Ново жилище след продажба на две стари

• 31 276
  • 328
  •   1
Отговори
# 45
Склонна съм на варианта на Змията, още повече, че и ММ го харесва. Да пооправим онзи, да го дадем /примерно/ на студенти от НБУ и да не пипаме парите от наема, освен в краен случай малко.
Един съвет. Не го давай на студенти. Идеалният вариант е двойка без деца. Ако го дадеш на студенти, след някой купон може да се окаже за генерален ремонт.

# 46
При положение, че имат 2 собствени жилища да излизат под наем, за някакви евентуални 200 лева горница, е меко казано хамалогия...разправии с наематели, и то 2 комплекта, разправии с хазаи, транспорт на лични вещи и мебели, ако човек си го е причинявал не би го препоръчал на никой. Загуби не се изчисляват, нито данък 10%, давате несериозни съвети, според мен. Peace

# 47
  • София
А сметките?
Иначе тристайния срещу нас се дава, познаваме собственика.

# 48
И за мене наема на голям не си заслужава.
Аз бих продала Овча купел в момента и бих търсила ипотечен кредит за разширяване.
А апарт. в Младост бих си го държала за наем. И квартала, и квадратурата са от търсените.
Агент, не може да си сигурна в квартирантите в началото.
Ако освинят и напуснат докато ремонтирате и намерите други  си без доход, а харчиш.

# 49
  • София
Човек в нищо не може да бъде сигурен,. Предпочитам да не предпоставям нещата чак толкова.

# 50
Познавам човек който от една гарсониера-в момента има четири собствени апартамента и 27 управлява с наематели.Видял съм доста схеми от негова страна.За много хора звучеше абсурдно това което прави,но той успя.Също така познавам хора които си изплащат къща в Лас Палмас с наема от апартамента им в Лозенец.За мен продажбата на някой апартамент-не е добър вариант.

# 51
ееехее. Сигурно отдавна е започнал имотния бизнес, за да е толкова напред.
я дай малко акъл как става
Wink

# 52
Дал съм координатите му на Агент.Той ако реши ще и каже каква е схемата.Тя може да ви открехне ако разбере.

# 53
  • София
Някакви изчисления се хванах да правя...
Освен всичко друго, ние си имаме заем от 30 х. лева.
Примерно продаваме онова за 43 х. евро /въпреки че е доста оптимистично/
Намирам нещо за 75 х. евро /това е минимума/.
И остават 32 х.е., които са 62,4 х. лева. плюс 30 е равно на 92.4.
Ипотекираме и обединяваме. Вноската ще е 613 лв.
Хм, не е зле! Ние в момента плащаме 470.
Ако дадем нашия за 350 лв наем, то ние ще доплащаме 263 лв.

Ох, обаче не остават пари за ремонт на новото...

Ще питам човека непременно.

Последна редакция: чт, 26 окт 2017, 15:23 от Free Agent

# 54
Някакви изчисления се хванах да правя...
Освен всичко друго, ние си имаме заем от 30 х. лева.
Примерно продаваме онова за 43 х. евро /въпреки че е доста оптимистично/
Намирам нещо за 75 х. евро /това е минимума/.
И остават 32 х.е., които са 62,4 х. лева. плюс 30 е равно на 92.4.
Ипотекираме и обединяваме. Вноската ще е 613 лв.
Хм, не е зле! Ние в момента плащаме 470.
Ако дадем нашия за 350 лв наем, то ние ще доплащаме 263 лв.

Ох, обаче не остават пари за ремонт на новото...

Ще питам човека непременно.
Не забравяй нотариални такси и комисионни за 2 сделки, не са малко парички.

Познавам човек който от една гарсониера-в момента има четири собствени апартамента и 27 управлява с наематели.Видял съм доста схеми от негова страна.За много хора звучеше абсурдно това което прави,но той успя.Също така познавам хора които си изплащат къща в Лас Палмас с наема от апартамента им в Лозенец.За мен продажбата на някой апартамент-не е добър вариант.
И на мен да пише! Имам нужда от тристаен във Варна до 1-3 години, а имам пари за гарсониера, нека ме светне, аз ще почерпя.

# 55
  • София
Зарко, направо пращай твоя човек в темата.
Май повечето искаме съвет за успешен бизнес от него.

# 56
И аз искам координати. Имам ипотека за 25 години, ако мога да я изплатя за по-малко, ще е супер.

# 57
  • София
И аз искам координати. Имам ипотека за 25 години, ако мога да я изплатя за по-малко, ще е супер.

Аз мога да ти дам съвет. Ако имаш хубава постоянна заплата, банките са способни на доста предоговаряне.
Ние нашия апартамент го купихме с ипотека. После я пренесохме в друга банка. После на потребитески. После пак за ремонта. И пак за по-кратък срок. И пак за по-ниска лихва. Mr. Green Загубих им бройката вече.

# 58
Ремонтирайте си едното със събрани парички или лек кредит и си живейте там. Другото давайте под наем, а след време живот и здраве да остане за децата наследство.
Няма смисъл да се бутат под наем като пораснат. Мое мнение. Simple Smile

# 59
ми то едното им жилиюе е много ремонтирано, но им е малко. другото не е ремонтирано, но е много отдалечено от училище и прочие. а докато порастнат децата - как ще се бутат 4 човека на 50 квадрата? нз, за мен е много тясно. Преди живяхме в такова малко жилище - ми много е трудно. Децата нямат възможност на собствено кътче за учене и почивка, вещите все преливат някъде заедо и ето ти повод за караници. Нз, може аз да не съм разбрала нещо

Общи условия

Активация на акаунт