Детската градина - всичко, което ни вълнува - 20

• 44 453
  • 748
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Споделям мнението на Натали. Вземането на обяд е оправдано само при наличие на причини.
Вземала съм моето на обяд няколко пъти - веднъж беше на лекар, а останалите случаи имаше среща с баща си (разделени сме и го вижда когато той идва в София, а през уикендите и двамата с него често работим ). И тя свикна, че при вземане по-рано значи има причина. Скоро имах ангажимент, който налагаше евентуално да я взема по-рано от градина и като й казах, тя ме попита тати ли ще идва. Изненада се, че няма да идва тати, а ще я взема на обяд. Обаче и ангажимента ми се отложи, така че си остана до края на деня детето.
И ако ми направи драма от това, че дете от групата го вземат обичайно на обяд, ще гледам точно с това да обясня - налага се, има причина както има причина и в случаите, в които тя си тръгва на обяд. Понякога ми е трудно да й обясня защо трябва да следваме определени правила. Може би още е твърде малка, за да схване всичко (на 4 г е). Но се опитвам да не се отклонявам от наложените правила (освен в грпаниците на допустимото когато е възможно ), за да свиква да живее с тях.

# 571
  • Варна
Моята пък смята, че няколкото деца от групата, които ходят на логопед или тези, които са ходили вече на зъболекар са нещо привилегировани. Искала и тя! Защо тя не ходела, а те ходели? Паднах направо. Обясних, че това се налага поради проблеми, с които тези деца се справят, но не. Искала и толкоз. Ясно ми е, че неминуемо някой ден ще посети зъболекар и никак не ми се ще да я наплашвам отсега, обяснявайки, че ходенето там не е за кеф, а обикновено е гадно и съпроводено с болка и кофти изживявания, така че гледам да съм по-умерена в обясненията. Но дъщеря ми ме гледа сякаш я лишавам от десерта й. Абе, купонът е пълен.

# 572
Заведи я на зъболекар за профилактичен преглед. Така хем ще е ходила, хем ще проверите дали са й здрави зъбите. За моят син е най-големия кеф да ходи на зъболекар, защото уцелихме супер готина такава с подход към деца. Даже преди малко ме пита: "Кога ще ходим при моята приятелка зъболекарката?!?"  Mr. Green hahaha

# 573
  • София
При нас се получава нещо подобно с очилата. Най-добрата й приятелка от ДГ носи очила поради сериозни проблеми с очичките и моето е решило, че е супер яко да се носят очила. По едно време постоянно се кипреше със слънчеви очила, за да бъде и тя с очила. После започна да ме обработва, че и тя трябвало да носи очила като приятелката си, защото също имала проблеми с очите. Сега е в затишие по темата, ама да видим до кога. Изобщо не ми вярва, че не е толкова приятно постоянно да е с очила, да внимава да не ги счупи, да не може да вижда без тях и т.н.

А относно зъболекаря я водих на профилактика преди няколко месеца. Нищо не й откриха, зъболекарката беше много мила и усмихната, подари й стики от Лидл като награда, че е била мирна и изпълнителна на стола и сега детето е решило, че е супер яко да се ходи на зъболекар и че трябва да й се развалят зъбите, за да я водя по-често. Съответно не иска да мие зъбите, направо си е геройство да я убедя, че е важно да ги измие и че не е толкова приятно когато са развалени. Дори спря да ги мие сама. Супер грешно е, но й ги търкам аз, за да бъдат измити все пак, понеже е единствения начин да се измият в момента - по-точно не намирам начин да я убедя тя да си ги измие сама, а и сама не ги търка толкова качествено ...

# 574
Децата винаги се равняват по околните. Период е и ще отмине. Моят се сравнява с баща си...що татко ву нямал шапка, а той трябвало да слага. Или с мен...що не съм и аз сутрин със скиорските панталони като него. Обяснявам до откат да гледа само себе си.
За ранното вземане в 16ч обяснявам, че ги вземат баби, а те не ходят на работа и за това имат възможност да ходят рано. Ние работим и не можем . Та те така...

# 575
  • Варна
и сега детето е решило, че е супер яко да се ходи на зъболекар и че трябва да й се развалят зъбите, за да я водя по-често.
ами кажи и, че зъболекарката ще се кара, ако не си поддържа зъбите. И моят е влюбен в зъболекарката си, но винаги му напомням какво е казала за миенето на зъбите, за яденето или неяденето на разни неща и т.н. И той слуша и се съобразява, защото тя е авторитет за него. Казвам му "нали не искаш д-р Георгиева да се кара" или "да се разочарова" или нещо подобно.

# 576
  • София
Вече не действа.
и сега детето е решило, че е супер яко да се ходи на зъболекар и че трябва да й се развалят зъбите, за да я водя по-често.
ами кажи и, че зъболекарката ще се кара, ако не си поддържа зъбите. И моят е влюбен в зъболекарката си, но винаги му напомням какво е казала за миенето на зъбите, за яденето или неяденето на разни неща и т.н. И той слуша и се съобразява, защото тя е авторитет за него. Казвам му "нали не искаш д-р Георгиева да се кара" или "да се разочарова" или нещо подобно.

