"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 33

• 37 061
  • 769
  •   1
Отговори
# 90
Може да си пусне да види как се развиват нещата, не че е задължително

# 91
  • София
момичета,
-ЧХГ се пуска само при съмнения за проблеми
Примерно ако сакче не се види на 10 дни закъснение и има съмнение за извънматочна или просто, че е рано все още да се види (ако е била късна О), с ЧХГ се доказва дали е извънматочна и/или дали се развива добре.
-ЧХГ се пуска и при репродуктивните процедури - инвитро, инсеминация и т.н.т.
-ЧХГ се пуска при съмнение за бременност преди противопоказно лечение ако се налага

Нищо не налага на човек, който му е първи опит, първа бременност и липса на кървене и т.н.т. да си пуска кръвен тест. Може просто жената да си е спокойна, развълнувана и т.н.т. но няма смисъл да влиза в излишни филми. Нищо просто не го налага това.

# 92
След какво закъснение да си направя тест?

# 93
  • София
-Уринарен тест ще покаже от 1-2 дни преди цикъла нататък, но ак оцикъла е редовен.
-Ако не е редовен и идва през различни интервали от време, хвани най-дългия период и си направи тест в деня когато трябва да ти дойде
-Ако си засичала овулация с тестове или прегледи - направи теста най-рано 12 дни след овулацията

# 94
Втори ден ми закъснява, имам странното усещане, че няма да ми дойде. Цикълът  ми е много точен, никога не ми е закъснявало, ако е имало разминаване е било подравняване.
Ще изчакам до петък и мисля да направя тест. Стискайте палци да не ми дойде Hands V
AraBesqUe тихичко честито от мен :*

# 95
Благодаря ви на всички! Хубаво е човек да усеща подкрепа, дори и от хора, които не познава!

Нямам идея какво е ЧХГ... Простете за невежеството ми Smiley Предполагам е някакъв вид изследване на кръвта?

# 96
  • София
няма никакъв смисъл да чакаш до петък
Ако има бременност, теста ще я засече още сега, тестовете не отчитат 100% само преди закъснението. При наличие на закъснение при редовен цикъл, теста е категоричен - ако има черта ще се види веднага, ако няма черта значи няма бременност.

ЧХГ е кръвно изследване за наличие и развитие на бременността. Когато жената е бременна излъчва ЧХГ, ако не е бременна няма ЧХГ в кръвта си. Когато ЧХГ се удвоява като стойност през 48ч, това е показател че всичко е на ред с бременността на този етап. Изследването един път на ЧХГ изисква и второ изследване, защото едно изследване само показва - бременност или не (както и теста).

# 97
Малко ме е страх, но утре сутрин ще направя тест Simple Smile

# 98
  • София
от страх по-бременна или по-небременна не се става, то или си, или не си...

п.п. никога не съм разбирала жените, които ги е страх...
На мен теста в правилното време дори ми действа добре - до него все се чудя дали съм или не съм и тнт, чак не мога да спя... като дойде време и го направя, виждам резултата, казвам си ок и се успокоявам, защото вече знам.

# 99
Ако толкова те е страх, изчакай 9 месеца и времето ще покаже Wink.

# 100
Brayda, благодаря за обяснението! Flowers Hibiscus
Утре съм при личната за наравление и ще я разпитам какво се прави.

Ludichka, купувай тест, ама си вземи два, че да не се разкарваш като мен днес Smile

# 101
Надеждата е хубаво нещо, а един отрицателен тест ще я убие Simple Smile
Утре сутрин ще ви пиша Simple Smile

# 102
Вече ти казах. Изчакай 9 месеца!

# 103
Вече ти казах. Изчакай 9 месеца!
С кеф ще ги изчакам, стига да знам, че накрая ще гушкам пухкаво бебче Simple Smile

# 104
  • София
каква е разликата дали ще се разочароваш днес или утре (ако теста е отрицателен)...
просто се чудя - какво значение има? Даже си мисля, че до утре може да се надъхаш още и да е по-зле, но ти си знаеш, късмет.

Общи условия

Активация на акаунт