8 клас - в крак със новите порядки и все още със догадки( със щот е поезия)

• 85 817
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
  • софия
Моята вчера донесе 90 лв стипендия. Не ми уточни за кои месеци. Прибра си ги някъде дето слънце не огрява. Спестява за куче  Simple Smile. Регистрирана съм вече в електронния дневник .

# 406
Габелас, честито и на твоята госпожица.
Дано скоро да спести за куче.
Ние нямаме електронен дневник.
Моят уж не крие оценки, ама знае ли човек. Някой път не му ги нанасят веднага в бележника и той не винаги е разбрал за какво става въпрос.

Последна редакция: чт, 16 ное 2017, 18:25 от Чиби

# 407
  • София
Като казахте бележници, днес се сетих, че тази година бележници не бях виждала и от двамата. Попитах ги защо така нямат бележници за подписване 2 месеца. Имаха децата по една страница с оценки, ама кой да им ги поиска за подпис.  Embarassed
Скрит текст:
Още един гаф. Малкото е от понедалник вкъщи, че е с вирус. Та, отиваме днес да си вземе нещата да си наваксва, че му седят в училище. И го подредих да пише. Започна с математиката. Тъй като не мислех, че има материал, който може да не знае, не му предложих да му помогна. През равни интервали от време го питам само докъде е. Написа детето четирите урока и реших да им хвърля един поглед.  #Crazy Ама те на видове ъгли, които, не че са трудни, ама никога не са му попадили. То направило едно върховно мазало, без дори да попита. До такава степен са свикнали да се оправят сами, че беше измислило нова математика.  ooooh!
Изобщо се оплаквам от себе си. Ама много съм небрежна.

При нас тепърва подават за стипендии. Критериите не са свързани с успеха от миналата година, а са като за прием в училище - утроено НВО Мат + НВО БЕЛ + оценките от Мат и БЕЛ от седми клас.

# 408
  • Русе
 Иринка, да ги пазиш на Ради вдъхновенията.Изобщо имаш ли албум с творчествата на синовете си. Ако още не си го спретнала, крайно време е.Пътеписи, рисунки, умозаключения, нетривиална математика. Смятам , че може да направиш един доста интересен алманах, дет сигурно ще може и да се издаде.

# 409
Чудесна книга ще се получи от проиьведенията на Павката и Ради.
Нашите днес на групи ще защитават проекти по история.

# 410
Добро утро и от мен!

И ние нямаме електронен дневник. Уж споделя девойката, но знае ли човек. Почва да се отпуска съвсем. Всеки ден закъснява с половин час след училище и все някоя госпожа ги задържала Simple Smile...дали госпожа или тя се шляе и мечтае за някой господин , не знам. Почва да ме съмнява.
Учи само по немски и после се оплаква, че нищо не разбирала от математиката. Е как да разбира като не решава допълнително! То с минимум усилия се получава минимум знания.

# 411
  • гр. София
И аз да драсна...
Добро утро, мами  Heart Eyes
И ние всяка сутрин получаваме бюлетин от електронния дневник - оценки, отсъствия, похвали, забележки , информация за дати на контролни, класни, родителски срещи...
Вчера учениците от класа започнаха презентациите на всички провинции в Испания. Имало наистина доста интересни, така се изрази ученичката  Grinning Нейната презентация ще си я представя другата седмица.
От мен - хубав ден  smile3558

# 412
Адел, ще се разбере по-нататък госпожа ли ги задържа или с младеж се разхожда.
Като изключим немския език по останалите предмети ще се чудя къде да се крия от срам  от учителите следващата седмица на родителската среща.

# 413
Ние също нямаме електронен дневник (нито в старото училище сме имали). Чакам с прималяло сърце дали ще има стипендии в тяхното училище. За сега нищо. Sad

Пропуснах да споделя как в нашето училище проектите по рисуване отнемат доста време на синът ми. Всяка седмица има някакъв проект, който в началото се изготвяше главно на компютър. Само последния път имаха да нарисуват нещо с бои, та стана мааалко по-бързо. В час влизат за да си предадат каквото са направили и да им се постави следващата задача, която трябва да правят в къщи.

Тия дни ми донесе първият си много добър по математика (5,33). До сега все успяваше да хване отличен по предмета. Днес смята да се жертва и да поиска да бъде изпитан по философия (просто ако има желаещи за изпитване другите няма да ги вдигнат, че до сега в класа има и завъртяни двойки по предмета). На всичкото отгоре учителя им ги изпитва на всичко взето до момента, а се трупа терминология, която трябва да се наизустява. Sad За мен философия по никакъв начин не означава да казваш кой термин какво точно значи, а да правиш разсъждения върху нещо (проблем, ситуация). Синът ми обича да разсъждава, да спори, да дава мнение, да защитава мнение. Уви не е попаднал на учител (имам в предвид по философия), където да развива тези си качества. Sad

# 414
  • Русе
Да се отчета след проведена снощи РС.
Като цяло нашият клас е най-непослушният от випуска. Нямаше учител дето да пропусна да се оплаче  Sad
Иначе Алекс беше похвален от всички, само по Мат. можел още (госпожата му по Мат е частната му учителка от предната година), та тя си знае че го мързи доста.
И странното: знам и така е било, че по именно не се хвалят или порицават ученици. Снощи - никакви такива  Naughty Поименно, пред всички бяха похвалени 5-6 ( bowuu) а 5-6 доста порицани.
Странно но ми хареса така  Thinking

За акнето още: желатин с пр.мляко върши чудеса с черните точки. Ест., пак с присъствието на целият квартал  Crazy

Господинчото иска нов телефон или нов процесор. Ще го огрее за тел. Процесорът като има заслуги  Naughty

Поздравления за всички набори получаващи стипендии.   HugМоето е далеч от там.

# 415
Браво на Алекс за похвалите.
По принцип учителите нямат право да коментират пред класа за всеки ученик по отделно, но нашите вече толкова много години са заедно, че никой родител няма нищо против да се говори за тийна му пред останалите.  

# 416
Здравейте мами отдавна не съм писала.Да попитам мамите от София ,другият месец младежа ще прави 14  пада се през коледната ваканция и ще покани няколко дечица ,тя въпроса ми е къде сте празнували на децата рождените дни ,някакви идеи и места където ще е интересно за 14 годишни младежи?Благодаря Ви!

# 417
  • София
Рождените дни от две години насам се празнуват в някой МОЛ- кино и почерпка за гостите. Едвам го навих да отида само, за да взема подаръците. Не ме искаше на тържеството за нищо на света. Появих се за пет минути, нарамих подаръците и изчезнах.

# 418
В ескейп стая празнува рождения си ден и след това на пицария.

# 419
Моята ходи на РД на приятелка на караоке и много и хареса. В някакъв бар, но от 17 ч. до 20 часа. Пяли, танцували, много беше доволна. Имало DJ, пица, вредности и торта. Предимно дамска компания все още.
Моята редовно се мотае след училище. Май се е обзавела и с гадже, та пада яко обикаляне по моловете.
Иначе категорично мога да кажа, че не пипва да учи, освен  че пише домашно по английски. На съвсем друго вълна е. Благодарна съм, че тежките матури бяха в 7-ми клас, защото ако бяха сега положението щеше да е катастрофа...

Общи условия

Активация на акаунт