Пробвах го това и все още опитвам да го пробутам, но НЕ действа. Тя си е инат моята щерка. Да ми е жива и здрава, но понякога наистина не мога да излезна на глава с нея. А друг път е толкова лесно да я  мотивирам за нещо. Ако беше по-голяма с 10 години, щях да го отдам на ПМС това упорстване. Stuck Out Tongue

# 577
В нашата градина след 14:00 часа можеш да взимаш детето. Реално от това време нататък се притърчат винаги родители включително и аз. Взимала съм го и в 14 и в 15 и в 16 часа (градината е до 16:30)...не съм чула въобще някое дете да има проблем с това. Даже обратното, като се отвори вратата което дете е видяло кой родител е на вратата вика по има детето което взимат понеже те си играят и блеят.
Зъбите му ги мия още аз, така съм чела, до 6 годишна възраст от родзител, после само бързо минаване след детето с четката още година, две. В градината след обяда си ги мият сами.
А и да допълня ако се води детето на логопед, лекар и тнт може да се заведе до 11:30 на градина понеже в 12 обядват

# 578
  • shumen
Лино,но Вие не сте в БГ и затова при Вас може да се вземат децата толкова рано.
При нас децата се вземат след 17 часа,поне така ни казаха на родителската среща в началото,защото тази година са подготвителна група и имат материал за вземане.Аз моето го вземам все по това време,но има такива,който пак отиват да ги вземат още в 16,30 и в 17.00 часа вече има 3-4 деца,защото сме филиал и децата са само две групи.Аз моето съм го вземала 2-3 пъти на обяд и то,защото се е налагало да ходим някъде.
Пандачина,и ние сме разделени с ММ,но затова никога не вземам детето на обяд.Гледам да го направя така да идва да го види когато и двамата почиваме и то през уикенда или празниците.
А за зъбите и аз му ги мия още на моето,че само ги мие и търка,колкото да не е без хич.

# 579
  • София
Момичета, да ви се оплача. Вчера беше коледното тържество, т.е. Дядо Коледа минал, раздал подаръците, гледали коледен театър и толкова. Не са се снимали с него. Всяка година има снимки - една с Дядо Коледа и една обща на групата с него. Сега няма, незнайно защо. Детето беше разочаровано.

# 580
И при нас не е имало снимки. Но и предните години не са имали. Детето не беше разочаровано Simple Smile

# 581
  • shumen
При нас снимки са правили,но не са ги дали още.
Нашите тази сутрин официално каза госпожата ще са ваканция до 02.01.,но  от 3 до 7.01.ще са сборна група и ни молят,който може да си го задържи,защото били много деца.Казах и,че ги разбирам,но ако аз съм на 2.01.на работа няма кой да го гледа и ще ходи.Също каза и на 8.01,ако реша да го пусна,че трябва и извинителна и бележка за ОЗБ.

# 582
На нас ни дадоха вече календарите, обаче никак не ми харесаха. Децата са едни прегърбени. Толкова пък на конвейер да ги карат. И всяка година им връчват по една играчка и всички се снимат с нея. Такива снимки и аз мога да направя. Поръчвам ги, за да не се занимавам аз да снимам и да нося във фотото, ама май си трябва.

# 583
  • София
Нашето тържество все още предстои тази седмица. Но днес са на Витоша в работилницата на Дядо Коледа.

А снимките за календарите ги направиха когато тя беше с бронхит. Позволиха ми да я заведа само за снимката. Уж ми казаха час, в който другите деца няма да са ги строили все още за снимки, за да не им занесем бацилче, но в уречения час се оказа, че вече има една група. И погледах как снимат две братчета преди да пуснат моето да "предреди" останалите. Фотографът беше много търпелив. Правеше по няколко кадъра. Обясняваше на децата как да застанат,за да излезе снимката по-хубава. С двете братчета вече в края на снимката (продължила поне 7-8 кадъра) се усещаше как едва се сдържа горкия, защото тъкмо едното дете разбра как да стои, другото загуби търпение и започна да се чекне. На мен ми беше сладко да ги гледам, ама си представям на него какво му е било с една градина деца в един ден.
Дойде ред на моята госпожица. При първия кадър тя реши, че трябва да погледне към мен, затова аз се скрих и наблюдавах зад едно перде. Още 2-3 кадъра й щракна, но всеки път беше възторжен и викаше "браво, браво, родена си за модел". Satisfied Ами то след двамата младежа една кипра да застане пред апарата не само за модел, а за мис България ще я обяви. Моето гардже си е най-хубаво, харесвам си я, как е излезнала, ама чак да е готова за модел не бих казала. Laughing

# 584
Е, слава Богу, не обикаля един и също фотограф по всички градини.

Общи условия

Активация на акаунт