Защо слабите жени са по-страстни?

• 44 717
  • 461
  •   1
Отговори
# 420
  • Варна
Аз пък си ям когато искам и каквото искам. Това четене и изпадане в крайности за здравословно хранене и диети ме вади извън нерви. Всеки ти набива как той е прав, а другия говори глупости.
И кроасани ям като ми се ядат и пържоли и салати. Когато, каквото ми се прияде.
За какъв здравословен проблем говори трупането на корем?

# 421
Благодаря, Гугъл, Simple Smile надявам се вроденият ми инат да надделее и над това.
Спорт, подкрепям напълно, дори да беше само за дозата допамин. А той носи много повече плюсове от това, ако е правилно и редовно практикуван.

Уиш,
Скрит текст:
мога само и двама ви да поздравя за наличието на всичко онова, с което взаимно сте се привлекли и разпознали един друг като свои. (С извинение за несвойствената романтичност.)

# 422
  • Наблизо
Иначе и аз имам познати, които карат на някакви безумни диети, но не им се мешам. То човек сам трябва да осъзнае, че начина, по който подхожда не е подходящия за него, за да седне и да попрочете по въпроса.

А,ето.Обаче някои си живеят цял живот така,че и децата си подлагат на същите диети или пък им намилат,че са дебели или че ще станат дебели защото ядат нормално,а не като тях.
Абсолютно същото като тези,които тъпчат децата си.Даже мисля,че е по-лошо..защото като пораснат,тези деца могат и да спрат да се тъпчат..докато влезнеш ли в призмата на орторексията/анорексията,излизането е в пъти по-трудно.
Аз пък си ям когато искам и каквото искам. Това четене и изпадане в крайности за здравословно хранене и диети ме вади извън нерви. Всеки ти набива как той е прав, а другия говори глупости.
И кроасани ям като ми се ядат и пържоли и салати. Когато, каквото ми се прияде.
За какъв здравословен проблем говори трупането на корем?
Да,Глухарче.Така и трябва.Това и е една от съставните части да си щастлив - да се храниш правилно,без рестрикции,а каквото ти се яде,с мярка и здравословно.
Другото си има и име - орторексия,която често е смесена с анорексия.
https://en.wikipedia.org/wiki/Orthorexia_nervosa
Иначе дебелеенето само в корем говори за Инсулинова резистенстност(ИР).

# 423
  • MI
Ех значи, защо споменах този кроасан та сега всички примлясквате. Grinning
Тц, не обичам от тези индустриалните. Не е само заради вредното, а и защото вкусът им ми е ужасно изкуствен, ако са с "шоколад" пък съвсем. Виж, истински с масло или хубави кифлички мммммм, размечтах се.

Не е само ИР, често е просто структура - обичайно стройни крака + корем ако се наддаде. Проблемът е че тези мазнини повишават много риска от сърдечно-съдови заболявания, за разлика от мазнините по дупето и бедрата.

# 424
Иначе дебелеенето само в корем говори за Инсулинова резистенстност(ИР).

Да. Ужасна гадост е.

Обич Синеока,
Скрит текст:
благодаря! Неромантичната ми душа се трогна.

# 425
Аз лично не съм видяла досега някой да си подлага децата на диети, и то без да е необходимо. Много по-често се среща тъпченето насила. И няма гаранция, че тези деца, които са били прехранвани, няма да преминат към анорексия, пък другите лишаваните - към преяждане.

# 426
  • Наблизо
Аз лично не съм видяла досега някой да си подлага децата на диети, и то без да е необходимо. Много по-често се среща тъпченето насила. И няма гаранция, че тези деца, които са били прехранвани, няма да преминат към анорексия, пък другите лишаваните - към преяждане.
Достатъчно е да им намилаш,че ще станат дебели.Особено на препубертетни и пубертетни деца.

# 427
  • MI
Така както има майки, които си тъпчат децата, така има и майки, които имат проблеми с храненето и предават своя болен модел на децата. Не е задължително да е чрез налагане на диети, достатъчно е да започне да натяква на дъщеря си в пубертета, че ханшът й е прекалено широк или че няма да я хареса никой ако е дебела. В България поне засега са по-малко тези случаи, но не мисля че още много ще е така като чета някои съфорумки.... ,

Напълняването основно на корем не винаги е ИР! Недейте така, че сега ще се самодиагностицира някой. Може да е ген, може да са хормонални проблеми.

# 428
Само че на теб никой не ти е казал, че си безформена, дебела и тн., но ти нареди не малко епитети за съсухрени жени, скелети, умиращи, как слабите са лош пример за подрастващите, Аушвиц спомена по едно време, а сега пък Адриана Лима е кльощава и поради тази причина не е страстна и затова й изневерили.
Тъй, тъй, пък мен Янечек ме изкара педофил, защото съпругата ми е слабичка.

