Великобритания - Тема 72 Късно Есенна към Коледна

• 78 125
  • 728
  •   1
Отговори
# 435
  • Cambridge, UK
искам да попитам когато работиш на трудов договор, трябва ли да попълваш self assessment form? защото регистрирах преди време на мъжа ми gov account и сега получавам писмо, че до 31.01 трябва да подаде подобно нещо, aз съм подавала за мен защото съм self employed. Проблема ми е че за него се опитвам да го енролна за тази услуга, но ми дава че са ми грешни данните - utr, nin и т.н. и да им се обадя по телефона

# 436
  • Bristol
Ако си на трудов договор, нищо не попълваш, работодателя ти оправя всички документи. Ти само си следиш евентуално да не те сложат на грешен такс код и да ти удържат повече данъци Simple Smile

# 437
  • някъде в орбита...
usmifchica, ако единствените приходи са му от заплата, не попълва данъчна декларация. Ако е получил писмо че трябва да подаде, обадете им се в най-кратки срокове, за да се оправи всичко преди да минат всякакви срокове.
А защо си регистрирала мъжа ти с данъчните, какво си посочила във формата? Обикновено се прави точно заради доходи различни от заплата, или заради бизнес.

# 438
  • Cambridge, UK
знам ли, май исках да му направя government account  да следи онлайн колко пари дава за пенсия и какво ли не и те сега са му изпратили писмо с UTR и т.н. няма други доходи само от заплата

и още нещо се сетих пак покрай него, някой да е регистриран с care-4.co.uk?

# 439
Една колежка, чиято първа месторабота е при нас и е назначена от нас като работник в началото на годината, също получи такова писмо. Никога не е била самоосиурено лице, няма никаква друга работни история, не е кандидатствала за никакви помощи, заеми или каквото и да било, няма никакви други странични доходи. Вчера изкарах над 30 минути на телефона, но така и не стигнах до разговор с оператор, за да разбера на какво основание искат да го попълни.

# 440
Аз бях селф преди и трябваше да попълвам селф асесмънт. Но откакто подписах договор, счетоводителката ми затвори акаунта за селф и вече нищо не получавам. При нас всичко все още е на хартия, но мисля че на тия които имат онлайн акаунт да си гледат заплатата, може да се следи и за пенсии и тн. Ама това си го говоря така, не съм сигурна.

# 441
  • Манчестър
искам да попитам когато работиш на трудов договор, трябва ли да попълваш self assessment form? защото регистрирах преди време на мъжа ми gov account и сега получавам писмо, че до 31.01 трябва да подаде подобно нещо, aз съм подавала за мен защото съм self employed. Проблема ми е че за него се опитвам да го енролна за тази услуга, но ми дава че са ми грешни данните - utr, nin и т.н. и да им се обадя по телефона

Плаща ли работодателя за пенсия ?

# 442
  • Cambridge, UK
да, плаща му всичко

# 443
Влизам да се похваля с многото сняг при нас, в Лондон! И продължава да вали! Много е красиво и Коледно!
Ставам преди малко и не мога да повярвам, че вали сняг. Голяма изненада!

Последна редакция: нд, 10 дек 2017, 11:05 от monii

# 444
И тук покри. Децата още в 8 бяха навън. Аз се притеснявах, че ще са шумни в неделя сутрин, но вкъщност съседите направо се присъединиха. Голяма веселба беше. Сега щяло да обърне на дъжд и после пак да вали сняг - да видим.

# 445
И при нас е бяла приказка. Това ни е четвърта зима тук и първи такъв истински сняг.

# 446
  • постоянно
Ужас е при нас в Worcestershire

# 447
Ужас е при нас в Worcestershire
Защо ужас?

# 448
И при нас е бяла приказка. Това ни е четвърта зима тук и първи такъв истински сняг.
Това все едно аз съм го писала:))
И аз съм от 4г тук, за сефте вали и натрупва сняг както в Бг. Спрян е градския транспорт, колите и те едвам се движат. Красота Simple Smile

# 449
  • Истински се вижда само със сърцето.
Това все едно аз съм го писала:))
И аз съм от 4г тук, за сефте вали и натрупва сняг както в Бг. Спрян е градския транспорт, колите и те едвам се движат. Красота Simple Smile

+ 1 Simple Smile
Детето поигра, но я беше страх да пипа снега  Joy
Продължава да вали, така обичам сняг Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт