"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 33

• 36 919
  • 769
  •   1
Отговори
# 315
Пий с мярка, само вино, концентрат съвсем малко.
А за секса - повярвай ми, има хора които не през ден, а всеки ден им се прави и си е все толкова страстно и хубаво, даже се опитват да се поспират защото и честото не е супер добре за мъжкия материал. Жените нямат проблем Simple Smile
И аз съм така Гале. От два месеца бебеправим, че да видим кога ще стане Grinning. Стискам палци миличка да се случи в най-скоро време, но нека не се вманиачаваме.

# 316
  • София
Момичета, разбира се, че вманиачаването не е полезно за никого. Но имайте предвид, че при много жени, както и при мен, бременността започва да се усеща точно като ПМС. Аз имах абсолютно същите симптоми, които си имам винаги преди МЦ. Така че, ако преди Ц ви болят кръст, глава и т.н., не е задължително да е внушение, може и да си е признак. Но няма нужда от тестове 3-4 дена преди датата, това си е вече излишно напрежение. Изчаквате си няколко дни закъснение и няма да има нужда да се вторачвате, че да я видите тази така желана втора черта. Ще е ясна и тлъста още след 3 дена ( в повечето случаи, има и изключения, разбира се) Също така, следенето на овулация не го броя за мания. Няма как да заченете, ако не знаете поне приблизителните дати, все пак не всичко се случва на късмет. Особено ако сте с нередовен Ц, следенето на овулация може да ви помогне доста. Не всички, които са бременни, са правели секс по схема с часове Simple Smile

# 317
Вондито, напълно те разбирам, но границата между "само следене на овулажия" и вманиачаването е много тънка, поне за мен. Ако не правя секс по график за какво ми е да знам овулация. Има двойки с проблеми, ние за сега не знаем дали има, и затова така сме решили. Болките може да са заради бременност, може и да не са, както сама каза, за какво да си вманиачавам, че причината е бременност?
Животът е достатъчно натоварен изкуствено и естествено, че сама да се натоварвам допълнително.

# 318
  • София
Имах предвид да не сте толкова строги към себе си и веднага да си мислите, че и най-малката надежда или очакване са мания. Напротив, това си е съвсем нормално. Странното е да се прави тест 5 дена преди МЦ и да се чудиш защо е отрицателен. Fairytale, как ще забременееш, ако не правиш секс в дните на овулация.... Не разбирам какво искаш да кажеш с „ ако не правя секс по график за какво ми е да знам овулация”

# 319
С мъжа ми правим секс когато желаем, няма връзка с овулацията. Не е толкова рядко, че да няма как да забременея. При положение, че правим секс през целия месец за какво ми е да знам кога точно ми е овулацията?

# 320
Да и аз съм на мнение / поне за сега / прави си секс нормално , а щом не си забременяла този месец , значе не е трябвало да стане и всичко ще дойде в правилния момент / макар понякога за нас да не е правилен /. Опитвам се да избегна манията за самоконтрол и всичко да става по изготвен план график , трябва да се оставим по вълната , нооо понякога това е доста трудно.
Хубаво е да знаем за овулация и някои друи неща , защото така си подготвен психически за предстоящите събития и можеш да се предпазиш от нежелани неща. 
Пожелавам успех на всички Simple Smile

# 321
С мъжа ми правим секс когато желаем, няма връзка с овулацията. Не е толкова рядко, че да няма как да забременея. При положение, че правим секс през целия месец за какво ми е да знам кога точно ми е овулацията?
Аз ову-то си я следя с тия тестове, но да ви кажа честно не знам до колко може да им се вярва... бях пуснала една тема за тестовете, едни казваха че теста е положителен други че не ... Божа работа е всичко момичета!

# 322
  • Велико Търново
Здравейте от мен. Тъй като вече 1 година не се получава при мен, ще се радвам да чуя и вашето мнение.
Премахната ми е 1 тръба.(извънматочна)
Другата тръба е проходима.
Вече имам едно детенце на 2г.и 8м.
Проблема ми е че имам късна О. На 22,23 ден. Миналия месец дори беше на 26.
Днес бях отново на доктор. 19 ден от последния М. Имам доминантен Ф 15мм. но явно пак ще е късно О. Доктора ми каза да пия Дуфастон за да сме подпомогнели.... той не се ли пие след доказана О? Пия само Иногинол. Какъв съвет бихте ми дали? Незнам вече и аз какво да правя.

# 323
  • София
След О е дуфастона.
Ако го пиеш от сега ще я подтисне.

# 324
Той са пие след доказаната Овуляция

# 325
Момичета, наистина не е необходимо да знаете точно кога ви е овулацията. Достатъчно е да знаете горе долу в кой период настъпва, т.е. да знаете кога са фертилните ви дни. Може лесно да сметнете, като имате предвид, че овулацията е 12-16 дни преди настъпването на менструацията. Взимате средната продължителност на цикъла си и изчислявате. Сперматозоидите могат да оцелеят няколко дни, чакайки яйцеклетка, така че изобщо не е задължително да се прави секс в деня на овулацията. Дори е добре да има контакти преди това за да може, когато се отдели яйцеклетката, вече да има сперматозоиди във фалопиевите тръби.

За вманиачаването помага разсейването с работа, хобита, забавления. Ще се повторя, че аз забременях чак когато спрях да го мисля. Сега вече съм наясно, че не се получава толкова бързо и този път изобщо не го мисля Grinning

# 326
Забелязвам, че либидото ми е спаднало. Последните два-три дни нямам никакво желание за бебеправене, което не е присъщо за мен. Аз мисля, че мъжете нямат проблем с това. Винаги са готови! 😉

# 327
Аз пък не мисля. Те също са човешки същества, не роботи или машини за разплод.

# 328
Аз пък не мисля. Те също са човешки същества, не роботи или машини за разплод.
Съгласна съм, но при мен мм е този, който брои дните и изчислява овулацията и сякаш трябва да го правим, а не че искаме...сигурно заради това негово вманячаване и мерака ми започва да изчезва..😒

# 329
Момичета, пак съм с офтопик, но се извинявам. Знам, че при нередовен цикъл тест се прави при закъснение спрямо най-дългия цикъл през последните 6 месеца. Март месец ми е дошло на 36 ден, днес ми е 35 ден. Не съм бременна, но нямам никакви симптоми да ми дойде и не знам кога да отида на лекар. Това за шестте месеца и за лекаря ли важи (най-дългия цикъл плюс 7 дни и отивам на лекар)?

Общи условия

Активация на акаунт