8 клас - в крак със новите порядки и все още със догадки( със щот е поезия)

• 85 778
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
  • Русе
При нас междучасията са по 15 минути и няма закъснели за часовете.

# 136
Булвест 2000 ли имаш предвид или Архимед, че нещо се обърках?
Архимед, които се оказа, че са Архимед-2, а не 2000:grinning:

# 137
Чудесно, но вашите учат на една смяна, нали?
В нашето училище се учи на две смени и  е неприложимо това с междучасията по 15 минути. Само голямото  е 20, а другите са по 10.

# 138
  • Русе
Чудесно, но вашите учат на една смяна, нали?
В нашето училище се учи на две смени и  е неприложимо това с междучасията по 15 минути. Само голямото  е 20, а другите са по 10.
Една смяна са. Осмия им час свършва в 15,45 ч. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 139

Една смяна са. Осмия им час свършва в 15,45 ч. Stuck Out Tongue Winking Eye

Олеле.

# 140
Преди  2-3 седмици познато дете ми каза, че са му писали цяло отсъствие за пет-минутно закъснение (първи час - втора смяна - гимназия). Т.е. не са му зачели закъснение.

# 141
Добро утро момичета.
Аз съм си забравила включена алармата на телефона и се събудих.
Нашите деца са ваканция от днес.
Вики по неприятни причини я удължи малко.
От сряда е с повръщане и главоболие.
Почвам да си мисля, че е на нервна почва. Имаха класна по латински. Голям страх е тази година. Опитва се да изкара уж по добри оценки на първите две класни за да й е по спокойно после със преводите на текстове.  Масово децата са с ниски оценки там.
При нас мина родителската среща на 17-ти. Запознахме се с новите учители. Казаха си изискванията и това е май.
Говорихме, че материала е ужасно много и особено по математика не остава време да се упражняват. Нашия набор са първите които учат 8 години, но с учебниците за 9 години гимназия. Тази година 7-ми клас са по нова учебна програма.
Класния им решил да ги води на театър. Каза: Имам желание, ама голямо желание да ги заведа на театър. Проблемът е, че театърът е вечерен и е в Щутгарт. Няма удобен транспорт.
Трябва да се закарат децата в съседен град ( на около 20 км) и от там с влака. На обратно процедурата е същата. Театърът е от 19.00 часът. Някъде към 23.00 ще се върнат.
Март месец децата от всичките 9 ти класове изучаващи латински са на екскурзия за три дни. До тази година ходиха в  Кьолн,  но тази ще са в друг град със забележителности от едно време. Simple Smile
Децата са 23 тази година.  Съседния клас са 30, а третия са 27 (смесен е между музика и език).
Чета ви за изпити след 10 ти клас. И по рано съм казвала, мисля че се опитват да вкарат западните системи на обучение. Вики е до 10_ти клас и после още две години е съвсем различно. Дори не ги водят 11-ти и 12-ти клас.  Имат си избор на предмети за учене. Не визирам немски, математика и английски.  Горе долу се насочват към предмети с които искат да продължат по нататък.
Шани успех на Тома. Ще се справи.
Мама на Ниагара много неприятно.
Браво на всички деца за добрите оценки.
Хайде изписах  роман, време е да бягам.
Лек ден.

# 142
  • Пловдив
И при нас са на една смяна, но не малките междучасия са 15 минути, а часовете са 45 Simple Smile . И голямото е 25. 8 час в 15:25 приключва.