# 429
Точно обратното е, дебелите като деца по-скоро ще станат анорексици заради комплекси от детството. А това, което си знае, че трябва да внимава, за да не стане дебело, ще е свикнало да се храни нормално и няма да има отклонения в теглото. Ние хубаво се шегувкаме с кроасаните, ама ако имах дете, склонно да напълнява, нямаше да яде нито кроасани, нито чипс, нито макдоналдс.
Дебелите момичета в пубертета се подлагат на убийствени диети, само и само да отслабнат, докато свикналите от малки да не изяждат всеки боклук, който им се поиска, нямат отклонения в килограмите и не залитат по отслабването. Има майки, дето са за бой - от неотказване навън да се купи царевица, сладолед или кубети, сега си имат 10-годишни с нужда от диета, ами кофти е, защото детето това го осъзнава и се чувства зле, но понеже е дете, не се сеща да не иска да му се купуват боклучки навън.

# 430
  • Наблизо
Така както има майки, които си тъпчат децата, така има и майки, които имат проблеми с храненето и предават своя болен модел на децата. Не е задължително да е чрез налагане на диети, достатъчно е да започне да натяква на дъщеря си в пубертета, че ханшът й е прекалено широк или че няма да я хареса никой ако е дебела. В България поне засега са по-малко тези случаи, но не мисля че още много ще е така като чета някои съфорумки.... ,

Да,и моите наблюдения са такива.От даване твърде много на децата,се преминава в другата крайност...а тези ''че няма да я хареса никой ако е дебела'' пък колко са много...Още аз като бях ученичка имаше такива майки (все пак беше зората на чалгата),а сега този феномен расте главоломно.
Не стига,че ги бутат към орторексия и анорексия,ами и им съсипват самочувствието..което,както видяхме в темата ,се крепи само на килограми за някои.

# 431
Янечек, абсолютно си права за "свикването от малки", извънредно ключово е. Много по-лесно и нерестриктивно е, когато е "вродено", а не когато тепърва си се учил на години - и най-често след като си видял от първа ръка как досегашният метод не е работил.

А "Ям каквото ми се яде и когато ми се яде" е кофти подход в общ план, и то по силно обективни и логични причини, нямащи нищо общо с желанието за определена визия.

Цитат
Аз лично не съм видяла досега някой да си подлага децата на диети, и то без да е необходимо.
Погледни към всички майки, чиито деца от невръстни тренират балет и/ли художествена гимнастика (сериозно!) и към настоящия момент се намират в начало на пубертета. За такива диети става въпрос, че свят ще ти се завие. А най-гнусното е, че това са майки, минали през същата гадост. Явно си мислят "аз оживях, и тя ще оживее", знам ли.

Приятно изненадана съм, че има толкова много хора, които са на моето мнение за натрапването на плюс сайз моделите. А мен и извънредно много ме кефи лансирането на откровено дебели жени като curvy. За тези случаи обичам да казвам, че между извивка и гънка има стабилна разлика.  

# 432
О, Нели, сега се сетих за една ненормална, която храни детето си само с веган храна (даже пътем и за още една), обсъждахме я в клюкарника преди време. На нея детето просто няма да ѝ порасне, ще върви назад спрямо връстниците си по ръст и по ум, просто защото е недохранено. Не може да сложиш една кутия варени картофи, наръсени с билки, да нарежеш краставица отстрани и това да е. Детските рецептурници за какво са писани ако всеки ще счита, че знае по-добре от специалистите какво трябва да яде едно дете.

# 433
  • MI
Точно пък анорексията няма толкова връзка с дали е било закръглено, слабо или откровено дебело дете някой, колкото с отношението към храната на което са го научили и самоприемането. Ако счита че храната е нещо лошо (независимо дали защото са го тъпкали и после са му се присмивали или защото мама му е втълпила че най-лошото на света е да напълнее) или поради някаква причина не приема тялото си е много по-вероятно да се отключи подобна болест, отколкото поради каквато и да е друга причина.

А кроасани, макдоналдс и т.н. не мисля че по принцип трябва да са редовна храна на което и да е дете и то не заради надебеляването. Не съм оторексик, просто се интересувам какво ям. Едно е да изядеш хамбургер, направен вкъщи, съсем друго - макдоналдс или бургър кинг. Същото с кроасаните. За съжаление тялото ги възприема като съвсем различни неща. 
За тези случаи обичам да казвам, че между извивка и гънка има стабилна разлика. 
Ахаха, вярно е. Пробвала съм да покажа подобни снимки на ММ, потриса се милия от възмущение като чуе че това е жена с извивки. Joy А иначе винаги твърди че не познава нито един мъж, който да не харесва жени с извивки.

# 434
  • София

Достатъчно е да им намилаш,че ще станат дебели.Особено на препубертетни и пубертетни деца.

Продължаваш да настояваш на твоето, но не е така!
Децата, които са тъпкани като малки, едно че се сдобиват с разширен стомах и второ- свикват да ядат по много.
През пубертета още повече напълняват и точно тогава са заплашени от анорексия, защото започват драстичните диети.

Общи условия

Активация на акаунт