам, тъй като все още знаят много малко хора. От покупките мисля,че най-трудно ще ми е с количката, започнах да чета темата за бебешки колички, но съм като в небрано лозе,никаква идея какво искам и какво точно ми трябва Disappointed Бих се радвала, ако вие сте се насочили към нещо и дадете съвети Simple Smile

# 92
  • Русе, България
О, тя темата за количките затова е озаглавена "цяла наука за второ висше"! Grinning Честно казано, колкото майки, толкова и мнения. Важно е да съобразите каква е средата около вас, какъв ритъм планирате да имате и не на последно място, физически колко може да бутате.
Една високопроходима количка с големи гуми е удобна при неравни терени, обикновено носи по-голям комфорт на бебето, но пък маневрира трудно и е тежка за вдигане и бутане. Една малка количка се води и носи по-лесно, но пък малките колелца се разбиват и укривяват по-бързо. Всички варианти имат и плюсове, и минуси.
Първото дете го изгледах с една Малибу на Хоук. Като дойде ранна пролет, ще я изтупам от килера и, ако не ми дойде друг акъл на главата, ще си я ползвам нея.

Не бързам с покупки, сега нямам място дори, където бих ги слагала. Пък и мисля, че е рано.

# 93
От покупките мисля, че най-трудно ще ми е с количката, започнах да чета темата за бебешки колички, но съм като в небрано лозе, никаква идея какво искам и какво точно ми трябва Disappointed

Абсолютно същото и от мен, хаха! Smiley

Отворих днес темата за количките, прочетох 20-ина различни мнения, загубих се в тях, и казах на мъжа ми "Трябва да отидем в някой голям магазин да разгледаме." Приятелки са ми казали да гледам да е с големи гуми, заради тротоарите в София. И понеже карам доста колата, ми е важно да се сгъва лесно. Не ми се дават повече от 500лв максимум до 700лв, като съм склонна да купя и втора употреба.

# 94
  • София
Има няколко неща на които трябва да се обърне внимание,  когато избирате количка:
1.Големи гума (задължителни за нашите улички и тротоарчета)
2. Коша и седалката (в летен вариант) да са достатъчно широки и удобни за бебчо. Лично аз не харесвам количките които са скосени отдолу, защото когато бебето порасне крачетата му стоят буквално едно върху друго и не може да ги помръдне.
3. Да има голям кош за багаж.
4. Трябва да е маневрена и да може да се бута дори и с една ръка.(често срещана гледка е мама да носи бебо в едната ръка и с другата да бута празна количка Simple Smile)
5. За мен друго много важно е и да не е прекалено тежка защото се налага качване и сваляне по стълби по няколко пъти на ден  ако живеете в блок. Аз първото си дете родих секцио и за мен беше много важно да мога сама да си качвам и свалям количката.
6.Друго за което се сещам е облегалката на гръбчето в седнало положение да е достатъчно здрава и стабилна.

Аз със първото си дете си взех ето тази количка http://www.dundio.com/комбинирана-детска-количка-cangaroo-victor … cangaroo-030.html, която освен моето дете изгледа и още 2 след това и до днес няма нищо счупено и повредено. Живот и здраве и сега за бебок  номер 2 ще си купя отново същия модел.

# 95
Аз съм в края на 4 месец и мисля че е рано още за количка. Първо трябва да направим ремонт после да купим всичко за първоначалните нужди на бебо,  кошарка, столче за кола и най накрая като се роди бебо количка. Какъв е смисъла да се къпува количка още сега като най-вероятно ще го ползваме чак на лято. Confused

# 96
  • София
Докато не се роди бебето наистина е излишна количката. Но аз лично за себе си държах сама да си избера и купя и я взех може би месец преди раждането, защото не си представях с бебе на няколко дни да обикалям магазините за количка. За разходките също си е много индивидуално, някой не извеждат бебетата преди 40 дни, но аз лично моето на 4 след след изписването (бебе беше на 11 дни) го изведох за първи път и от тогава си е всеки ден навън без значение зима или лято е. Сега със второто пак мисля още с прибирането от болницата и вече да сме навън, така че количката е първото което мисля да купя

# 97
Ще се консултирам утре и с друг лекар. По принцип съм против амниоцентезата, но ако се наложи предпочитам кръвния неинвазивен тест макар и високата цена

Аз правих неинвзивен тест Панорама. Струва 1400 лв, прави се в САЩ и резултатът излезе на 6-ти работен ден. Включва Даун, Едуардс, Патау, аномалии на полови хромозоми, триплоидия и микроделеции. Рискът от БХС ми излезе -среден. Реших да го направя, защото съм на 37г. Доктор Велев, цялото ми уважание към него, раждала съм при него, проследил е цалата ми първа бременност, че сега и втората, но той не е специалист по фетална морфология.