# 143
  • София
  Момичета, изпуснах ви, но нямах време да пиша. Бях на едно обучение в UK и ми излезе през носа. За 3 дни отсъствие, 3 седмици се счупвам от работа.  Crazy
  Наборът за момента се чувства много добре. Ученето е доста малко, а и той не се напъва.  Wink Те всъщност имат 3 предмета- философия, БЕЛ и английски. И двете информатики, но там обикновено приключват в училище още.
  Математиката не я броя, защото няма все още нов материал (комбинаторика и вектори ги е учил в старото училище). Домашното им по МАТ е 5 задачи и 2-3 страници по желание. Той решава 5-те задачи и приключва.  Laughing
  По БЕЛ според него още не са почнали да учат по програма. Разбрах, че последно са обсъждали нещо за Прометей, но щом не са им казали да си отворят учебника, значи не са учили нищо.  Joy
  Философията се очертава като тежък предмет, но пък госпожата явно е много мила и спокойна, че го кара много да се старае. А той, милият, е такъв дървен философ и с толкова хаотични мисли, че малко ми е жал за учителката.  Embarassed  Joy
  По английски уж учат много, но някак пак не се усеща. Много игри, много разнообразни задачки. Обикновено имат да напишат някакво съчинение за домашно. Не че е малко, но не го усеща толкова като тежест. И листове с граматика имат, и тестове правят, но някак без стрес.
  Не знам, не мога да го опиша, но в момента хлапето се чувства много по-спокойно и по-малко натоварено. Съответно някак стана по-отговорен, следи си всички домашни и гледа да ги приключва рано. Учителите много ги окуражават и хвалят и това някак мотивира допълнително. Тепърва започват с груповите проекти и темпото ще се ускори, но засега е много лежерно.

# 144
  • Русе
Лесно Ог, все едно за нашето училище пишеш.  Вчера сутринта ме ядоса, като повлече един никакъв проект недовършен по английски за природна забележителност без картини. Обаче неговият бил най-добре представен на английски и със собствени изображения, изфабрикувани в междучасието. За Магурата. Който е ходил, може да се сети за фигурите с подчертаните стилизирани символи на плодородието.  Американската им учителка е имала за преподавател Стивън Кинг.

# 145
  • София
  Амбърче, при моето нищо не може да се случи в междучасието. Simple Smile
 Всички проекти и домашни са с краен срок в определен час. Обикновено 8.00 сутринта на съответния ден. Трябва да са изпратени преди това. Може да са писани на компютъра, може да са сканирани или снимани и прикачени, но трябва да са в електронен вид предната вечер.
  Правилата за готовност за часа, поведение и закъснение са изключително педантични. Моето вече има 2 закъснения. Първия път влязъл с биенето на звънеца, втория-при биенето на звънеца бил на прозореца, а не седнал на чина. Също -20% за готовност за час: 2 пъти забравил да извади една от тетрадките на чина, иначе са в чантата.  Party Та някак неусетно започна да пропуска писането в междучасието, забравените тетрадки и счупените моливи.
  Иначе всички са много мили!  Laughing Както е казал народът: "Со кротце, со благо и со малко кютек."

# 146
Цитат
Както е казал народът: "Со кротце, со благо и со малко кютек."
Хихих, хубаво заглавие за някоя следваща тема.
Добро утро.
Изпратих детето на немски преди два часа и вися с кафето пред компа. А имам работа за целия китайски народ.
Той стана облъчен нещо тази сутрин. Каза, че след курса щял да бърза да се прибере, за да си изчисти и подреди стаята и да си напише домашните.

# 147
Бързо оздраеяване на Вики на Хекси!
Нашият ходи сутринта на Чети с мен в училището им.
Било интересно. Говорил им някакъв писател според младежа.

# 148
  • с/у ОколоМръсТното
Добро утро момичета.
Аз съм си забравила включена алармата на телефона и се събудих.

... Шани успех на Тома. Ще се справи...

мерси, таман и мъжО ми сподели за същия факт. Буден с 1 час по-рано.  Tired
Дано Вики скоро се подобри и да не се впряга толкоз на тези учители. И ви блазя за ваканцията. На Томко беше до 20.10.
Да ти кажа и аз се бях замислила за кОлтурно-масовата дейност там. Но да ти кажа и ако е на театър в София, пак преди 22.30-23ч. не смогваше да се прибере. А за тях това е супер емоция. Пускай я Simple Smile
Оу, очарована съм от инфото за паралелка с музика и език. Дано и ние попаднем някога на такава.

Хубав неделен ден, момичета  bouquet

# 149
  • София
Като говорите за културно масова дейност да препоръчам една постановка за тийновете - "Скачай". Постановката се играе в театър София и е много хубава. Моята девойка я хареса много, даже иска пак да я гледа. На мен също - много свежа и младежка.

Общи условия

Активация на акаунт