Момче или момиче е Априлското ни мъниче

• 79 403
  • 735
  •   1
Отговори
# 675
Пускам едни линкове, които видях в съседна тема, интересни са:

За раждането и болката - с Елена Василева, има и техники за дишане, общо взето каквото и на нас ни обясняваха в училището за родителите на Щерев.

Обезболяване по време на раждане – различните методи

И там вече може в техните канали да видите и останалите лекции Simple Smile

# 676
Днес отидох на редовните тонове, те са идеални, обаче АГ-то като ми каза, че вече може да го чакаме малкия и от другата седмица съм на седмични тонове, консултация с анестезиолога и кардиолога, даде ми телефона си вече... абе нещо ме сви! Аз изобщо не съм на вълна раждане, да си изкарам още поне 30 дни, какво раждане... да си седи вътре Joy

Аз без да искам как стреснах мъжа ми вчера. Отива той на спорт, мен преди това ме наболяваше корема, но не контракции. Аз никога не му звъня по това време, изобщо няма и да си види телефона, обаче се сещам, че искам да ми вземе един крем от аптеката на прибиране и само му клипнах, за да ми звънне като се заприбира. За зла беде, той си вижда телефона по средата на мача (което никога не е ставало!), звъни ми веднага, аз обаче в банята, и така няколко пъти. Като се стреснал тоя човек, че раждам Scream, хвърлил всичко и газ към вкъщи! Аз почти пред нас му върнах обаждане... купи ми крема, нищо не каза като се прибра, ама гледам много рано се прибира, дава указания по телефона какво да приберат, на кой да платят и тогава ми светна как съм му изкарала ангелчетата... за едното кремче...

# 677
Днес в 34 г.с бях на преглед бебето е добре вече почти 2,400.
Тоновете са ок, водите в норма. Вече всяка седмица съм на тонове. Вземах и изследванията за болницата.
С покупките почти съм на финала с ремонта също.
Минах и ТЕЛК, вземах също и 45 дневния. Сега мисля да си почина малко че много се изморихме днес. Sleeping

# 678
Как ви вървят бебетата на килограми? Аз вчера бях на преглед, според мерките на тялото съм в 35 (вчера бях в 34+6), а главата показва 37 😮! Както и да е, доктора каза че всичко е нормално, но ми се струват много килограмите, около 2.800... А не е спряла да мърда, чудя се откъде място...

# 679
Моето е седалищно и на 31 март ще го гледаме как е и ако не се е обърнало ще насрочваме датахза евентуално секцио.
 Нямаме купена кошарка, мислим да ползваме кошница няколко месеца.

# 680
Момичета, чудесно! Hug Вие сте по - напред от мен. Моят термин е на 19 април. Днес съм на тонове и преглед.
Аз повече се притеснявам да не се окаже при раждането по-малко, отколкото го мерят с ехографа.

# 681
При мен на 01.03 беше 2400 ... 34 седмица. Седалищно е.. но аз съм с високо кръвно, гестационен диабет и лош опит от предишното раждане... та предпочитам секцио ... да вляза за един час в родилна зала и да се свърши

# 682
Пишете в кои болници сте родили, моля.
После какви изследвания правят на бебче?
Колко време ви държат, как се чувствате?
Като ви изписват как е?
Разпитвам така, защото мм може да не се приебере от командировка за раждането, а не съм се приготвила от стрях предварително и ми е лека паника?
Какви пямперси и какъв размер трябва да имам? Какво мляко?

# 683
Първото си дете родих в майчин дом без избор на екип. На този етап това го отчитам като най голямата си грешка. Отношението е под всякаква критика. Приеха ме на 04.02.2013. Родих на 06.02.2013 и ни изписаха на 13.02.2013
Сведения за детето и за себе си получаваш трудно и срещу скандал. Винаги отговора е “ щом не сме казали, значи всичко е наред. Тогава ме приеха заради високо кръвно и раждането трябваше да е секцио. Не се съобразиха и извадиха детето с епизотомия и форцепс, след като му загубиха тоновете. Беба не изплака и стоя 24 часа на апаратно дишане. Изкара тежка жълтеница. Излседванията си правят съгласно изискванията на националния рамков договор. За ваксините - директно пристъпват към поставяне без да те питат дали си съгласен или не. Същото важи и за вливане на антибиотици, лекарства и др. Независимо дали касаят живота на детето или този на майката.

