Студент + бременност (2в1) Уводни въпроси

• 1 295
  • 3
  •   1
Отговори
   Здравейте,
Както, предполагам, се досещате от заглавието на темата, това ще да е поредната питанка относно организационните въпроси свързани с бременността прекарана редовно във висшето учебно заведение.

Историята е следната:
Студент първи курс съм в частен университет. В началото на учебната годината разбрах, че ми предстои тази малка плашеща радост в живота на една жена. С течение на времето покрай напасване с лекари, тичане по изследвания и лекции възникнаха няколко административни въпроси, чиито отговор, някак, основните източници в интернет не формулират съвсем ясно.

Въпроси:
1. При следване в редовна форма на обучение на бъдещата майка се полага парично възнаграждение(платено двукратно, в последователни семестри) в размер 2880лв. Вярно или грешно?
В случай, че не греша, каква следва да бъде процедурата към получаването на сумата? Съответно,  каква е нужната ми документация, условията и последователните стъпки?

2. Нужно ли е прекратяване на посещаването на учебните занятия в определен момент от бременността в случай, че се чувствам добре здравословно?

3. Полага ли ми се някаква социална стипендия и поема ли се майчинство от университета предвид, че по статут съм безработна от началото на октомври месец тази година?

Благодаря Ви, предварително.
Извинявам се, за хаотичността в темата.

Въпреки мрачното време навън, усмихнат и успешен ден на всички!

# 1
Социална стипендия би трябвало да имаш. В моя университет е 70лв месечно за цялата година. Сумата е различна в различните университети, може би и условията. Майчинство няма да получаваш. Тези почти 3000лв са майчинството, но дадени наведнъж. Аз доколкото знам само веднъж се дават,но може да са го променили.
Със сигурност ще спреш да посещаваш. В зависимост от термина ти може да се наложи да си вземеш изпитите предварително.
Моите знания стигат дотук. Имай предвид, че повечето преподаватели са чувствителни на тема бременни и деца и поощряват студентите в този период. Според мен няма причина да се притесняваш, но не е хубаво и да злоупотребяваш.

# 2
  • Под Слънцето
ето тема

http://old.bg-mamma.com/?topic=862358;topicrefid=4

и успех!
 Peace

# 3
  • Варна
Май бях мяркала статии, че тази голямата сума, се разделя на две части и се дава на равни половини при представени документи за записана следваща учебна година. Заради злоупотреби. Но това беше преди няколко месеца, така че не е изключено да има промени към сегашния момент.

Общи условия

Активация на акаунт