Ново жилище след продажба на две стари

• 31 553
  • 328
  •   1
Отговори
# 240
😺май си има бебче
В другата тема пишеше нещочко за колички, кошове и пампита
😺Момиченце, момченце? Да ти е живо и здраво

# 241
Извинявам се за оффа- Лъки, роди ли бе душа?
Скрит текст:
Да, Сигме. На 22/01 се роди госпожицата, която ме буди през 3 часа. Flutter

Снощи го нервирах, не искам повече. Ще ида да погледна утре само.
Много го жалиш. Laughing Ако  ти хареса някой имот, трябва да е подготвен.

# 242
Филма с и отите е доста сложен и без семейните разногласия. Първо май трябва да се уточните какво целите, а после да купувате и продавате каквото и да било. Иначе ако е взето решение не трябва да има място за колебания.

# 243
  • София
Що ги тормозите незнам, пък мъжа ако не ще може неговата гледна точка да е друга. Сега скандал в семейството на Агента ще предизвикаме от форумски глупости. Моя мъж е забранил у дома да се споменава кой какво рекъл в бг мама.

# 244
Агент, най-добре го вземи и него на огледа.Кожи му, че само ще видите какво се.предлага и на какви цени. Докато не види с очите си, няма да можеш да го убедиш. Действай отдалече и търпеливо. На някои хора им трябва повече време да осмислят нещата.

п.с. Мен така мъжът ми ме убедим да купим жилище, за което отначало бях твърдо против.😃 Но сега съм доволна.

# 245
  • София
Той в интернет не иска да погледне, на огледи да го мъкна...
Неговата гледна точка е, че 55-60 хил евро са голяма сума за нас. Което си е така. Но снощи гледах вноската по такъв заем и наема за жилище като нашето - спокойно се покриват.

# 246
оф, и моят е смотан в това отношение.
искам да купим офис у наше село, като тъкмо сме намерили купувач за един друг имот.
тоз моят сега, докато се намотае, кандърдиса, наофка и напъшка ... сигурно 2 месеца - 3 или пвоече, ще минат.

не е изобщо като мен - аз веднага виждам възможността да спестим плащането на наеми, които плащаме сега, и да се оттървем от офисче, което не ни носи никакъв наем, в друг град.
Ама той се е  ... как да кажа ... забил в "статуквото" и проимяната го плаши. По-скоро, не му се занимава - ама на мен това ми пречи , по-скоро мега много ме дразни.
Не обичам да дърпам назад, или да тъпча на едно място, когато има възможност за подобрение.

Повечето неща, които сме постигнали - се е налагало да го убеждавам по един или друг начин. Като за последните ни инвестиции ми отне 3 години, докато му узрее главата И ... реши накрая, че той бил измислил "плана". хахаха да бе ...
ама аз си мълча, мир да има. Щото като си отворя голямата уста и почна да го нареждам, той пък се вбесява, и после 2 седмици сън не го лови и се сърди.

Мъже?
Деца!

Та, в този ред на мисли - направи така, че твоят мъж да си мисли, че той е взел решение да създаде комфорт на семейството и на децата си, и тогава ще е доста по-мотивиран. Нека си мисли, че той е двигателят на промяната. Малко четкане на егото върши чудеса Wink

# 247
  • София
И моят е така. Тя промяната блъска на вратата, той се е запънал отвътре.
Така или иначе ще трябва да направи нещо.

# 248
И аз съм като мъжете ви. Приятелят ми трябваше да ме убеждава няколко месеца да купя един апартамент. То не бяха караници, сълзи, рев, сополи Satisfied А имах парите... Сега съм му много благодарна, че ме изюрка тогава, защото цените скочиха още повече и с тия пари в момента не мога да си купя НИ-ЩО...

# 249
  • София
Ох, влюбих се от пръв поглед - точно това, което искам е. И с гледка и от двете страни!

Видях наемите в ОК на ремонтирани апартаменти. Никакъв смисъл няма.

# 250
А ако дадете двата под наем? В другата тема бяха писали, че има банки, които дават почти цялата сума, но може би зависи какив са доходите. Не знам дали е възможно обаче. Така може би мъжът по би се съгласил. Двата имота ще изплащат третия.

Ето мненията:
През лятото в Уникредит даваха дори 100% финансиране ( ипотечен + друг кредит за ремонт и обновление ). Споделям това за хората, които нямат възможност за самоучастие - идете и говорете с различни клонове на банките! Ако в два ви отрежат, в третия ще измислят начин.

И Алианц даваха 95 процента и то не само за хора с високи доходи, а масово

Просто още един вариант, върху който да помислите.

Последна редакция: ср, 07 фев 2018, 16:26 от Мишелин

# 251
И на мен ми изглежда по-изгодно ако може да не се продава, а с нов наем да се плаща нов кредит.

# 252
Ох, влюбих се от пръв поглед - точно това, което искам е. И с гледка и от двете страни!

Действай тогава. bouquet

# 253
  • София
Ох, добре, ще го кажа в прав текст.
От ОК можем да взимаме 200 лв. Там ще се наложат ремонти, купуване на мебели и уреди, в които тези стотинки тотално ще потънат.

Вноската по цялата сума е 500 евро. Вероятният наем за Младост е 300 евро.
При моя вариант  - продажба и доплащане, вноската е точно 300 евро.

Вариантът според мм е да се даде под наем ОК и да се изплаща сегашната ни вноска по заема, която е 430 лв. Както виждаме 200 не е равно на 430. Въпреки, че той си мисли, че е.

# 254
Аз смятах, че може да вземете 400 от ОК и 600 от Младост, но забравих, че този в ОК е за ремонт. ЗА 5-6000 лева може да го постегнете да излежда що-годе добре. Но да ти кажа, наеми от 200 лв няма Grinning

Общи условия

Активация на акаунт