Детската градина - всичко, което ни вълнува - 20

• 44 163
  • 748
  •   1
Отговори
# 660
Няма смисъл - странен отговор.

# 661
Ами той страха и се е взел като е гледала трима болни от варицела. Смисъл е имало наистина когато е била бременна и при евентуално наличие на антитела да се успокои и кара спокойна бременност.

# 662
  • shumen
Аз съм карала Варицела и за мен не ме е страх,но брат ми не се е заразил от мен и не е карал и той.Сега,ако малкия се зарази отнякъде ще зарази и вуйчо си 100 процента,защото живее без баща,а само с мен,нашите и брат ми,и все е върху вуйчо си.

# 663
Честита Нова година и от мен!
При нас са сборна група до 8ми. Мойто от 30ти официално е с варицела. Педиатърката ни не беше в София,а тези в спешния център,с който работи идея си нямаха какво да правят. Дадоха ми един амбулаторен лист. Обадила съм се на госпожата,че е болен. Ама нещо друго иска ли се от мен? Моля да споделите Simple Smile

Трябва бързо известие от лич.докторка което да занесете в ДГ.....

# 664
  • София
Има и ваксина за варицела, само дето не се предлага в БГ. За възрастни варицелата може да протече доста тежко и със специфични усложнения.
Ако семейството е с двама родители, не е много трудно единият да напазарува, а другият да е при децата, нали? Ако става въпрос за самотна майка, може би все някой съсед ще е изкарал варицела и ще погледа децата за 15 минути. Или ще напазарува. Никога не знаеш младата жена, която е погалила умилително детето ти в магазина, дали утре няма да открие, че е бременна в 9-та седмица. Преди да избият пъпките не знаеш, факт, не си виновен за нищо. Но ако знаеш, че детето ти е заразно, и не ограничаваш на максимум контакта му с други хора, за мен това е долно и безотговорно. И не са само бременните, които трябва да се пазят. Има хора с понижен имунитет или с особени състояния, които външно не личат. Това си е наша отговорност към обществото, която трябва да замени егоизма на личния комфорт и несъобразяване с другите.
Мнението ми е лично, не обвързва никого и не визира конкретно ничие поведение, а е принципно становище. Това е моето разбиране.  

# 665
  • shumen
Зелено човече и аз съм на твоето мнение донякъде.Но няма как да го държиш 15 дена у дома това дете.То ще полудее по цял ден вътре.

# 666
  • Бургас
Момичета, коя шарка се води опасна за бременни? Майка ми ми каза, че съм карала дребна шарка. Да ама това е морбили?! Като я попитах, каза "не знам, от тази дето минава и се изкарва леко". Питам защото съм бременна и се уплаших детето като ходи на градина да не хване нещо...

# 667
Май всичките шарки са опасни, варицела и скарлатина със сигурност.

# 668
  • shumen
За мен всички шарки са опасни.Особенно скарлатина и варицела.

# 669
Аз съм на крайно мнение, има случай на варицела в градината, да речем. Болното дете прави домашно парти с всички деца от групата. Така или иначе трябва да се изкара. Разбира се, ако има бременна майка, няма да прати детето си.

# 670
Що пък трябва да олепим де що има вирус? Да правим парти и като грипясаме по същата логика....

# 671
  • shumen
Тете,и аз не бих събрала здравото дете с болно само щото трябва да я изкара.

# 672
Рубеола и скарлатина са най-опасни за бременните.  Peace За първата най-вероятно имате поставена ваксина като малка, на 13месечна възраст, както за морбили и паротит. Леко в детска възраст се кара варицела и след боледуване се изгражда имунитет. Peace

# 673
  • София
Зелено човече и аз съм на твоето мнение донякъде.Но няма как да го държиш 15 дена у дома това дете.То ще полудее по цял ден вътре.

Как така "няма как"?!? Ако ти си бременна и заради нечие "няма как" загубиш нероденото си дете, мислиш ли, че ще приемеш отговор на безотговорната майка в стил "Еми нямаше как да го държа 15 дни у дома, няма как."...

П.С. Моите тримата се рабзоляха верижно един след друг. Общо 4 седмици седяхме у дома в карантина. Винаги има как. Освен това с внимателно планиране може да се излиза по обезлюдени места.

# 674
Зелено човече, и аз съм на същото мнение.

Общи условия

Активация на акаунт