Фермата 3 - 2017 г. - Тема 8

• 55 034
  • 878
  •   1
Отговори
# 75
...Какво толкова им пречи да вървят по свирката на Дарина за една седмица? Нищо чак пък толкова не ги е накарала. Много добре им го каза Иван.
Какво им пречи да вървят по свирката на Дарина, преди това по свирката на Яни, с ежедневните оценки (да се чете "оди и възхвали"), преди това по свирката на Божидара, преди това по свирката на Намсикойси.... То все трябва по свирката на някой да вървиш и да правиш евала и да се съобразяваш с всякакви кукундрели. Ми на човек рано или късно му избиват чивиите, дойде ред на Ивона да й избият. То аз като гледам, избеснявам, ако съм вътре сигурно ще откача Grinning

# 76
Аз мисля, че "со кротце, со благо" е по-добре да се управлява, отколкото със заплахи. Точно заради заплахите с наказания ще я заобичат всичките оооще повече новата шефка. 😂
Яни ги юркаше, но неговото юркане беше с награда - да свършим по-рано, пък ще си почиваме и ще се забавляваме. Дарина много грешно подхожда.
Когато искам нещо от детето си, винаги прибягвам до т.нар. от мен "положително изнудване" (което приложи Яни примерно). И детето ми с готовност изпълнява (пу-пу). Наблюдавала съм преди време родители, които ползват заплахи (наричам го "лошо изнудване). Ами, не се радват на успех.

# 77
  • Разпиляна във въображението
То пък Гинчев веднага скокна да й изпълнява нареждането. Защо тогава не взе кафето?

Във фейсбук сложиха две снимки, май на бъдещите ратаи

# 78
На Ивона ѝ Гечко ли са снимките, Мириел? 😂

# 79
  • гр.София
От началото на третия сезон единствено Алек не се промени като фермер. Всички останали изведнъж си смениха чиповете. Дарина не прави изключение. Не й харесвам постановката, но тя толкова си може. Сигурна съм, че следва заръката на Божидара и ще прати Ивона за първи дуелист, мъжкият ратай няма значение, може и да е Алек.
И за Ивона си промених мнението- дразнеща ми е. Провокира Дарина- защо, цели ли нещо. Преди това провокира Станислав, когато беше фермер. Пак не разбрах защо го прави- аз не се справям, но провалът е твой, защото ти си ми шеф. Опростенческо ми е, някак си...

# 80
Дарина като фермер ще е по зле от Марина. Тя поне не знаеше какво да прави, а Дарина мисли, че и знае и може та дори налага със сила решенията си.
Четенето на Алманаха може да и се вижда патриотично, но познаването на книгата е част от дуелите. Защо по дяволите  се натискаш да образоваш конкурентите си?  Иван Г  хубаво и каза да прекрати, но Даринка включи на инат и ..оплеска всичко.  И друг път съм забелязала, че няма усет за ситуациите, липсват и гъвкавост, такт...... ще сърба каквото си надроби.
Мъжете се забавляват с нейното суетене и са прави, защо да влизат в конфликти , като може тънко да я насочват и да си гледат сеир. Иван и Станко ми харесаха , постъпват мъдро в тъпа ситуация.
Сега разбрахте ли защо Ивона не я понасят ? За пръв път я дават по-дълго и съм "путресена" от наглото и държание.Съзнателно се държа предизвикателно и се гордее, че е заформила скандал , а повода е толкова глупав. Не се ли казва "да си измия косата" вместо " да си къпя косата"? Стопи се образа на културното, образовано момиче , а ? Елена втори номер .
Гечо си е простичък и първичен , даже ми прилича на мъжка версия на "Дарина", все се включва с неподходящ тон или неразбрал и става скандал. Затова и не я понася , еднакви са.Yum
Като има правило, че думата на фермера е закон , защо са тези циркове ? Ако не си готов да се подчиняваш  на правилата на играта не влизаш в нея. Стоиш си отвън и пресичаш на червено, хвърляш фасове през балкона , пускаш пиратки.... кво толкова, правилата са за другите. Дори И+А са смаяни , че основното правило се забравя.
Епизода беше забавна и добра картина на живота им. Седмицата ще е интересна с фермер обичащ реда, но не знаещ как да го постигне.

# 81
Тари, защо
Цитат
Елена втори номер
?
Не съм виждала Елена досега да се държи така с някого, както се държа Ивона с Дари. Хитруша е Ленчето, не се зъби на хората, така и трябва. Simple Smile

# 82
Дарина като фермер ще е по зле от Марина. Тя поне не знаеше какво да прави, а Дарина мисли, че и знае и може та дори налага със сила решенията си.
Четенето на Алманаха може да и се вижда патриотично, но познаването на книгата е част от дуелите. Защо по дяволите  се натискаш да образоваш конкурентите си?  Иван Г  хубаво и каза да прекрати, но Даринка включи на инат и ..оплеска всичко.  И друг път съм забелязала, че няма усет за ситуациите, липсват и гъвкавост, такт...... ще сърба каквото си надроби.
Мъжете се забавляват с нейното суетене и са прави, защо да влизат в конфликти , като може тънко да я насочват и да си гледат сеир. Иван и Станко ми харесаха , постъпват мъдро в тъпа ситуация.
Сега разбрахте ли защо Ивона не я понасят ? За пръв път я дават по-дълго и съм "путресена" от наглото и държание.Съзнателно се държа предизвикателно и се гордее, че е заформила скандал , а повода е толкова глупав. Не се ли казва "да си измия косата" вместо " да си къпя косата"? Стопи се образа на културното, образовано момиче , а ? Елена втори номер .
Гечо си е простичък и първичен , даже ми прилича на мъжка версия на "Дарина", все се включва с неподходящ тон или неразбрал и става скандал. Затова и не я понася , еднакви са.Yum
Като има правило, че думата на фермера е закон , защо са тези циркове ? Ако не си готов да се подчиняваш  на правилата на играта не влизаш в нея. Стоиш си отвън и пресичаш на червено, хвърляш фасове през балкона , пускаш пиратки.... кво толкова, правилата са за другите. Дори И+А са смаяни , че основното правило се забравя.
Епизода беше забавна и добра картина на живота им. Седмицата ще е интересна с фермер обичащ реда, но не знаещ как да го постигне.

