Великобритания - Тема 72 Късно Есенна към Коледна

• 77 855
  • 728
  •   1
Отговори
# 585
  • UK
Значи не ни трябва хелт визитър така или иначе. Аз вече и при джипи не ги водя, вдигнала съм ръце от тях. Ако има нещо ходим направо в уолк ин сентъра, много по-адекватно реагират на проблемите ни, даже лекарствата оттам ни дават, не ходим по аптеки. Направо сме си за местене вече, от квартала, клиниката, всичко, само заради училището на децата стоим.

Аз понякога поръчвам детски книги на адреса на свекърва ми и тя ми ги праща с превозвач, сега съм натрупала количества, а и за жалост четем вече повече на английски отколкото на български. Купувах големите торби като живеех в София от панаирите и промоциите на Сиела.

Майки за донорство са тази фондация - http://maikizadonorstvo.com/ Хубава им е каузата.
Това е английската група във фб - https://www.facebook.com/groups/1458639481129907/?fref=ts
Разгледай, освен другите неща, продават и нови и всякакви бг книги на нелоши цени плюс доставка, може също да си поръчваш да ти потърсят и доставят нещо конкретно.

# 586
И аз поръчвам от майки за донорството, както и от бг книжарница на острова. Отделно си свалям и бг книги. Но покрай работата имам много за четене и не ми остава кой знае какво време за художествена галерия. Ако дребното тръгне на ясла живот и здраве, ще трябва да понаваксам с четенето, защото съм го поизоставила.

# 587
dejie, благодаря за информацията!

# 588
Благодаря за сайта! Ще го прегледам. Рядко имам време да чета, една книга я влача с месеци, но е друго човек да има опции😊
И аз съм много доволна от нашата health visitor-ка. Още на първата среща ми остави телефон, на който да я търся с каквито въпроси имам. И съответно в началото се възползвах често😂

# 589
  • York
ХВ видях точно един път Simple Smile Разбрахме се да я търся ако имам нужда от помощ. Иначе ще се видим пак около годинката. Малката аз ходя и си я меря на тегло, на ръст съм я мерила точно един път и то 2-3 месец Relieved
Вчера си пусках изследвания на нива на витамин Д, щитовидна жлеза и пълна кръвна картина. Дано покажат нещо, че напоследък съм абсолютно зомби от недоспиване и болни, къде ли не.
Книги нямам сили да чета, но въпреки това опитвам постоянно Simple Smile Сега се забавлявам на Why mummy drinks. Само кърменето ме спасява да не се пропия, честно Satisfied
Вали сняг.Хубав, на огромни парцали, мъжо изведе големия звяр на разходка, малкия спи, та и хърка. Жално, че кафето е на няколко часа абсолютно вкоченено. Ще го прежаля, нали все пак кафе на спокойствие пия Simple Smile

Весело изпращане и посрещане! Simple Smile

# 590
  • UK
ponqkoga, дано не ти покажат нищо, с бебе и насред зима нормално... Тук доколкото разбрах за щитовидна пускат само един хормон tsh, ако нещо се съмняваш наистина, искай да ти пуснат и фт3, фт4 и антитела. Че на мен тсх ми е ок, ама другите се оказаха проблем. Завиждам за парцалите, при нас вали дъжд.

# 591
  • York
ponqkoga, дано не ти покажат нищо, с бебе и насред зима нормално... Тук доколкото разбрах за щитовидна пускат само един хормон tsh, ако нещо се съмняваш наистина, искай да ти пуснат и фт3, фт4 и антитела. Че на мен тсх ми е ок, ама другите се оказаха проблем. Завиждам за парцалите, при нас вали дъжд.

Bone profile (BONE)
Anti - Citrullinated antibody (CCP)
CRP
FBC
Rheumatoid Factor (RF)
TSH & FT4 (TFT)
on Thyroxine = No
Viramin D

Ей това ми пуснаха. Щитовидната е по идея на лекаря. За съжаление определено ми има нещо. Не е само преумора. Не съм лигла, по принцип и не обръщам много внимание на здравето си, обаче стана много зле....

# 592
Стискам палци! Дано се разбере какво е и да се регулира скоро!

И аз онзи ден пусках изследвания. Отидох уж за две, сестрата ми изброи 10-на неща, които пуска. Да видим какво ще се покаже.

