Априлчета 2017 - Тема 5

• 47 529
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
Ditmade, вече няколко опита имахме, доста по-успешни от пюрето  Wink Преди няколко дни ѝ дадох краставица да си ръба, справи се отлично. Преди два дни банан - доста се задави. Добре че бяхме с ММ, че аз каквато съм паника щях да почна да я тупам. Оставихме я сама да се справи и си го повърна. Вчера вече по-официално стартирахме. Наредих на табличката пред нея резенчета морков, пащърнак и тиквичка на пара. Както не беше гладна (скоро я бях кърмила), всичко опита - можеш да си представиш колко бях щастлива  Heart EyesHeart Eyes Heart Eyes Само че чак вечерта беше, защото чаках ММ да се върне от работа, защото след случката с банана, много ме беше страх от задавяне. Закашля се само един - два пъти и нищо страшно. И сега преди половин час (пак чаках ММ) ѝ наредихме тиквичка, броколи и карфиол. Чудесно се справи - нито веднъж не се закашля дори, нито ѝ се доповдига. Определено тиквичката ѝ е фаворит, още с пюретата го забелязах. Нямам представа колко изяде, но всичко минава без грам напрежение (за разлика от пюретата), даже ни е забавно и интересно и на тримата  Hug

# 136
Бяхме на нефролог, всичко мина Ок, но доктора забеляза обрива по лицето и сгъвките на ръцете и заяви, че сме с дерматит..... предписа ни Адвантан мляко и Хипоалергенно мляко. Видях, че това мляко е с кортикостероиди и въобще не искам да го мажа... ама ММ пак с неговите тъпи разсъждения, че щом лекар е казал значи е задължително. Също каза да мажа и със А дермата и ни вика след 1 седмица, ако не се е повлияло, ще ни насочи към гастроетеролог.... Много съм объркана и сега незнам как да продължавам със пюретата ( спрях ги за 3дни и обрива по лицето стана само леко зачервяване) 😕
Майката с която бях в една стая в родилното, беше там също за нефролог.... голямо съвпадение 😊

# 137
  • София
Според мен мажи само с А дерма-та, твърде вероятно е да мине и само от това. Не влизай в омагьосания кръг на кортикостероидите, освен ако не е абсолютно наложително.
Марти, браво на девойката, че така сладко похапва😊

# 138
  • София
Марти , това е направо супер.
Забелязала съм , че и моя човек се дави с банана...просто много е мек и отхапва много големи парчета, ама аз вече му свикнах прави физиономии и покашля и си го изплюва (повръща) накрая. Ще пробвам тиквичка и карфиол...дано се харесат, до сега нямах успех с морков, сладък картоф, тиква и ябълка.
Пате, ще изчезнат, само си мажи редовно. Оги се оправи за няма и седмица с редовно мазане.

# 139
Честито половин годинка на Пърпълчето и Нелегална Simple Smile да са ви живи и здрави Simple Smile
Марти браво бе Simple Smile пак стигаме до извода, че децата са много различни. ЗВБ било за нея точно. Браво все така да се спрявя, да не се притесняваш, да се храни детето Simple Smile

# 140
Забелязала съм , че и моя човек се дави с банана...просто много е мек и отхапва много големи парчета, ама аз вече му свикнах прави физиономии и покашля и си го изплюва (повръща) накрая. Ще пробвам тиквичка и карфиол...дано се харесат, до сега нямах успех с морков, сладък картоф, тиква и ябълка.
Пате, ще изчезнат, само си мажи редовно. Оги се оправи за няма и седмица с редовно мазане.
Редовно мазане с какво !?

# 141
Честити месечинки  и от мен Hug

# 142
  • София
Редовно мазане с какво !?

Което си избереш, препарати бол. Щом ти е казала А-дерма, значи пробвай с това. Освен това и Белинда каза, че точно А-дерма е помогнал на козуначкото. В моя случай помогна Биодерма Атодерм. Просто си трябва постоянство. Можеш и да пробваш без пюрета за още някой ден, ако си забелязала, че има подобрение. Или да даваш по-еднообразни...знам ли. Може да почистваш редовно ( вероятно го правиш) с лайка примерно, за да няма остатъци от пюре, плюнки, мляко и тн. Сигурно е нещо съвсем безобидно.

# 143
Ох, чул те Господ Дит, да е безобидно. Сега с мъжа ми разсъждаваме, че почнаха обривчетата когато сменихме АМ от 1 на 2, исках да мина плавно, но ЛЛ каза че няма смисъл.... дали е заради рязката смяна... Ще видим след седмица какво ще е😊 Благодаря за подкрепата🌷

# 144
  • София
Днес направо би рекордите си ...в 5,45 ии толкова беше спането...

Пускате ли клипчета (гледат ли телевизия) на дребосъците?

Последна редакция: сб, 04 ное 2017, 08:07 от ditmade

# 145
Ние вчера на връщане, пускахме Том и Джери, беше станало тъмно на вън, а дивака го е страх явно... 30 мин съм държала телефона, за да гледа и мълчи 😀😀
Иначе вкъщи 0 интерес към клипчета и ТВ

# 146
Добро утро Nature Sunny макар и да го няма слънцето Simple Smile
Фръцла да не повярваш сякаш знае, че е събота и поспа почти до 8. Мама и тате са много щастливи Hug
Снощи се бях изчерпала от номера и само да ме мрънка пуснах някви клипчета с детски песнички, грам внимание не се обърна. На тв гледа някои реклами, които са със силе  дразнещ звук. Дано да задържи така, че сигурно после ще реве за таблети телефони.

# 147
ТВ ние не гледаме,съответно и той.Клипчета пускам на детски песнички като си пеем и то за малко.Докато имам време ще се правя на клоун и ще си играем,а Тв-то ще го отлагам докато мога😁 Мислех за Маша и мечока да му пускам,но ще е по нататък,защото като види телефона и спира да мига чак 😀😵 като хипнотизиран,пусках музика на твлевизора-същата работа...
И ние вече втора седмица сме така ранобудни,в 6:30 -7 най-късно цяла къща стани!!! 😂😲

# 148
Марти, Дит, така се радвам, че за момента сте намерили вариант с храненето. Излиза, че този уж абсурден метод, в крайна сметка може да носи повече спокойствие и удоволствие и за бебе и за мама.
На 15.11 в студио Янтра ще има лекция за ЗВБ, водена от Десислава Пеева.  Намислила съм и ние другата седмица да почваме.
Стикито снощи голямо мрънкане, няколко пъти се буди освен за ядене. Нали стана на 6 м. може и скок в растежа да е, а може и някой зъб да я тормози.

# 149
  • София
Споделям романа си и тук, защото писах в старата тема ..

Здравейте. Чак сега откривам темата. Изчетох тази и реших да пиша и за нас двете с Бела.
Тя е родена на 7 април. Яде адаптирано мляко от втория си месец. Започнах да я захранвам на 4 месеца и 3 седмици. Към момента съм вкарала всички целенчуци налични на Хип, както и плодовите. От месата остана само агнешкото, което ще вкарам този уикенд. Каши категорично отакзва, но тези на хип лека нощ и другите ги яде с голям апетит. Пробвах я пак наскоро с кашите и пак ми отказа. Няма да се пробвам пак.
От седмица яде сутрин попара, но я пасирам с едно врътване на пасатора. Банан и коричка хляб ръфа, но попарата й идваше май твърде много на парчета и се давеше. Има 2 зъба, вчера изби и вторият . Слава на бога, защото нямаше да издържа още седмица със ставаше нощно време. От бебе на 10 дни до преди месец не се е будила през нощта за нищо и това ставане през час и плач много ме изтощаваха.
След като се търкулна от леглото преди 2 месеца и оттогава е изцяло на земята се придвижва с търкулвания. Прави по 7-8 оборота, ако иска нещо, ако се опитва да лази не включва ръцете, а носа. хаха Smile Седи, ако я сложа подпряна някъде и веднага тръгва напред, поставя тялото между краката си и може да стои така и 10 минути.
Никога не е спала особено много през деня, а от месец спи предимно на обяд по 1 час - час и 30 мин. Събужда се в 7 часа сутринта.

Аз ходя на работа от вечес месец, отивам към обяд, после баба й я гледа, вечерта баща й или аз, зависи от графика и деня кой пръв се прибере. Лесно понесе това, не е плакала или нещо подобно. Има всички ваксини към момента и тази на ръката й се вижда, чакам на тази консултация да я опишат вече.

Стана дълго...ще се включвам, защото е интересно да чета за нейни наборчета.

Общи условия

Активация на акаунт