Точно това е и моето мнение за ситуацията. В България голяма група хора са на максимата "Ако това правило ми харесва ще го спазвам, ако не ми харесва няма да го спазвам". Няма такова нещо. То затова е правило да го спазваш дори и да не ти се нрави.

# 83

"ПРАВИЛАТА НА ИГРАТА".Не правилата на сульо и пульо, които за да изпъкнат с нещо, са готови на циркове и преувеличения.Пак питам Яни така ли се държа с другите по време на фермерството си ? Или Алек ? Много добре си спомням, как след подобни правила наложени от Божидара всички я плюехте, сега "думата на фермера била закон" и трябвало всички да я спазват.

# 84
  • Разпиляна във въображението
На Ивона ѝ Гечко ли са снимките, Мириел? 😂

Скрит текст:
Да

# 85
... Седмицата ще е интересна с фермер обичащ реда, но не знаещ как да го постигне.
Съгласна съм с теб
Стана тя, каквато стана. Аз очаквах Дарина да отпадне, тя пък се издигна до Фермерка.
За нея - Нищо хубаво! - Продължавам да съм на това мнение. Затова само ще харесвам...
Явно за нея е важно групово да се губи 1 час, като гледах, повечето дремаха, само да не й строшат хатъра, ама за мен факта беше, че си зарязаха паниците по масата и утре некой ще губи време да ги разкисва и мие. Да не забравяме, че Дарина е фенка на дългите процедури!
Мъжете, забавни както винаги!
И да, високата температура се лекува с тишина и тъмнина, не мигрената.

Последна редакция: пн, 30 окт 2017, 23:35 от *Mira*

# 86
  • Вестерос
И аз ти отговорих, пък Grinning  
Ааа, верно, толкова съм и гледал Joy Мерси.
HugHug

Съгласна съм с Дарина, че трябва да има правила. За алманаха все ми е тази. Както каза Калоян , ако иска някой ще си го чете.
Не съм съгласна с реакциите на Ивона и Гечо- показателни за цялото ни общество!
Не съм съгласна с Елена, че няма навън вечер час. има си Grinning
Като имаш температура , може да те боли и глава и да ти пречи шума. НО и жените можеха да се развикат на мъжете да мълчат, а не да пращат са по-тихи. А тя можеше да измисли друго.
Съгласна съм, че трябва да стават заедно, да ядат заедно и трите пъти през деня. В предните сезони май не почваха да ядат, докато не са всички на масата.
Съгласна съм и да не се псува и говорят простотии.

# 87
Елена №2 заради схемаджийството ( по думите на другите фермери), заради вечното опониране (Ивона влезе с бутонките, а Елена мрънка зад гърба на човека), заради казаното от Елена на масата, че ще "заколят" Дарина.... Прозвуча ми като хвърляне на ръкавица към нея, не като шега. И двете имат изражението " да не се мина", заядливи и мързеливи. Както каза Елена , дошли са за парите, не да работят, Ивона е със същата нагласа. Според мен:mask:
Gerrard789,  правилата налагани от Божидара бяха толкова безумни, че нямаше как да не  ги плювнем. Алек и Яни  наблягаха на организиране на работата за да се вземе наградата. Те са мъже, искат храна, не искат да променят света .
Но се случи скандала с цинизмите на масата, случиха се глупавите закачки провокирани от Бентлито... Дарина се опитва  да подреди малко живота на групата, но го прави толкова непохватно, че ще си пати. Тя е жена, а ние винаги искаме да променим и подредим света по нашия начин.Yum
Разбирам, че си разстроен заради лошото представяне на Ивона, но не ни обиждай , че приличаме на тези от фейса, че  не осъждаме Станко и Иван..... Споко,  това е продукция , ние сме само зрители.Yum

Последна редакция: пн, 30 окт 2017, 23:47 от Tary

# 88
  • Вестерос
Така е да. И с голямото самочувствие- кои са те,че да ги карат нещо си.

# 89
Добре, не схващам защо в това общество, Фермата, е нужно да се налагат подобни правила, почти като в концлагер. На някого харесва ли му да има само задължения и почти никакви права?
Не оправдавам държанието на Ивона, разбира се. Но пък не е права и Дарина - не са имали време за почивка, казаха си го хората. Много "с бутонките" (за пръв път ползвам това клише) влезе Дарина в нейната седмица, не е хич добре. Много измислени правила, съжалявам, на концлагер заприлича.

Тари, но Ленчето много по-деликатно действа. Шега не беше, че ще изядат Дари, а самата истина - мъжете са във възторг отсега, че няма мръвки. Но, няма да даде Дари да колят, мисля.
Ако за такива неща говореха Гинчев и Божидара, разбирам защо нарекоха нивото на Ивона в тази част елементарно.

П. П. Мисля, че правилата, налагани от Алек и Яни, са предостатъчни. Не можеш да се опитваш да превъзпитаваш хората, не можеш, не са деца. Нито пък затворници.
Вечерният час и четенето са смешни, заплахите - грозни.

Последна редакция: вт, 31 окт 2017, 00:03 от Ензим Бéндер

Общи условия

Активация на акаунт