# 98
  • София
Не е задължително гумите да са големи Wink Лично мен хич не ме кефят огромните полски колички, с помпащи големи гуми. Гледайте да е лека, маневрена, да не е с помпащи гуми, да има амортисьори, що годе добър багажник. Аз миналия път се спрях на Jane. Малко по-скъпи са, но 1 година вече не е мръднала!

# 99
  • Варна
Специално за количката аз също смятам,че е рано за покупка. Моята идея е да се ориентирам какво ми трябва, да си избера модел и да я купя в последния момент, може би месец преди термин, защото няма смисъл гаранцията й да тече ,а количката да стои неизползвана.Съгласна съм с Щастливка, че големите помпащи гуми може и да не са голямо предимство, тъй като им е трудна поддръжката и количките са по-тежки и неудобни,особено бебето като поотрасне (поне от мнения на близки, ползвали такива колички ). Аз честно казано съм склонна да ползвам и слинг в началото, но и по тази тема ще трябва да се образовам малко Rolling Eyes Има ли мами тук,които да са използвали слинг или ергономични раници? Ще се радвам да споделят опита и мнението си Simple Smile

# 100
  • София
Специално за количката аз също смятам,че е рано за покупка. Моята идея е да се ориентирам какво ми трябва, да си избера модел и да я купя в последния момент, може би месец преди термин, защото няма смисъл гаранцията й да тече ,а количката да стои неизползвана.Съгласна съм с Щастливка, че големите помпащи гуми може и да не са голямо предимство, тъй като им е трудна поддръжката и количките са по-тежки и неудобни,особено бебето като поотрасне (поне от мнения на близки, ползвали такива колички ). Аз честно казано съм склонна да ползвам и слинг в началото, но и по тази тема ще трябва да се образовам малко Rolling Eyes Има ли мами тук,които да са използвали слинг или ергономични раници? Ще се радвам да споделят опита и мнението си Simple Smile

Аз ползвах слинг с Б1 Simple Smile Съни слинг. Сега мисля да си купя една раничка Боба, защото иначе...ще ми е трудно с Б1 на 1 г. и 4 м. и новородено бебче Simple Smile
Честно казано на мен слингът ми беше много полезен! Ползвах го главно през месеците с колики. Успокояваше бебко и спинкаше доволно.

# 101
Да се включа и аз с темата за покупките. Зависи човек как е планирал бюджета си. Сега, около Коледните празници, е факт, че търговците правят добри намаления. На разумна цена може да се купят добри продукти, включително и количка (ако жената си е избрала марка, модел - защо не?). Други хора не разполагат с голям капилал и пазаруването на етапи, още от 4-5 месец, е добър вариант за семейния бюджет. Мисля, че суеверията в България са много, това са негативни мисли, които аз избягвам да минават през съзнанието ми.

# 102
  • Варна
Със сигурност слингът ще е доста удобен дори и само с 1 дете, защото не се съобразяваш откъде ще минеш с количката, може ли да влезеш в магазина, сградата или не, как да минеш през тротоарите, заети от паркирани автомобили и т.н. Само че при нашите термини, лятото няма да е много подходящо предвид жегите,така че и да го ползвам ще е само в началото.
Има ли бебоци,които се движат с 4-5 дни напред? На първата ФМ ( която беше преди 3 седмици) ми казаха само 1 ден и тогава го отдадохме на овулацията, но  в петък АГто ми каза,че върви 4-5 дни напред, а при мен никога не е имало големи изненади с цикъла и овулацията. И да е имало разминаване, то е било не повече от 1-2 дни.

# 103
Има ли бебоци, които се движат с 4-5 дни напред?

Ние вървим доста напред. Около 10-12 дни напред от това, което би трябвало да е, според табличката. Simple Smile

# 104
Здравейте,моят термин е за 09.04.Simple Smile Очаква се да е момче.хихиих Много се радвам и ме е доста шубе да ви кажа Simple Smile И при вас ли е така

Общи условия

Активация на акаунт