Детската градина - всичко, което ни вълнува - 20

• 44 161
  • 748
  •   1
Отговори
# 675
Има много несъобразителни хора. Имах колежка, която доведе детето си в работата с варицела.  Crossing Arms

# 676
  • гр.Пловдив
Ъхъ,или  да си набуташ здравото дете зорлем да се зарази при болно от шарка с цел да я изкарало като малко как ви се струва ?Smiling Imp

# 677
Хора всякакви. Мен ме е страх от болести и макар да ми се искаше да я изкара по-рано, не бих го направила. Никой не знае дали дадена болест няма да протече с усложнения.

# 678
  • София
Ъхъ,или  да си набуташ здравото дете зорлем да се зарази при болно от шарка с цел да я изкарало като малко как ви се струва ?Smiling Imp

Някои родители точно така процедират. Не ги виня, въпреки че аз не бих навряла здравото си дете в болно. Иначе и на мен като на Synny29 ми се иска да я изкара сега, ама каквото - такова.

# 679
  • Варна
И аз така. Иска ми се да ни се беше махнала от главата вече, но нарочно няма да го заразя никога.

# 680
  • София
ние имахме покана за "варицела парти"  Crazy
явно си водят нарочно децата.
моето като се разболя една позната попита може ли да дойдат на гости, че нейния е 1 клас, пък не бил боледувал от варицела.
та разни хора, всеки си има аргументи.

# 681
  • София
И аз така. Иска ми се да ни се беше махнала от главата вече, но нарочно няма да го заразя никога.

Точно, да. Да не кажа, че леееекичко завиждам на майките с деца по-малки от моето, които изкараха варицелата Close

# 682
Принципно е по-добре да я изкарат като по-малки, обаче да си заразяваш нарочно детето, ми е прекалено на мен. Всеки си знае обаче.... Peace

# 683
  • София
И на мен ми се струва прекалено да си води човек детето умишлено да се зарази. Предпочитам да я изкара по-рано, но не и да я заразя нарочно. Има и една поговорка "Насила хубост не става" - знам ли какви усложнения ще й докарам, ако я разболея нарочно. И без това косата ми се изправя при всяко нейно боледуване. Сигурно си съкращавам живота с поне 5 години от притеснение дори при обикновена настинка, а ако я разболея нарочно и направи усложнение, ще взема да се спомина от ужас.

Как убеждавате децата, че все пак трябва да отидат на ДГ когато сутрин се гърчат като желирани червейчета и жално квичат "не искам на градинаааааааааа"? Тези циркове досега не ми ги беше правила. Ново е за мен - от няколко седмици го прави и за радост не всеки ден, но е ад. В градината само 1-2 пъти ми плака. Драмите са да я накарам да стане от леглото, да се облече, да излезем от къщи. След това животът е прекрасен, влиза в ДГ без драми.

# 684
  • София
Аз обещавах награди. Днес след градина - игра с еди кое си приятелче. Утре - сладолед. Трети ден - разходка с конче. И т.н. Важното е обаче да се изпълняват обещанията, че иначе да не се получи обратния ефект. Да ти кажа, не продължи безкрайно. Сега спокойно си ходи на градина, само събуждането е по-трудно. Не се тръшка или да реве, просто ме моли - още 5 минути, още 1 минута - е такива.

# 685
Това го играем вече толкова години, че просто казвам - и аз искам вкъщи, но след 1, 2, 3, 5 дни пак ще почиваме.

# 686
Драмите са да я накарам да стане от леглото, да се облече, да излезем от къщи. След това животът е прекрасен, влиза в ДГ без драми.
Зор да си легне вечер, зор да стане, зор да се измие, зор да се облече. Обикновено го измъквам от леглото и го гушкам 1-2 минути, помага. Често иска да го нося до банята, ама става все по-тежък и само го водя за ръка дотам. И при нас има "още 2 минути", "още 1 минута". Отговарям, че и на мен ми се спи и че ще спим повече в събота и неделя.

# 687
Ние пък сме обратното. Казвам му да си поспи още малко, че има време /пък и аз да си изпия кафето на спокойствие... Wink/, ама нъцки....скача рано-рано. Добре, че се облича, мие и после гледа детско, докато стане време за тръгване, не е много зор сутрин. Mr. Green Ама той е и голям вече.  Peace

# 688
  • София
Аз ги будя рано от години, за мен е чудовищен тормоз това, Но някак си за себе си съм убедена, че само така има шанс децата да легнат в градината и да заспят в 12.30-13.00 часа, както ги слагат. И без това им е мъка това, затова рано рано ги бутам, че белким са уморени на обяд. Голямата истински мразеше градината защото не можеше да спи на обед. Адски трудна адаптация преживяхме отчасти и заради пустото спане. Малкото е по - адаптивно. Ама и този ранен час на лягане е истинско мъчение. Карат им се да мъчат и да не гъкват.  Grinning
Та рано ставаме, правим закуска ( от години сме така, искам да са яли, не разчитам на филията с шопски хайвер ), за мама никакво кафе, таткото спи ( както винаги е спал ) и хукваме към у-ще и градина. Аз съм като парцал в офиса после.... от кога се каня да лягам вечер по - рано .... ама ще стане някой ден.....

# 689
това със спането в градината е ужас за някои деца. Не мога да разбера защо всички трябва да се натискат да лежат. Явно така им изнася на учителките. В нашата спят децата чийто родители разрешат.

Общи условия

Активация на акаунт