Априлчета 2017 - Тема 5

• 47 339
  • 737
  •   1
Отговори
# 330
Оо да това със седенето, аз вече съм напълно убедена, че приспиването при нас е такъв ад, защото трябва да е легнала.
Етикета на одеялото, с което я завивам е тооооолкова интересен. Също и чашата ми (редовно ми я разилива) вилицата, мокрите кърпи и др. Явно всички деца са така. Играчките много бързо омръзват.

# 331
  • Велико Търново
Белтъкът май след годинката, сега застройки, филийки и сладки само с жълтък се правят.

# 332
  • София
Искам да му направя принцеса с яйце и сирене, но ще е само с жълтък значи..и обезсолено сирене...Simple Smile

# 333
При нас няма наченки на сядане.. Вие подпирахте ли бебчетата на възглавници, как става работата със сядането?  Embarassed

# 334
Най-интересното и при бебка са етикетите,така ожесточено ги смуче,да се чудиш дали гладна я държа...
Аз не мога да я разбера дали седи стабилно.Отначало я попитах с възглавници,ама трудна работа,тя се върти да ги захапе и се смъква.Започнах да я взимам да седи при мен на дивана,само гръбчето опряно,обаче седи две минути,види нещо интересно и пълзи да го захапе.Та не знам седи ли,не седи ли...В столчето за хранене грешка няма,но там е подпряна от три страни.

# 335
Nev най-точно описва, как е и при нас.

# 336
  • София
Самостоятелно седене е, когато бебето седи, без да пада и без подпиране-ама осъзнато си седи. Щото моето и сега понякога се задържа случайно няколко секунди и после тупва като круша😂 Това НЕ Е седене.

# 337
Belinda, ти като по-опитна, трябва ли да ги подпираме на възглавници и т.н., или когато са готови, самички ще се надигнат от легнало положение?

# 338
  • София
Моето седи от към средата на 6 месец. Не съм го подпирала, само го държах в мен от време на време и забелязах, че не седи облегнат на мен ами съвсем самостоятелно. Пробвах го на кревата и си седеше стабилно, само дето сам не може да се докара в тая поза.

# 339
  • София
Ами честно казано, аз го държа да седи в мен - ама не, защото трябва, а защото иска, но желанията надвишават възможностите му Joy Иначе, ако мислиш, че с подпиране ще започнат по-рано да сядат - няма да стане. Седенето, като и изправянето, пълзенето, ходенето, задържането на урина и стабилният сън са все неща, които изискват достигането на определена степен на нервно-психично и физическо развитие. Детето ще я достигне тогава, когато е готово. Някои неща можем да стимулираме донякъде, но нищо не можем да пришпорим. Със и без възглавниците - ще седне тогава, когато осъзнае, че може.

# 340
  • Враца
Аз подпирах малката няколко пъти с възглавници, но сама започна да си сяда, подпира се на ръчички и си сяда, сега или седи или се хваща за нещо и се изправя на колене, легналото положение е само за спане Simple Smile
Докторката ни видя изследванията и даже и тя се учуди от написаното, но все пак 3-4 дни ще я мия с лайка и ще повторим урината, кръвта е добре,  да ви кажа камък ми падна от сърцето, бях си измислила един филм.....

# 341
Nelegalnata2,не се стряскай и от резултата от урината,при момиченцата трудно се взима урина за проба(вече си разбрала) и заради разлепянето на торбичката се случва и самата проба да е замърсена.При резулт с отклонения от реф.граници винаги следва да се взема нова проба и ново изследване да се направи,ако са с големи разлики двата резултата-и трети път.

# 342
Инструкторката по плуване ме посъветва да не я слагам да сяда преди да почне да пълзи и като цяло да не я подпирам с възглавници, заради това което Белинда писа- въпрос на развитие при всяко дете.
Стикито сама още не седи добре, клатушка се и си тупва.
Добре, че го казахте това за етикетите. В един момент си мислех, че аз нещо не избирам подходящи играчки. Joy

# 343
Пърпъл, не съм много съгласна с инструкторката ти. Бояна стои съвсем стабилно от около месец, а грам наченки на пълзене няма. А има деца, които директно прохождат и пропускат фазата с пълзенето. Значи ли това, че трябва да започнат да седят след годинката?
И да ви разкажа набързо за нашите драми. Бяхме днес на вторичен преглед при д-р Оскар за запушените слъзни канали. Няма да се оправи с масажи - в четвъртък искаха да ни приемат в Александровска и в петък да е операцията. С пълна упойка, цяла нощ не трябвало да яде, което нямах представа как ще стане. Обаче ни хвана шубето с ММ и утре ще се обадя да отложа. Най-много ме е страх от упойката и как ще я държа гладна 12 часа - абсурд! А и хоспитализиране в Александровска - още един абсурд! Лежала съм там за лаймската болест - кошмар! В частните клиники правят операцията за нула време, без хоспитализиране, пак с пълна упойка, но само 4 часа глад се иска за бебета на кърма. Та или ще ходим в частна болница, или ще се мъчим още с масажите, пък да видим.

# 344
mmmartity,потърси д-р Невяна Велева, работи в детския очен кабинет на Александроеска болница и е една частна клиника,мисля Визус в Княжево.На нас много ни помогна с баткото преди 7 години за сериозен проблем с очите и до  сега ходим при нея за профилактика.Ако искаш,ще ти пиша тел.й номер на лични.Работи само с деца, отношението и към децата,и към родителите е отлично, като специалист също е на ниво.

Общи условия

Активация на акаунт