Детската градина - всичко, което ни вълнува - 20

• 44 454
  • 748
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Какво да ви кажа - моят нарисувал една рисунка с мен и баща му, аз - сърдита с ръце на Ф, ще кажеш, че само се карам..... Shocked Една майка от градината ми вика - Вземете си поука, явно се карате много на детето.... Shocked Shocked Shocked Twisted Evil

JoyJoyJoy

Извини ме, но се посмях доста Grinning

# 166
Какво да ви кажа - моят нарисувал една рисунка с мен и баща му, аз - сърдита с ръце на Ф, ще кажеш, че само се карам..... Shocked Една майка от градината ми вика - Вземете си поука, явно се карате много на детето.... Shocked Shocked Shocked Twisted Evil

JoyJoyJoy

Извини ме, но се посмях доста Grinning

То си е за смях! .....ама ходи обяснявай, че нямаш сестра!  Mr. Green Shocked Twisted Evil

# 167
Аааа, аз съм нарисувана усмихната...нищо, че косата ми стърчи нагоре -едни чертички само...Stuck Out Tongue Winking Eye

# 168
  • shumen
При нас за театър казват няколко дни по рано.За тържество не винаги.Сега са им дали някакви думички да учат за есента,питах госпожата тази вечер за кога ще са,каза,че уж ще си правят само сбогуване с есента и ще е без родители,но ще видим.
Поемс,моето е трета група и чак сега почва да рисува по смислени картинки.Досега всичко му беше драсканици.Дори пак казвам онзи ден госпожата ми викаше,че не можел да рисува хубаво.

# 169
Здравейте, имам въпрос. Изпуснах срока за регистрация на детето в детската гарадина и ни елиминираха кандидатурата. Санкцията само за 1 учебна година ли е? Т.е септевмри месец 2018, ще ни дадат ли пълно право да кандидатстваме отново? Също така, вярно ли е, че заради тази елиминирана кандудатура имам намаление на точките с 1 към всички останали градини? Много са строги тези правила Simple Smile

# 170
  • София
При нас е забранено да носим всякакви храни, независимо пакетирани или не. Торти, погачи, баници, сладки, барнита и бонбони - всичко е забранено. Сокове също. Само минерална вода носим. Та, рожденни дни и именни минават само с "изпяване" на песничка по случай повода. Не че го одобрявам, но друг избор нямаме, защото и госпожите отказват дребни играчки, дори конусовидни картонени шапки. Общо взето - все едно няма празник.

Обикновено на такива места просто нямат основание да откажат картонена торта, колкото за емоцията на детето поне. Да, в нея се слагат обикновено някакви дребни сладкишчета, но си мисля, че срещу мандаринка примерно едва ли има какъв аргумент да извадят...

poems, при нас обявяват тържествата около седмица предварително. За щастие имат някакъв разум и през годините отбелязват различни неща, а не всяка година - всичко. Ето сега знам, че щерката ще има коледно нещо, щото донесе думички да учи. Което е ужасно, защото тържествата ги правят от 17 ч. и трябва да изляза по-рано от работа в най-натовареното ни време... В края на учебната година при нас имат задължително открит урок на групата + допълнителните занимания (по футбол има турнир).
В твоя случай бих обяснила в прав текст причината да се интересувам от датата и ако ми откажат отново информация, бих говорила и с директора. Сътветно бих се ангажирала да не споделям с други родители, ако това им е чак толкова важно.

Magairlin
, за тетър има бележка в групата и плакат на външната врата седмица предварително при нас. В твоя случай бих оставила някъде из шкафчето на детето точно пари за моментите, в които те "изненадат". При нас пари вземат ден предварително и на деня, за да не се връщат после, ако има болни, че си е голямо счетоводство...

Най-малък е от групата и ако има деца на почти 4 години, които оцветяват фигури, моето като няма още 3 - си губи буквално времето, опитвайки се да направи нещо, което не може.

И моите малките са декемврийчета - най-малки винаги. Възрастта личи малко повече в началото, после бързо се амбицират от конкуренцията и дърпат напред. Обаче на база второто изречение от цитата и на някои други настроения, лъхащи от постовете ти, си позволявам да ти кажа, че с тая философия далеч няма да го докараш. Без опитване няма как да се научи нищо и опитването е всичко друго, но не и губене на времето. Дай му шанс на детето.

jalana, въпросът ти е за СТРАСТ-ната тема по-скоро. Правилата са строги, защото много се злоупотребява, уви...

# 171
В групата на сина ми има три деца, които са следващия набор - 2013. От миналата година са заедно, тоест едните са били на 4, другите - на 3. Разлика в развитието не се забелязва. Съгласна съм, че детето трябва да опитва.

# 172
  • Варна
Понеже ми стана интересно за допълнителните занимания днес специално погледнах. Значи английският е 30 мин при нас, но народните танци и приложните изкуства за по 60 мин.

# 173

Magairlin
, за тетър има бележка в групата и плакат на външната врата седмица предварително при нас. В твоя случай бих оставила някъде из шкафчето на детето точно пари за моментите, в които те "изненадат". При нас пари вземат ден предварително и на деня, за да не се връщат после, ако има болни, че си е голямо счетоводство...
Човече, в шкафчето няма как да оставя пари, защото аз достъп до него нямам. Не ни позволяват да се качваме до стаята на групата. Оставяме децата на входа на фоайето. Но ми даваш страхотна идея да сложа парите в раницата. Така дори съм по-сигурна, че няма да ги загуби някъде, защото има подходящо отделение. БЛАГОДАРЯ!

# 174
  • shumen
При нас всичко е по 30 минути знам аз.

# 175
Имам въпрос.Тази седмица детето ми не беше на градина (4група),утре ще вземем мед. бележка и понеделник е на градина.Не е болен,спряхме го поради други причини.Няма да е проблем,нали?

# 176
# 177
Благодаря Ви!Защото нали се пише  амбулаторен номер на белжката,и да не трябва да се отбелязва в системата примерно в понеделника в който не го пуснахме.

# 178
Не мисля, че изобщо се следят тези амбулаторни номера. По-скоро са, за да не дават фалшиви бележки учениците, иначе не мисля, че ще има проблем.  Peace

# 179
В нашата градина изобщо не гледат има ли амб. номер, няма ли...от сестрата го знам.

Общи условия

Активация на акаунт