Ново жилище след продажба на две стари

• 31 625
  • 328
  •   1
Отговори
# 135
Като им стане голям апартамента, могат да го продадат и да вземат по-малък. Хем и някой лев за круиз ще остане.
И пак наново във въртележката с огледите, брокерите и телефонните разговори... Stop
По добре да си вземат с 2 спални, а след време втората спалня става гостна.
Круизите и сега са достъпни, стига да знаеш как да търсиш, а след 15 години може и по евтини да станат.

# 136
  • София
Така..
10тина година наистина са много време спрямо един живот. Аз съм тук от 13.
Засега решихме да ремонтираме ОК.
Всъщност едва днес говорихме нещо по въпроса с ММ. Все още е много емоционален.
Ще изчакам малко да поузрее. Mr. Green

# 137
  • София
А какъв е смисъла от ремонта на ОК?
Наемателите в квартала са или студенти в НБУ, или бежанци, тук таме някоя заблудена стара мома с котка.
От изброените очаквам проблеми и осиране на имотчето.
Аз бих го продала, бих погасила досегашния кредит. С останалите пари бих кандидатствала за заем за 2 -3 стайно ЕПК в Младост.
Като го стегнем и се изнесем ще давам досегашния под наем за да си помагам за заема.

# 138
  • София
А какъв е смисъла от ремонта на ОК?
Наемателите в квартала са или студенти в НБУ, или бежанци, тук таме някоя заблудена стара мома с котка.
От изброените очаквам проблеми и осиране на имотчето.
Аз бих го продала, бих погасила досегашния кредит. С останалите пари бих кандидатствала за заем за 2 -3 стайно ЕПК в Младост.
Като го стегнем и се изнесем ще давам досегашния под наем за да си помагам за заема.

То и аз така искам. Ама... Ще успея да го обработя полека-лека.

# 139
И моето мнение е, че ще ви е много трудно финансово:
- Да ремонтирате 1 жилище - мин. 3000-5000 лв., зависи какво има нужда
- Да имате непрекъснат финансов поток от 1 или 2, чист късмет е.
- Да съберете едно 10-20 000 лв. за първа вноска на ново жилище(нямам идея дали имате спестявания)
- Още многооооооо за ремонта на новото жилище, според мен под 30 000 лв. няма качествен ремонт.
Разбира се всичко това е относително и зависи от доходи и спестявания.

# 140
  • София
Има заделени пари за ремонта. Освен това има дограма и изолация и външна врата.

Ремонта на новото определено ни притеснява.

# 141
  • София
Кое ви притеснява повече - ремонтът  а новото жилище или животът в тясно пространство?

# 142
  • София
Цялата процедура с ново жилище определено е доста стресираща. Но това че ще ремонтираме онова всъщност не пречи на плана като цяло.

# 143
Прецени дали си струва този ремонт, ако ще го продавате. Да не излезете на загуба - средствата, които ще глътне ремонтът да не повишат толкова цената му или да стане непродаваемо - твърде луксозно и скъпо за квартала. Тази пролет, когато аз продавах в краен и евтин квартал, се оказа, че има твърде голямо предлагане и то на луксозно ремонтирани и обзаведени имоти, но на цена, която никой няма да даде за този квартал при полжение,че за същите пари могат да купят в по-хубави квартали с екстри.

# 144
  • София
Ами основният въпрос според мен е ,  не дали й трябва по - голямо жилище. Повече от очевидно е , че й е нужно. Въпросът е дали сега е момента за покупка, в условия на покачващи се цени, на силна конкуренция от "търсачи на жилища", и полудели продавачи, които обявяват дупки за луксозен имот.
Щото аз давам пример със себе си, ама с тая подробност, че ние това упражнение го решихме ( аз го реших де, мъжа ми беше против) и правихме  2012 -ста година. Тогава имах силното вътрешно усещане, че цените скоро ще тръгнат нагоре. Надуших го. Същото беше и първия път, търсих и купувах 2004та 2005- та Пък 2007 -ма мои приятели купиха на 2ни цени Thinking ( и още се вайкат за стореното)
За сегашния момент незнам какво да кажа и посъветвам от тази гледна точка !

# 145
Това да чакаш да паднат цени след 2-3-5 години е лудост. Човек прави нещата, когато има сили и е в добра труоспособна възраст. Отлагането на никой не е направо услуга. Разбирам да изчакаш една година, но повече от това....
Търси обяви в ОЛХ, така попаднах на 2 продавачи с цени 5-6 хил.евро под цените на Имот.бг. Едното го взехме Simple Smile Същите тези 2 жилища в обявите на агенции бяха с много повишени цени. За мен това си е изкуствено покачване от страна на агенцииите.
(Още един пример за това. Наша позната продава имот за 60-65 000 евро в "престижен район". Агенциите й водят за 75 000 евро).

# 146
За мене няма лошо да се купи в пика на цените.
Нали  така ще вземат и максимума на ОК панелката.
Да се чака още години и да се бутат в малкото не ми харесва.

# 147
Ами основният въпрос според мен е ,  не дали й трябва по - голямо жилище. Повече от очевидно е , че й е нужно. Въпросът е дали сега е момента за покупка, в условия на покачващи се цени, на силна конкуренция от "търсачи на жилища", и полудели продавачи, които обявяват дупки за луксозен имот.
Щото аз давам пример със себе си, ама с тая подробност, че ние това упражнение го решихме ( аз го реших де, мъжа ми беше против) и правихме  2012 -ста година. Тогава имах силното вътрешно усещане, че цените скоро ще тръгнат нагоре. Надуших го. Същото беше и първия път, търсих и купувах 2004та 2005- та Пък 2007 -ма мои приятели купиха на 2ни цени Thinking ( и още се вайкат за стореното)
За сегашния момент незнам какво да кажа и посъветвам от тази гледна точка !

Разбирам ти мнението. Разни катакомби и крипти се продават на нормални цени, да не говорим, че в центъра има тристайни в тухлени крипти от 50-те години на над 150к евро.

Обаче цените скоро едва ли ще паднат, затова чакането не е опция според мен. Трябва да се дебне.

# 148
Според мен, на мъжа на Агент не му се продава в момента панелката, и това е проблема. И аз съм на мнение, че е по добре да изчистят кредита и да мислят за друг имот сега.

# 149
Според мен, на мъжа на Агент не му се продава в момента панелката, и това е проблема. И аз съм на мнение, че е по добре да изчистят кредита и да мислят за друг имот сега.

Прочетох Агента в друга тема - не бих пипала нищо в ОК докато не минат 40 дни.

Общи условия

Активация на акаунт