Априлчета 2017 - Тема 5

• 47 336
  • 737
  •   1
Отговори
# 345
Марти, стискам палци всичко да е наред, дано да попаднете на добър лекар и бебо се оправи по-бързо 🙏

# 346
Марти и аз пожелавам леко да мине. Консултирайте се с няколко лекари, ако трябва и избираш най-лекия вариант за детенце и всичко ще бъде наред.

Последна редакция: вт, 14 ное 2017, 13:40 от LilyRose

# 347
  • София
И от мен глас за Визус в Княжево, много ми харесва клиниката, а и все хубави неща чувам от други пациенти, не съм само аз.

# 348
Марти, пожелавам ви да намерите най-доброто решение и съответно да попаднете на точния лекар и болница. Hug На ваше място също бих изчакала, не че ако задължително се налага да се направи и е на годинка ще ти е по-малко притеснено, но все пак много е мъничка още.

# 349
Ами то това не е първо мнение - два пъти сме я водили във Визус при различни лекари, веднъж в Ресбиомед, веднъж във Варна и два пъти при д-р Оскар - всички ни казват, че най-вероятно ще трябва да се направи. Sad Но поне да не е по такъв мъчителен начин - сума ти време гладна да я държа, два дни в болница, на източване на здравната каса ми прилича. Ще я заведем още веднъж на частен преглед и тогава ще го мислим, но ако ще го правим сондирането, ще е във Визус или Ресбиомед. При нея проблемът е, че постоянно ѝ се възпаляват очите заради тия запушени канали и през няколко седмици е на антибиотични капки, че веднъж даже и с кортикостероид. При повечето деца се израства проблемът и чакат до около година, ако не им прави проблеми, но нея ѝ прави Sad

# 350
  • Враца
Марти, бързо оздравяване, само ти знаеш какво  ти е, но по добре един път да мине това и повече да не се мъчи детенцето.

Сменихме бибата, само и я подадох тя си я взе и я сложи в устата и от тогава е с нея. Мисля, че наближава времето с никненето на зъбите, защото от 2-3 дни мнооогооо се лигави, чак пъпчици излязоха около устата, и една нервна и мрънка и като се храним, ще видим, дано ако са зъби да излязат по леко

# 351
  • София
И при нас долу двата са се подули и очертали съвсем видимо, но не са пробили. Той си е както обичайно, засега, пу-пу!
Вече се придвижва скорострелно. Докато го гледам на килима, след малко ми дъвче чехъла Confounded Не пълзи, ами се влачи по корем, много е смешен, все едно е на военно учение Joy

# 352
Аз вече хич не ги гледам тея зъби. И нервна беше, и се кърмихме по 100 пъти, и се събуждаше с рев през ноща. Сега спря. Зъби няма. А другата седмица навършва 8 месеца.
Иначе и тя вече се придвижва съвсем спокойно, изправена навсякъд имам чувството че ще прохожда рано Stuck Out Tongue Winking Eye

# 353
  • София
Моя човек категорично няма никакво намерение да пълзи. Постоянно иска да е прав. Вдигна ли го прав тръгва да крачи и изобщо и дума да не става за пълзене. Не знам колко е редно, ама иначе мира няма.

# 354
  • София
 Да, има дечица, които направо си прохождат. Аз съм чувала, че не било по-добрият вариант да се пропуска периода на пълзенето, но не помня защо - май нещо неврологично, свързано с координацията, баланса и после с "узряването" за махане на памперса беше, но не съм сигурна. Така или иначе - не е концерт по желание, насила не можем да ги накараме да правят каквото и да е Grinning

# 355
И моя бебо постоянно е прав. Може да пълзи, но само ако няма за какво да се хване, за да се изправи    Grinning
При нас е същата работа с етикетите, кърпичките и т.н
Марти, дано мине леко проблема с очичките и бързо се възстанови бебочето  bouquet

# 356
Абе наскоро май беше станало дума, ама не помня... Във ФБ групата, някои мами вече слагат бебетата да пишкат на гърне. Не е ли рано? Те на тая възраст не могат да се контролират още и дори да се изпишкат в гърнето си е чиста случайност... Или аз нещо не съм в час и изоставам? Да търча ли утре да купувам гърне?  newsm78

# 357
  • София
В събота бяхме на нефролог. И тя рече - от осмия месец приучване към гърне, на 1.5 години махате дневен панперс, на 2 години - нощен. Викам си - ей ся Joy
Луда работа е това. Естествено, че нищо не научават на 8 месеца, чиста загуба на време.

# 358
А на 3 год. да членува в литературен клуб и да цитира Достоевски Joy
Това с опитването да изхождат бебетата било ЕБХ- естествена бебешка хигиена. Поне аз така го разбрах. Joy
Живи и здрави другото лято като е на 1+, ще е топло и ще шляпа гола и боса, ще видя колко ще издържа с/без памперс.
За мен по-логично е когато ще махаме памперса да е топло времето, не си го представям посред зима да се напишква и преобличаме по n пъти.

# 359
  • София
Аз купих гърне. Не че ще го уча от сега, обаче много се збавляваме. Играта му е да седне(с дрехи) ,да стане (държейки се за мен)- поглежда назад и пак сяда ..и така половин час сяда и става.

Общи условия

Активация на акаунт