Много съм нещастна, че пак трябва да раждам при тях. Този път взимам превантивни мерки, като избор на лекар и имам готовност да си платя за ВИП стая, за бъде детето с мен. Миналият път бях на 7 мия етаж, децата си ги взимахме от 7 до 22 часа на 3 часа за хранене. Често бях отпращана без бебето, защото трябвало да му правят нещо си. И цяла седмица така беше пагубно не само за кърмене, но и за психическото ми здраве.

# 684
Доколкото разбрах при нормално 3 дена ,а при секцио 6 дена е престоят в държавна болница. Страх не страх момента наближава лично аз искам да съм подготвена със всичко. Не искам после ММ да се чуди какво да вземе и да се караме по телефона. Относно памперси за начало ще взема на Pampers. Чета добри отзиви и за Pufis .

# 685
Доколкото разбрах при нормално 3 дена ,а при секцио 6 дена е престоят в държавна болница. Страх не страх момента наближава лично аз искам да съм подготвена със всичко. Не искам после ММ да се чуди какво да вземе и да се караме по телефона. Относно памперси за начало ще взема на Pampers. Чета добри отзиви и за Pufis .
Ами не разчитай на дните ...бъди подготвена за всички ... а доколкото какво дс вземе мъжа ти и какво да носиш при постъпване зависи в каква болница си

# 686
Аз съм избрала Щерев. Нищо не трябва да нося със себе си, но ще ползвам моя козметика и джапанки, ще нося телефон + зарядно, чудя се дали да нося и нещо за четене, като електронна книга или списание (между другото купих от Амазон много добра книга за майки, които раждат за първи път). Дори и вода каза да не носим. Осигуряват такава.
На отворените врати обясниха, че при влагалищно раждане се стои между 2 нощи, като на 3 -я изписват, а при секцио - 5 нощи. След като се роди, на бебето правят скрининг тест на слуха (аудиометрия) и ваксини по ЗК. За бебето нищо не трябва да нося, само при изписването дрешки и пелена. Иначе бебето има възможност да стои 24 часа при майката, ако тя поиска и другата жена в стаята също е съгласна. Правилото в болницата е да стои от 7 до 23 часа при майката. Аз много искам да съм в самостоятелна стая и да не се съобразявам с никого. Дано имам късмет да има налични стаи.
Не знам как ще е храненето. Знам, че е с кетъринг и си поръчваш.
За пелените - купих един пакет на DM (1-ца), ще пробвам и еко пелените. Ако остана доволна, ще заложа на тях, но ще купуваам, след раждането, за да съм по - наясно с килограмите на бебето. DM също имат еко пелени, но започват от 2 -ри размер и не знам колко са еко, малко са ми съмнителни. Но ще пробвам и тях. 

# 687
Ами не разчитай на дните ...бъди подготвена за всички ... а доколкото какво дс вземе мъжа ти и какво да носиш при постъпване зависи в каква болница си
Не говоря за нещата необходими за болницата, а за всичко необходимо вкъщи след това.
Аз взех списък от болницата и съм купила всичко което искат.

# 688
Не говоря за нещата необходими за болницата, а за всичко необходимо вкъщи след това.
Аз взех списък от болницата и съм купила всичко което искат.
Ами не се изхвърляй да купуваш много неща за у вас... най добре се купуват нещата в движение като видиш какво наистина ти трябва...

# 689
Малиш нещо не ме рабираш какво искам да кажа.
Това ми е първа бременност и купувам всичко от нулата.
Нищо не нужно или в големи количества не съм купила, а само най-необходимото.

Общи условия

Активация на акаунт