Великобритания - Тема 72 Късно Есенна към Коледна

• 78 092
  • 728
  •   1
Отговори
# 525
  • Манчестър
Бу, по каква рецепта приготвяш пуйката? Аз никога не съм яла печена пуйка, чакам някой да ни покани на гости да я опитам първо преди да я сготвя вкъщи за Коледа.  Grin У нас прасенцето най го уважаваме, но аз обичам да експериментирам. Миналата година правих агнешко за Нова година, пълен провал.

Дано всички болни оздравяват бързо за ваканцията, ние сме си нонстоп, оплаквала съм се много пъти, страх ме е вече, че ще съсипя сериозно черния дроб на сина с вечните сиропи парацетамол и ибупрофен. От три дни го болят много уши пак и пак е на сиропи. Днес ми се моли да не ходи на училище, защото щели да имат физическо и много го боли като тича. Той и като цяло си има болнав вид, блед със сенки под очите, зъбите му също се рушат много.

За Коледа не съм планирала нищо още, канени сме на гости, трябва да попитам домакинята какви са и плановете, за да знам какво да приготвя и аз. На Бъдни вечер сме лесни, питка, боб, лозови сарми, туршия и евентуално една баница с праз.   

Ти води ли сина си в БГ на лекар за да се разбере какво му е?
аз ако съм на твое място отдавна да съм хванала самолета. Не е нормално непрекъснато да е на лекарства.
Така мисля аз де, не искам да звуча назидателно..

# 526
  • Варна
Бу, по каква рецепта приготвяш пуйката? Аз никога не съм яла печена пуйка, чакам някой да ни покани на гости да я опитам първо преди да я сготвя вкъщи за Коледа.  Grin У нас прасенцето най го уважаваме, но аз обичам да експериментирам. Миналата година правих агнешко за Нова година, пълен провал.

Дано всички болни оздравяват бързо за ваканцията, ние сме си нонстоп, оплаквала съм се много пъти, страх ме е вече, че ще съсипя сериозно черния дроб на сина с вечните сиропи парацетамол и ибупрофен. От три дни го болят много уши пак и пак е на сиропи. Днес ми се моли да не ходи на училище, защото щели да имат физическо и много го боли като тича. Той и като цяло си има болнав вид, блед със сенки под очите, зъбите му също се рушат много.

Моят малкият скачаше от един антибиотик на следващия. Беше луд кошмар. И най леката хрема ме докарваше до истерия, защото знаех какво следва. Пазех го да не изстине, да не се среща с болни деца.  Постоянно бях на тръни. Спаси ни цитрусепта и после минахме на клеева тинктура, та до сега. Не знам даваш ли нещо такова и дали има ефект при вас. Но нас ни спаси от омаьосаният кръг на антибиотиците. Да не говорим колко пари изсипвах в аптеката за лекарства, които не само, че не помагаха, но го и тровеха.

# 527
  • някъде в орбита...
Пуешкото винаги съм го мислела за сухо и гадно месо. До като преди години кака не ни гости с пълнена печена пуйка за Коледа. От тогава ми се промени мнението. Няма да седна да го готвя (само ще си е гавра с яденето), но иначе си го оценявам Simple Smile

dejie, защо не смените лекаря? Когато парацетамол не помага в рамките на няколко дни, а при минаване на антибиотик всичко е временно и реално подобрение няма, GP-то не си представям какво му се върти в главата че да не ви прати на специалист или най-най-малкото да не пусне пълни изследвания. Дано дребчето да се оправи по-скоро...

# 528
Здравейте! Имам въпрос към хората, които летят с British Airways - интересува ме дали това означава ли, че имам право на 23 кг ръчен багаж, а само размерите са важни да са еди колко си >

# 529
  • София
Сън в лятна нощ какво е серник  Embarassed?
Маркрит ти е дала една от рецептите,това е традиционен десерт в Полша.Нещо като чийз кейк,само че тук има фабрично направена смес за серник,което е нещо между сладка заквасена сметана и меко сирене и пръхкав творог....ужасно вкусно нещо...

# 530
  • След завоя в дясно
Сън в лятна нощ- може ли линк или как се казва за да го порърся в Полските магазини при нас.

# 531
  • Cambridge, UK
Ние за Бъдни вечер сме с приятели - тя румънка от 15 години тук, той роден тук с колумбийски корени, майка му и мъжът й - колумбийка и испанец и сестрата на мъжа - женена преди за българин! та ще ни е весело, на Коледа рано сутринта тръгваме за Шотландия, миналата година пътувахме по същото време и 700 км ги взехме за 4.5 часа Simple Smile чувствахме се малко като след апокалипсис

трапезата още не съм я измислила, въпреки че довечера сме на гости, утре съм на работа, а в събота ще сме на коледен пазар ... за стягане на багажа дори не смея да помисля Simple Smile

# 532
  • Bristol
Аз съм само с дъщерята по празниците и ще го давам по-кротко. Сърми, щрудел и питка за Бъдни вечер. За Коледа съм взела една малка пуйка и жената на мой колега ми изпрати домашно направен коледен пудинг. Най ме затрудняват коледните курабии и то тези, които рисуваме, дъщерята много държи на тях. Първо докато ги нацвъкаш с формички, печеш, после да забъркам пудра захар и боя... Чистенето след това е също голяма хамалогия. Иначе до петък включително работя. Петък съм на коледна вечеря с walking групата ми и с един от групата сме решили да отидем с колелата (около 10 мили е до ресторанта)  и после да се приберем пак с колела Simple Smile Дават го сухо и не студено времето, за сега. В събота пък планирам 20 мили обиколка от Бристол през Tyntesfield. Предполагам ще е красиво декорирана къщата за Коледа. Голямото готвене и специално курабиите май ще ги правим в неделя.

# 533
Аз правя едни много прости джинджифилови бисквити. Купувам бял шоколад в тубички за рисуване и от онези бурканчета с различни елементи за декориране. Печенето ми е най-досадната част.

# 534
  • UK
Аз нищо няма да правя. На Бъдни вечер съм на работа цял ден и само ще сготвя някой полуготов боб, че да е постно, на Коледа сме при майката на Мартин и тя ще готви. Аз нямам никакво настроение.

# 535
Момичета, искам да пожелая на всички Весели празници! Бъдете здрави и щастливи! HugKissChristmas TreeChampagneWine GlassPeople Santa

# 536
  • Leeds, UK
Весели празници на всички!🎄Здраве, мир и успех!  Аз от вчера се вихря в кухнята😁, нищо, че довечера съм на работа и че казах, че няма да правя нищо, ама на...ММ и синчето ще са самички. Ама пък утре сме си организирали БГ парти и направих една баклава за там, че се оказа, че на всички им се яде, пък никой не може да прави.

# 537
  • След завоя в дясно
Весели празници и  от мен Flowers Evergreen Tree

# 538
  • Истински се вижда само със сърцето.
Весели празници момичета Simple Smile Бъдете здрави и вие и семействата ви  Hug

# 539
Весели празници!
Не  се престаравайте с готвенето и шетането, отдайте се на празничното настроение, подаръците и близките хора до вас!
И да ви се падне парата от питката!

Общи условия

Активация на акаунт