8 клас - в крак със новите порядки и все още със догадки( със щот е поезия)

• 85 753
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
Синът ми учи с учебниците на Архимед 2000, но е със сборника на Коала Прес (реално, защото когато се купуваше други сборници от 2017 година нямаше), той е доволен от задачите. Надявам Архимед да са си подобрили своите, защото на кака му ги искаха в 8 клас, за да решават допълнително, а се оказа, че са пълни с грешки. Astonished

mama na Niagara, това е ужасно Sad

# 121
Мама на Ниагара, благодаря.
Ужасно е това, което ви се е случило...

# 122
  • Пловдив
2) Закъснение на ученика за учебен час до 20 минути се отчита като половин отсъствие, а закъснение на ученика за учебен час с повече от 20 минути – като едно отсъствие.
E тва за първи път го чувам. Нещо ново ли е, или съм пропуснала?!

# 123
  • Пловдив
2) Закъснение на ученика за учебен час до 20 минути се отчита като половин отсъствие, а закъснение на ученика за учебен час с повече от 20 минути – като едно отсъствие.
Я! Преди 15 минути - една трета - сега 20мин. - една втора. Тоест 2 пъти закъсняване са едно цяло отсъствие.

# 124

Я! Преди 15 минути - една трета - сега 20мин. - една втора. Тоест 2 пъти закъсняване са едно цяло отсъствие.
Така излиза...

# 125
  • София
Синът ми учи с учебниците на Архимед 2000, но е със сборника на Коала Прес (реално, защото когато се купуваше други сборници от 2017 година нямаше), той е доволен от задачите. Надявам Архимед да са си подобрили своите, защото на кака му ги искаха в 8 клас, за да решават допълнително, а се оказа, че са пълни с грешки. Astonished

mama na Niagara, това е ужасно Sad

Булвест 2000 ли имаш предвид или Архимед, че нещо се обърках?

# 126
  • Пловдив
И в такъв случай, закъснението отпада, така ли? И като закъснее 5 мин., пак половин отсъствие. Супер. В класа на щерката половината деца пътуват от други населени места, нормално е автобусите да закъсняват, особено като е лошо времето. Направо не знам как ги мислят тия глупости, честно Rage

# 127
  • София
Аз пък мисля, че си зависи от преподавателя - някои не отразяват 10-15 мин.

# 128
Не мислят много. Просто , като им хрумне първата простотия в главата, я превръщат в някакъв нормативен документ.
Дано поне преподавателите проявяват разбиране , когато пътуващите от други населени места закъснеят за час по независещи от тях причини.

# 129
Скрит текст:
А между двата варианта имаше период без третинки и половинки. Формално закъснението беше цяло отсъствие. Добре, че този модел просъществува само около месец.

# 130
  • Пловдив
Оф, и тази глупост съм проспала... Добре, че вече я няма.

# 131
Оф, и тази глупост съм проспала... Добре, че вече я няма.
О, да . Добре, че е просъществувала само един месец.

# 132
  • Русе
Скрит текст:
А между двата варианта имаше период без третинки и половинки. Формално закъснението беше цяло отсъствие. Добре, че този модел просъществува само около месец.
Че кога е бил този месец? На родителската среща на 12.10. ни казаха за закъснение 1/3 отсъствие. За три закъснения става едно. Thinking

# 133
Честно казано трудно ми е да проследя хронологията. Едната трета е по ППЗНП, съответно стария закон, които бяха отмененени с влизането на новия закон и стандартите ( наредбите) към него. В действалия до днес вариант на Наредбата за приобщаващото образование и в ЗПУО изобщо не се говори за закъснения, та е възможно доста дълго да сме живели в нарушение.Joy
Преди около седмица коментирахме с Вачето случая по повод на това, че в нашето училище са оповестили, че вече няма закъснения, а само цели отсъствия. Тогава забелязах несъответствието. Съответно това беше едно от първите неща, които проверих днес.

# 134
Онзи ден на родителската среща ни запознаха с тези правила - и за отсъствията и за закъсненията.
Класната каза, че сутрин за първи час ще са толерантни през зимата като почнат снеговете и ледовете, но също спомена, че доста деца закъсняват и между часовете - излизат до близкия пазар за хапване, там има опашки и се мотаят. Помоли да ги предупредим за тези излизания - да внимават и препоръчително да ходят толкоз далеч, за да не закъсняват.

Общи условия

Активация на акаунт