За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 69 144
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
защо го взе, като видя, че е потъмняло?  Или след размразяване ти е потъмняло?
На тиня телешкото трудно ще мирише, най-вероятно мирише на някакви химикали и АБ и смески, с които са угоявали телето. Така готвих едно телешко шкембе, което вмириса цялата къща на лекарства и не можах да я преодолея го изхвърлих.
Хората, които го ядат може и да са му свикнали с миризмата.
Има лаборатории във всеки град за изследване на меса, ако искаш носи там и задай какво искаш да ти изследват

# 631
  • София
Взех домашно телешко месо и телешка наденица (за които има много добри отзиви и продават редовно) и замразих. Но първо месото беше потъмняло и при готвене има специфична миризма на тиня. Като помириша яденето, не мирише самото то, а от парите. Също и при наденицата, като я пържех (а тя е за суджук).
Първия път мислих, че си внушавам.
Но сега цялата стая ми мирише. Защо?  Вкусът е добър. Да не сме се натровили?
Ами , когато гадно ти мирише, `що не го изхвърли, не мога да ви разбера... хм..

# 632
  • Бургас
Защото както казах, не миришеше самото месо. А миришеше в стаята като влизах и не бях сигурна, че е от това. Следващия път като готвих разбрах. Никой друг дето купи с мен не се оплака и им е харесало. Както и да е, разбрах Wink

# 633
Остана ми около литър прясно мляко което е вече на една седмица. Реших да го направя на извара за да не го хвърлям. Сложих около половин лимон на завиращо мляко, а млякото не се пресече! Какво мога да го направя? Мислех си за някакъв хляб в хлебопекарната? Идеи? Ама да е лесно и бързо. Крем карамел не обичат.

# 634
  • Пловдив
Остана ми около литър прясно мляко което е вече на една седмица. Реших да го направя на извара за да не го хвърлям. Сложих около половин лимон на завиращо мляко, а млякото не се пресече! Какво мога да го направя? Мислех си за някакъв хляб в хлебопекарната? Идеи? Ама да е лесно и бързо. Крем карамел не обичат.

Подкваси го. Не мисля, че с тоя лимон ще стане за крем карамел.

# 635
Слагат понякога някаква химия в прясното мляко, за да не се пресича при по-дълъг престой....най-често лятото.
Ако е читаво (не нагарча)  бих омесила нещо с него.
За квасене дали ще стане?  С този лимон вътре?

# 636
И аз си помислих , ама млякото е домашно ! Подквасих го, да видим Simple Smile

# 637
  • София
Момичета, как да направя вкусни свински ребърца. Четох идеи в интернет и засега съм ги накиснала в марината от соев сос, мед и бира. Седят си накиснати в една тенджера на балкона. Какво да ги правя оттук нататък, след като ги сложа в тавата?

# 638
  • София
Здравейте ще правя Линцерови сладки и Локумки с вино, мас и олио, но в рецептите пише, че се пекът до порозовяване. Можете ли да ме ориентирате, вие колко минути печете? Ще съм много благодарна!

# 639
  • Русе
Здравейте ще правя Линцерови сладки и Локумки с вино, мас и олио, но в рецептите пише, че се пекът до порозовяване. Можете ли да ме ориентирате, вие колко минути печете? Ще съм много благодарна!

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/12/blog-post_8.html

За локумките около 15 мин. на 180 градуса предварително загрята фурна. Като започнат да си променят цвета /потъмняват/ ги изваждаш от фурната и веднага овалваш в пудра захар.

Успех!

# 640

Около 10-15 минути, зависи от фурната, колко дебели са линцерите.  Peace Стават много бързо, наблюдавай непрекъснато. И не се притеснявай, че ще останат сурови, няма как да останат сурови. Лесни са, ще се справиш! Успех!  bouquet

# 641
  • София
м i_peych,  Fortuna, Много благодаря!!! bouquet

# 642
  • Пловдив
Момичета, как да направя вкусни свински ребърца. Четох идеи в интернет и засега съм ги накиснала в марината от соев сос, мед и бира. Седят си накиснати в една тенджера на балкона. Какво да ги правя оттук нататък, след като ги сложа в тавата?
Слагаш ги във фурната без вода с алуминиево фолио на 180-200 градуса, ама добре опаковай тавата с фолио. След час и половина или вече зависи колко мръвка има по тях и колко са големи, проверяваш с вилица, трябва да са съвсем мекички, вилицата да влиза без съпротива, махаш им фолиото и печеш още половин час, като си запазваш маринатата и с нея ги глазираш през десет минути.

# 643
  • София
Слагаш ги във фурната без вода с алуминиево фолио на 180-200 градуса, ама добре опаковай тавата с фолио. След час и половина или вече зависи колко мръвка има по тях и колко са големи, проверяваш с вилица, трябва да са съвсем мекички, вилицата да влиза без съпротива, махаш им фолиото и печеш още половин час, като си запазваш маринатата и с нея ги глазираш през десет минути.
http://recepti.gotvach.bg/r-76028-Терияки_ребърца_на_фурна

# 644
Някой беше споменал рецепта за млечна майонеза. Бях я записала ,но нещо съм я изгубила..

Общи условия

Активация на акаунт