8 клас - в крак със новите порядки и все още със догадки( със щот е поезия)

• 85 858
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
Благородно завиждам на всички почиващи,ние използваме ваканцията за добоядисване на салона, остава и леко възстановяване на паркета,циклене и лакиране.Боя на прозорците и шведските стени ,надявам се до седмица да приключим и да се
хвърляме в коридора и стайте.
Наборката се е захванала с проект по философия .Прави настолна игра на тема  "Формата на Земята".
Засега не пуши и дано така да остане.С баща и сме пушачи.В стария клас доста деца пушеха,в сегашния мисля,че имат 1-2.Директорът държи строга дисциплина ,до седми клас не могат да излизат от училище,от 8 клас могат,но трябва да са доста бързи,ако ще пишат.Шефът ги следи и трябва да са на поне 200метра от училището.Какво да кажа,на училището му казват Биг Брадър, Затвора и др.  ,слави се като най-строгото училище в Плевен,но който учи там свиква,за компенсация имат на разположение добра база.

# 256
  • с/у ОколоМръсТното

Все пак детето пострада именно в час по физическо, за което тя впослествие е разбрала.

ако имате застраховка (нали в началото на уч. година се прави ОБЩА) си търси обезщетението.

Говорете за наркотици, наргилета и напитки.
И ако все пак са решили да пушат, да е само купено от магазин с бандерол и т.н...
Нищо дадено им от другарче, съученик и т.н.

# 257
  • София

И ако все пак са решили да пушат, да е само купено от магазин с бандерол и т.н...
Нищо дадено им от другарче, съученик и т.н.

Да и това повтарям до откат, да е запечатано и купено от магазин, да не е от друг човек.
Изтърках се от говорене дано има ефект и да влиза малко в главата  Praynig

# 258
  • Чикаго / София
  Ако разбера, че пуши определено няма да е приятна реакцията ми. Аз никога не съм пушила, мъжът ми ги отказа преди няколко години - откакто дойдохме тук. Пуши само като се прибираме до Бг. В нас не се пуши, ако имаме гости които пушат, излизат навън. Изобщо тук в затворени помещения не се пуши и определено ако някой е пушил миризмата веднага се усеща. Веднага ще я разбера. Абсурд е да пуши пред мен на тази възраст. Тук бяха хванали няколко деца от 8 клас да пушат и беше станало голяма разправия. Общо взето е доста трудно деца на тази възраст да си купят цигари, но явно успяват да се снабдят от някъде. Много говорим за цигари, трева, наркотици. Дано са разумни, че със сигурност в един момент ще се окажат на "ръка разстояние" от тези неща. Дано не посягат към тях.

gabiplus това, което описваш, че си видяла на партито на сина ти, ми се струва, че е доста нормално явление за подобни места. Хубаво, че синът ти е разумно момче, спортист, и предполагам, че спорта ще го държи далеч от алкохола и цигарите. Аз си спомням, че като отидох в 8 клас в новото училище, имаше поне 4-5  деца, които пушеха. До края на 8 клас, а и след това станаха много повече. Имаше и деца, които пиеха и секс правеха, че едно момиче и до аборт стигна. В 8 клас. Та това винаги си го е имало. Дори и преди 25 години, когато аз съм била 8 клас.

Много трябва да се говори и обяснява за всичко. И все си повтарям, дано децата са разумни. На мен никога никой не ми е обяснявал за каквото и да било. Родителите ми бяха с такива разбирания, че явно си мислеха, че ако не ми говорят за цигари, алкохол, секс - няма никога да разбера за тях. Дори не знам знаеха ли какво са тревата и наркотиците, за да ми обясняват за тях. Е, добре че бях разумно дете. Сега аз на момите говоря непрекъснато за всичко, пък да видим.

# 259
И ние сме на Банско Simple Smile.
Косьо пуши, твърди, че малко. Въобще не съм ок с това, но нищо не мога да направя. Говорила съм много. Аз не пуша, мъжът ми само като имаме гости, всички обаче излизат навън да пушат. Мисля, че 2-3 деца от компанията му не пушат. Едното е със сърдечна операция. В класа му също масово пушат, той там ги научи. Сигурно за да се впише в новия клас миналата година, въпреки че съм обяснявала, че няма да бъде изолиран ако не го прави. Едно време цялата ми компания пушеше, без мен. Както някой писа вече - предпочитам цигари и алкохол да са, в разумни количества, пред наркотици. Много трудно го преглътнах, още се боря, страдах, ревах, но наистина няма какво да се направи. Но пред мен няма да пуши - никога! Иначе много внимателно говорим, не се карам, за да продължи да споделя.

