8 клас - в крак със новите порядки и все още със догадки( със щот е поезия)

• 85 829
  • 737
  •   1
Отговори
# 360
... то те са по мотивирани от 91нег.
По -мотивирани? Не бих казала. Малък брой отличници - по-високи стипендии. По-голям брой отличници - по-малки по размер стипендии.
За мен не стипендията е най-важното в едно училище. Но винаги е добре дошла, разбира се. Simple Smile

# 361
  • София
Само по 20 лева за над 5.50 дават в НПМГ. Може би тук е минимума на стипендиите?

# 362
По постановление е така:
Чл. 11. (1) Размерът на месечните стипендии се определя в границите от 21 до 50 лв. месечно.
(2) Максималният размер на месечните целеви стипендии може да бъде определен в размер до 100 лв., но не повече от разходите, за чието обезпечаване се отпуска.

Но е възможно да има някакво изменение. Ще потърся.
Редактирам се. Не откривам изменения, само в проекта за новото ПМС максималният размер е завишен.
 Чл. 11. (1) Размерът на месечните стипендии се определя в границите от 21 до 60 лв. месечно.
(2) Максималният размер на месечните целеви стипендии може да бъде определен в размер до 100 лв., но не повече от разходите, за чието обезпечаване се отпуска.

# 363
  • гр. София
Mama Mimi
 тези 80 лв за един месец ли са и за пълен отличник ли или за над 5.50?

viola2003, да, както писа и Дидева тази сума е за два месеца и е за успех над 5.50  newsm10 И нашата гимназия получава допълнително финансиране за стипендии. Да, има различни суми за различен успех - оценките са между 5.50 и 5.69; 5.70 и 5.89; 5.90 и 6.00. А съответните суми са 35 лева; 40 лева, 45 лева и 50 лева. Ако ученикът/ученичката е имала от предходното училище много неизвинени отсъствия може и 35 лева да получава месечно - тук посочените точки са между 39 и 30.
За оценка между 5.50 и 5.69 се дават 50 точки. За оценка между 5.70 и 5.89  се дават 60 точки и за оценка от 5.90 до 6.00 се дават 70 точки.
Точките от успеха се умножават по 3 пъти броя на неизвинените отсъствия.

# 364
Нашият вчера правил сам контролно по НЕ, защото го пропусна в петък.
Целият клас е правил контролно по БЕЛ.
Чакаме резултати.
Другата сряда имаме родителска среща.

Последна редакция: ср, 15 ное 2017, 12:09 от Чиби

# 365
Mama Mimi
 тези 80 лв за един месец ли са и за пълен отличник ли или за над 5.50?

viola2003, да, както писа и Дидева тази сума е за два месеца и е за успех над 5.50  newsm10 И нашата гимназия получава допълнително финансиране за стипендии. Да, има различни суми за различен успех - оценките са между 5.50 и 5.69; 5.70 и 5.89; 5.90 и 6.00. А съответните суми са 35 лева; 40 лева, 45 лева и 50 лева. Ако ученикът/ученичката е имала от предходното училище много неизвинени отсъствия може и 35 лева да получава месечно - тук посочените точки са между 39 и 30.
За оценка между 5.50 и 5.69 се дават 50 точки. За оценка между 5.70 и 5.89  се дават 60 точки и за оценка от 5.90 до 6.00 се дават 70 точки.
Точките от успеха се умножават по 3 пъти броя на неизвинените отсъствия.

Аз малко само да попитам... Да разбирам, че колкото повече неизвинени отсъствия имаш, толкова повече точки имаш...?!

# 366
Joy Формула:  Точките от успеха – 3 *  броя на неизвинените остсъствия от предходния срок.

Източник

# 367
  • гр. София
Нее, Vyara D - точно обратното е - при по-малък брой точки по-малка стипендия се получава.
70 - 60 точки - 50,00 лева
59 - 50 точки - 45,00 лева
49 - 40 точки - 40,00 лева
39 –30 точки - 35,00 лева.
На дъщеричката в класа има едно момиче, което е завършило 7 клас с пълен отличен, но ще взема 35 лева стипендия месечно, защото е имало много неизвинени отсъствия от предходното училище.
Дидева ме изпревари...
Да се поправя  atwork написала съм: Точките от успеха се умножават по 3 пъти броя на неизвинените отсъствия. А всъщност от точките на успеха се изваждат утроените неизвинени отсъствия...

Последна редакция: ср, 15 ное 2017, 13:39 от Mama Mimi

# 368
  • София
Ама тези точки, изчислени по този начин, за всички училища ли се отнасят  Rolling Eyes Моят няма неизвинени и не ни засяга, но не ми се вярва навсякъде това да е изискването newsm78

# 369
  • гр. София
Ама тези точки, изчислени по този начин, за всички училища ли се отнасят  Rolling Eyes Моят няма неизвинени и не ни засяга, но не ми се вярва навсякъде това да е изискването newsm78
Нее, Мама Меца, всяка гимназия в началото на учебната година си взема решение на педагогически съвет относно Правилата за отпускането на стипендиите.

# 370
  • София
В НПМГ стипендията за октомври я взеха на 31.10 - съвсем се вместиха в срока. За успех 6.00 е 30 лева.

# 371
  • София
 Mama Mimi , тъй, де, ама аз като Мара Подробната, да питам, въпреки че при нас нищо не се задава на хоризонта за стипендиите  Grinning Могат пък друго да измислят, заради многото отличници  Mr. Green

# 372
  • Русе
  При нас на родителската среща бяха казали, че няма стипендии до 10 клас.Обаче от началото на ноември месец има Заповед на дирктора, според която имат право. Явно са пристигнали целевите, щот почти всички в училището са отличници от 7  клас. Светослав е от малкото с успех под 5.50 . Разликата между стипендия за 5.50 и 6.00 е 10 лв. За 5.50 - 40 лв, а за 6.00 -50 лв. Сега го кандардисвам за втори срок.

# 373
И в неговото училище зависи от броя деца, но няма допълнителна точкова система. Има 6.00 и получава 30 лева по картите, които ги накараха да си изкарат. Той беше почнал да мрънка заради едното си домашно за Николай Лилиев (той не беше ли премахнат от програмата за тази година? Thinking), дойде кака му и му показа какво има да пише пък тя около дипломната си работа и осмокласникът бързо млъкна.
Отделно той се подготвя за "Иван Салабашев". Това ще му е второто състезание изобщо, като гледам съседната тема за математически състезания и как почват още от първи клас, то моето е много, много назад... и сега си личи разликата в мисленето на  двете му учителки по математика от основното училище и гимназията. Първата му отказваше да го записва на състезания, защото не бил "достатъчно умен, готов, бърз" и ме е яд, че тогава се връзвах, а не настоявах да отиде и да се пробва. А сегашната му учителка го кара да ходи постоянно, казвала му, че има огромен потенциал, но без  да се хвърли в боя нямало как да го развие.  И почвам да виждам малки промени в него, не е станал златен медалист, но се е нахъсал в бъдеще да се класира все по - добре.

# 374
  • София
Здравейте, нищо интересно при нас  и затова не пиша, но успявам да ви чета Simple Smile

Влизам с едно питане преди време се коментираше ама не ми беше стигнало до главата, та не помня. Препоръчайте ми някакъв лосион за акне, на младежа са му излезнали по челото и носа и не знам какво да взема да се маже. Казала съм му да не се чеше да не си направи белези.

Общи условия

Активация на акаунт