Априлчета 2017 - Тема 5

• 47 307
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
Честито зъбче, Белинда!  Просото ти ли го прави? Или купена каша, каква марка Bowtie

# 616
Пате, ние сме по ЗВБ, та към момента всичко правя на пара, беля, режа и давам Joy

# 617
  • София
Аз да се похваля. Днес за първи път нямаше банан в пюрето и въпреки това  си го изяде. Е имаше круша, но пак е добре.

# 618
  • София
За бисквитите:
2 жълтъка
30 гр кокосово масло
половин банан
130 гр оризово брашно
1 ч.л бакпулвер

Смесих жълтъците с банана и кокосовото масло и брашното с бакпулвера,после двете смеси ги разбърках,направих топчета и ги бутнах в предварително загрята на 180 ° фурна.

# 619
  • София
Мм, тия бики /така казваха моите на бисквитите, като бяха малки Simple Smile / и аз бих ги хапнала.

Алиса, аз си го правих просото, то е толкова елементарно, че чак обидно е да търсиш готова каша Joy Слагаш една лъжица в канче, заливаш с вода, вариш 10-тина минути и пасираш. Днес го смесих с половин ябълка, че имахме едни разкошни жълти и много сладки. То стана едно пухкаво кремче, чак на мен ми се прищя да го опитам!

Умирам за сън, но ме боли главата и не мога да заспя. Давам си още половин час и ще пия хапче.

# 620
Нелегална да с адаптиранл мляко го правя, защото още не яде млечни. С кърма ориза се втечнява и става един лигав. Така че правя 120 гр АМ, каша сварен пасиран ориз и слагаш на гъстота колкото сметнеш, че ще преглътне детето и натрушавам бисквитка. Тези които се придават на прах- не стават да знаеш, те втечняват всичко дори и кисела. /а и са блъскани със захар/ Така че изобщо не ги купувай да знаеш.
Оо тази рецепта си я запазвам, ще я пробвам. И кебапчетата също смята  да пробвам хаха Wink

# 621
  • Враца
Ооо Лили благодаря, ще взема бисквитки и ще пробвам Simple Smile

# 622
За бисквитите:
2 жълтъка
30 гр кокосово масло
половин банан
130 гр оризово брашно
1 ч.л бакпулвер

Смесих жълтъците с банана и кокосовото масло и брашното с бакпулвера,после двете смеси ги разбърках,направих топчета и ги бутнах в предварително загрята на 180 ° фурна.

Меки ли остават 😊

# 623
  • София
За бисквитите:
2 жълтъка
30 гр кокосово масло
половин банан
130 гр оризово брашно
1 ч.л бакпулвер

Меки ли остават 😊
Не,или поне моите не стават меки,но аз ги блендирам после и като му ги сложа в кисело мляко или плод и се топят чудесно.

# 624
  • София
Тези бики са чудесен начин да захраня с жълтък! Хем ще е минал термична обработка, хем ще е в минимално количество като за начало. Май още днес ще ги спретна! Трябва само хубаво да прочета на кокосовото ми масло дали става за кулинарни цели, защото аз го ползвам да си маринова косата и да се мацотя по тялото, но не съм го хапвала до сега.

# 625
  • София
И аз днес ще взема да ги пробвам, че мойте все не се получават като хората.

# 626
Май днес всички ще зарадваме мъниците с бисквити 😁
Белинда, предполагам, че става защото на буркана пише, че се ползва както за кулинарни, така и за козметични цели 😊

# 627
  • София
Моето не е в буркан и не е тукашно. В туба е, като козметика баш. ММ ми го донесе от някъде си, страхотно е, но май ще пропусна да го давам на бебето, просто не съм сигурна. А и 7 месеца не е съвсем като за жълтък. Ще поизчакам с бисквитите май. За Коледа ще го изненадам Grinning

# 628
Аз знам че става за кулинарни цели, но никога не съм слагала. Може първо ние да ги пробваме тези бисквитки и после на детето Wink

# 629
  • София
Аз редовно си купувам кокосово масло, за да си го ползвам както Белинда, за мацане по тялото. И от както започнах да правя бисквитки си купих и един буркан да слагам вътре. От аптеката си го взимам, но същото го има и по големите вериги магазини.

Общи условия

Активация на акаунт