# 593
  • Leeds, UK
Ponqkoga, на теб какви ти са оплакванията точно? И аз нещо подозирам свързано с щитовидната ми, ама пък не ми се покриват пък съвсем...

# 594
  • York
Ponqkoga, на теб какви ти са оплакванията точно? И аз нещо подозирам свързано с щитовидната ми, ама пък не ми се покриват пък съвсем...
Адски болки в костите, всичките, някои дни дори не мога да държа бебето, не мога да вървя, бързо пък съвсем, голяма мъка е. При мен е има и наследствена обремененност, та.....
Ужасен косопад. Изгубих за 2-3 месеца 2/3 от обема на косата ми.
И като последно постоянна умора, сякаш тялото ми не е мое.

# 595
Проблеми с ЩЗ често се отключват при бременност, но такива силни болки в костите не са сред типичните симптоми. Нещо друго ще е, дано е само едно и се разбере бързо и лечението да даде бърз резултат.

Хлорамфеникол в очна форма има в България, но само в комбинация с кортикостероид. Сперсадекс се казват капките и изобщо не са първи избор при очни инфекции, за деца пък съвсем.

# 596
  • Leeds, UK
Адски болки в костите, всичките, някои дни дори не мога да държа бебето, не мога да вървя, бързо пък съвсем, голяма мъка е. При мен е има и наследствена обремененност, та.....
Ужасен косопад. Изгубих за 2-3 месеца 2/3 от обема на косата ми.
И като последно постоянна умора, сякаш тялото ми не е мое.
И на мен ми падаше много коса, сега съм се закрепила с профи козметика, пълнея, не спя добре, ама знам ли може и да е защото работя нощни и все ми е уморено. Мисля да ида до Джипито и да искам изследвания на шитовидната. Колко бързо се активизират за тези изследвания и какво точно имам право да изследвам че не съм много наясно😐За 3,5 години тук на лекар не съм ходила, освен цитонамазката.

# 597
  • York
Белла, както много пъти сме се уверявали явно всичко зависи от ЛЛ и практиката като цяло. Записвай си час и отивай.
Аз всъщност отидох, заради болките в костите, защото съм неспособна на моменти да обгрижвам децата си, стискам зъби, но то всичко си има своите граници. Има дни в които не мога да сляза по стълбите или да се кача без да се придържам и с двете ръце за перилата, а когато и бебе трябва да разнасям вече става страшно. Persevere

# 598
Happy Bella, споделям мнението на ponqkoga-записвай час. Аз докато бях заради детето на лекар само споменах за едно от неразположенията си, ЛЛ ме разпита подробно и още на следващата сутрин имах час при сестрата, която на свой ред добави още изследвания. В петък съм на лекар и трябва да са готови, та ще разбера какво ми е пускано точно, защото тя само сборно изреди-хормони, анемии и т.н. И каза, че ако нещо не е наред, ще ме препратят на специалист за повече изследвания.

Аз така го бях закъсала след бременността-страшни болки в ръцете. Сутрин не можех да ги раздвижа, не можех да обслужвам себе си и бебето, нощем не спях от болки. Изпусках каквото държах-страшно беше. ЛЛ(в Бг) се оплаши да не съм отключила ранна остеопороза и веднага пусна изследвания. Всичко уж ми беше в норма,но чак в 9-ти месец като проходи и намаля носенето/вдигането, почнаха да се оправят нещата.

# 599
  • някъде в орбита...
И ние сме страшно доволни от нашите health visitor-ки. В детския център в квартала ни имахме 3 или 4 дежурни, и така по всяко време на денонощието имахме кого да потърсим, включително спешен номер за извънработно време. Всичките бяха много добри, и няколко пъти диагностицираха дребното по-точно от личния (съответно тогава смених лекаря) и дадоха много точни съвети за определени проблеми. Като цяло не мога да ги нахваля достатъчни. Отделно че имаха организирани групи за каквото се сети човек, и повечето бяха безплатни. Сега вече загубих поглед какво става, но се надявам нивото да е все така добро.

...явно всичко зависи от ЛЛ и практиката като цяло...
Абсолютно! Преди години бях при идиот, който ме въртя почти месец, и като потърсих второ мнение там направо ми дадоха направление за специалист, заедно с пълни изследвания, още същия ден.
Сега пак - предишния личен в новата клиника беше много завеян, и го смених. Сега този действа доста експедитивно, и за сега нямам оплаквания.

Общи условия

Активация на акаунт