# 260
Добро утро.
Пак по никое време съм на линия.
Благодаря ви и за колата и за къната за татуировки. Колата до колкото съм я  карала от както е при нас е добре. Харесва ми,  различна е от старата, но то няма и как. Аз обаче още не мога да преглътна старата. Сигурно малко хора са като мен, но по този начин не ми е приятно че се разделихме. Карам между 700-800 километра на месец и то в района и ми беше достатъчна. За една година ни се събраха доста харчове и си беше лек проблем.
Вики мързелува  в нас цяла седмица. Тя нали беше леко болна последните дни преди ваканцията и реши, че никъде не й се ходи. Карах я да се обади на някое дете да отидат на ледената пързалка, но не пожела. Тази година поне има възможност дори сама да отиде. Басейн за лятото има на 200 метра от нас, а пързалката е на около километър.
Решава задачи уж цяла седмица и по английски учи думи. Две класни имат и едно контролно. Вероятно ще и вкарат и класната по латински която пропусна.
За цигарите и наркотиците и ние говорим много. Уж е разумна, но знае ли човек. При тях от предната година има едно, две момчета за които е споделяла че пушат. Едното е с електронна цигара. И двете деца обаче са набор 2001.
Наша възрастна роднина учи внуците си , че когато са на заведение и се наложи да се измести  от масата  или да изпие напълно това което има  или да си поръча ново като се върне. Не се знае кой какво им мисли.
По математика пишете за вектори. Тук все още не са учили. Това е може би единственото което се различава като материал до сега с вас. В момента е на отсечки. Докато се сетя как се решават доста време мина: ).
Тук искат извинително бележка по спорт. Дори и да е там трябва да има.
Дано ръчичката се възстанови бързо.
За ремонтите и ние сме така. Постоянно се прави нещо. Вече като наближи повече почивка и ми се изправя косата.  В ремонти сме от април месец. Тази седмица оправихме банята. Някъде по някоя фуга се стича обаче вода и само ходим със силиконите.
Остана една стая която ще е нещо като офис за правене. Ако всичко е наред ще е по Коледа.
Аз съм от петък с операция на зъба. Вчера бях много зле. Явно от упойката. Зъбът не ме боли обаче.
Отивам да поправя докато станат моите. Поне да използвам времето.
Лек ден на всички.

# 261
Хекси, съчувствия. Да се оправяш.
Успех на Вики!

# 262
  • София
Едното е с електронна цигара.

Ей това ми е много странно... ако ще пушиш, пуши бе! Никаква електронна цигара не може да замени едно хуубаво дръпване Wink Simple Smile Simple Smile Направо ми е странно да пропушват с електронни цигари. Само да си набавяш никотин без реалното усещане за цигара. Че човек като пропуши го прави заради всички вкусови усещания. Зависимостта към никотина идва по-късно, а електронната цигара дава точно дозата никотин.

Хекси, оправяй се!

Аз какво да кажа... ваканцията минава театрално. Никакво учене. Днес май ще учи неправилните глаголи. В момента върви "Нощ на театрите". Играят "Дракула" и се спукват от репетиции. Две вечери имат представления и тя съвсем е отбила уроците Simple Smile)))

# 263
Успех на артистката ни!

# 264
  • софия
Моята девойка ме кара да я изпитвам на неправилните глаголи по испански. Ще проиграя фламенко вече от тях...
Някой от децата решава ли задачи от работните листове на Анубис? Моята не схваща едни задачи с вектори  в модул от 13 лист.Ако някои ги е минал , моля за помощ!

# 265

Някой от децата решава ли задачи от работните листове на Анубис? Моята не схваща едни задачи с вектори  в модул от 13 лист.Ако някои ги е минал , моля за помощ!
Моето изреши тези от сборника,но работни листове нямат,ако искаш пусни я в групата и ще и я дам да я види.

# 266
  • софия
ОК. Лени ще ги погледне , че ги пратихме.Предполагам , че са лесни , но нямам време да погледна в учебника има ли такова нещо за вектори в модул.Ако има проблем
ще го кача в групата

# 267
  • у дома
ОК. Лени ще ги погледне , че ги пратихме.Предполагам , че са лесни , но нямам време да погледна в учебника има ли такова нещо за вектори в модул.Ако има проблем
ще го кача в групата

Аз ги решавам-искаш ли ги да ти ги метна  newsm78-малко късно видях какво си писала...

# 268
  • София
Успех на артистката ни!
Благодаря, Чиби! Справи се чудесно и двете вечери, и с двете роли Simple Smile) А нашият маратон продължава днес с детски мюзикъл на операта на Стара Загора Laughing

# 269
  • Русе
ще го кача в групата

Аз ги решавам-искаш ли ги да ти ги метна  newsm78-малко късно видях какво си писала...

Лени ги погледна доста късно и не можа да ги разчете. Така че, Светле , ако можеш да помогнеш!

Един от големите ми кошмари е да пропуши. Дудна непрекъснато и дебна. Другият е момичетата,защото при нас има такъ уклон, но поне засега е дискретен и премерен. Не искам и да чуя за дискотеки още поне 3 години. Според мен на тази възраст нямат никаква работа там . Ако някой родител има илюзии, че ще излязат непушили каквото им попадне или непили, силно се заблуждава. Но пък минава за ларж родител, който бива дава за пример от наборите. дано да нямаме такива в класа.

Общи условия

Активация на акаунт