8 клас - в крак със новите порядки и все още със догадки( със щот е поезия)

• 85 736
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
Нашите освен Книга за ученика ползват и сборника на  Коала прес. Има много на брой задачи и според мен е идеален за деца от ЕГ.
И щерката вчера е правила контролно по математика, уж всичко е решила, но ще видим.
При големия ползваха на Анубис. И в него задачите са добри. Сега, както и в 11ти бяха с Анубис, пак добри задачи, но пък в отговорите има мноооого грешки (повечето правописни - пропусната запетая, цифра, знак брррр). Но те пък си им изпращат допълнителни "свитъци" за подготовка... та няма да имате липса на задачи Wink

# 106
  • София
Сега видях, че на сайта на Архимед има учебника по математика в пдф-формат, 237 стр. Сега не мога да проверя дали това е целият учебник, защото младежът го е взел в училище. Обаче, ако това е целият учебник ще си изгризя ноктите от яд, че не съм го видяла по-рано. Щях да го разпечатам, при това цветно! И без това цветните мастила принтера така ще си изсъхнат, че не ги ползвам. Тюх, щях да спестя 17 лв Close

# 107
  • София
Пенева Gift Heart
Ползват учебника на Анубис, но госпожата препоръча да не взимаме сборника, точно по причина, че има много грешки. Трябва да призная, че след първия сблъсак с математичката, нещата сега са много, много по-добре. Щерката сподели, че много добре обяснява задачите - с разбирането на задачите с вектори не е имала никакъв проблем. Отделно непрекъснато им качва в google classroom  по 20-30 задачи за упражнение. Аз я следя моята да решава всичко - не искам да губи трейнинг, а и знам колко е важно за по-нататък, особено ако реши да се занимава по-сериозно с природните науки.

# 108
Трябва да е целият, съдейки по съдържанието. Аз го изтеглих преди време, някой беше пуснал линк в темата.

# 109
  • София
Трябва да е целият, съдейки по съдържанието. Аз го изтеглих преди време, някой беше пуснал линк в темата.

Значи съм се минала ooooh!
Уж редовно следя темата, ама ...
Не е само за парите. Щеше са слага само по няколко листа в папки!
За догодина смятам да следя и за електронни учебници. Обещала съм му, колкото може по-малко хартиени учебници да купим.

# 110
  • с/у ОколоМръсТното
Сега видях, че на сайта на Архимед има учебника по математика в пдф-формат, 237 стр.

много благодаря  bouquet

Вече има ли ги повечето учебници за 8ми клас в електронен вид?
Все пак трябва да следя и нашенския материал.

# 111
  • София
Шани, трябва да търсиш по сайтовете. Просвета със сигурност имат, обаче не можеш да го изтеглиш, а само имаш достъп онлайн. Но техните са платени, което ми се струва нормално. Направо се чудя как Архимед са пуснали безплатна версия, че и да си я разпечаташ?

Забравих да кажа, че елекронните учебници на Просвета са с платен достъп за една календарна година, т.е. плащаш по-ниска цена за достъпа отколкото за хартиения, но след година той изтича. И май не могат да се ползват офлайн. Това трябва да се провери.

Последна редакция: пт, 27 окт 2017, 10:22 от Жълто Цвете

# 112
Нашият го насметох тази сутрин да не стане днес по история, както вчера по физика.
Не държа да има само 5-ци и 6-ци, но и да не ходи на училище с ненаучени уроци. Да видя , че полага усилия. .

# 113
На моя син по-голямата част от учебниците му са електронни. Всичко, което им се каза да се вземе на Просвета си го купи като електронен учебник. Той беше писал до Просвета и те му бяха пратили някаква програма с която да може да си разглежда учебниците и когато не е свързан с интернет, но за да се зареди учебника пак си му трябва в самото начало малко интернет, мисля за да си влезне в профила и после може да си разглежда без нет всички останали учебници. Така за училище вместо два или три учебника си взима таблета. Единственото неудобство е, че трябва да си следи батерията на таблета, че става смешно да не може да си отвори учебника, щото му е паднала батерията. Smiley Другото което искам да кажа за тях е, че да те са платени, но са на половин цена от другите, т.е. всичките са по 6 лв.

Иначе детето вчера се прибра с 3 шестици и една петица - 5 на вх. по география и 6 за участие в клас, 6-ци по входното по химия и от тест по АЕ. Много е доволен от себе си. Пу-пу така да продължава.

# 114
Вяра, браво на твоето момче, железен е! Аз от него и не съм очаквала друго.

# 115
  • гр. София
Чиби, Vyara D, много се радвам на добрите новини около вашите младежи  newsm10  БРАВО на момчетата, все така да преследват успеха!

Благодаря и на мамите, които споделиха полезна информация за сборниците по МАТ  bouquet

# 116
Вяра, браво на Йоан!
Мама Мими, моят за математиката е за хвалене, но не и за 3-ката по физика.

# 117
Айде и тук да кажа. Върнаха старото положение за отсъствията до 3 и до 7 дни.
3. до 3 учебни дни в една учебна година въз основа на мотивирано писмено заявление от родителя до класния ръководител;
4. до 7 учебни дни в една учебна година с предварително разрешение на директора на училището въз основа на мотивирано писмено заявление от родителя, в което подробно се описват причините за отсъствието.
(2) Заявлението по ал. 1, т. 3 се подава преди отсъствието на ученика, а ако това е невъзможно, родителят уведомява класния ръководител в телефонен разговор или по имейл и подава заявлението до 3 учебни дни след връщането на ученика в училище.
(3) В случай че заявлението по ал. 1, т. 4 не може да се подаде преди отсъствието на ученика, родителят уведомява за това класния ръководител в телефонен разговор или по имейл и подава заявлението до 3 учебни дни след връщането на ученика в училище. Директорът на училището въз основа на заявлението взема решение дали отсъствията на ученика са по уважителни причини.

...
2) Закъснение на ученика за учебен час до 20 минути се отчита като половин отсъствие, а закъснение на ученика за учебен час с повече от 20 минути – като едно отсъствие.

# 118
Дидева, благодаря.
Сетиха се, че така е по-добре. А не и за най-малкото да се занимават директорите на училищата.

# 119
Чиби,Вяра,emonaem,поздравления за децата,дано не пропускам някого.
За сборниците нашият е на Анубис и е пълен с грешни задачи и отговори.
При наборката тестовете продължават с пълна сила.Тази седмица правиха по математика на вектори,информатика, литература върху митове,по български сподели,че е бил труден и днес по английски.
Преживяхме първото нахлуване с взлом в наша собственост.В понеделник в 10.30 сутринта са влезли в салона,който взехме под наем за стрелбата.За щастие се разминахме само с кражба на зарядно за телефон и подменяне на прозорец .Незнам каква смелост имат тези хора,обикновенно сме там към 9.00 сутринта,че още боядисваме,но в този ден подавах документи за детски и се забавихме.Към 10.30 от СОТ звъннали ,че се е включила алармата.Та това е при нас.

Общи условия

Активация на акаунт