По-бърз растеж на косата - тема 9

• 117 137
  • 774
  •   1
Отговори
# 735
Здравейте, използвате ли някакви ампули и от кои сте доволни. Аз си взех на Виктория кератин, ама нз дали си заслужаваше 😂 само 2 3 пъти съм мазала. Мерси предварително 😊

# 736
Ако търсиш за растеж, вземи си Ревалид ампули. Много, много съм доволна.

# 737
  • София
Аз ползвам тези на Аметист и преди назад в темата бях питала дали някой е ползвал тези на Керастаз, но останах без отговор.

# 738
Ако търсиш за растеж, вземи си Ревалид ампули. Много, много съм доволна.
много благодаря 💖шампоана г зн от вас тук и много си го  харесвам, явно и това ще добавя 💖 мерси 😊

# 739
Здравейте не знам дали тук му е мястото, но имам важен въпрос.
След боядисване с къна до колко време след това може да се ползва платина или блондор?

# 740
Здравейте , дами!
Малко закъснявам за темата , но хората са го казали "по-добре късно, отколкото никога!". През 2017 г. направих грешката да се подстрижа до ушите, при положение, че съм с къдрава коса!Може да си представите какъв ужас беше...Постоянно я връзвах или изправях. Един ден осъзнах, че така само забавям растежа й и влошавам нещата. Ето защо започнах да се ровя в Google и Youtube и да търся маски и трикове за бърз растеж на косата. Повярвайте ми, изчетох и изгледах ВСИЧКО! Слава Богу попаднах на съвети, които ме обнадеждиха ... и такааа започнах да ги тествам върху косата си. Резултат - 24 см за година и 5 месеца! Удивително, нали? Понеже съветите и триковете, които ползвах са доста и съм сигурна, че ще отегча някои дами няма да ги пиша сега, но все пак , ако има желаещи да научат тайната за бързия растеж на косата ми, нека пишат във форума , пък на момичетата, на които не им се чете - да не четат!

# 741
  • Пловдив
Здравейте , дами!
Малко закъснявам за темата , но хората са го казали "по-добре късно, отколкото никога!". През 2017 г. направих грешката да се подстрижа до ушите, при положение, че съм с къдрава коса!Може да си представите какъв ужас беше...Постоянно я връзвах или изправях. Един ден осъзнах, че така само забавям растежа й и влошавам нещата. Ето защо започнах да се ровя в Google и Youtube и да търся маски и трикове за бърз растеж на косата. Повярвайте ми, изчетох и изгледах ВСИЧКО! Слава Богу попаднах на съвети, които ме обнадеждиха ... и такааа започнах да ги тествам върху косата си. Резултат - 24 см за година и 5 месеца! Удивително, нали? Понеже съветите и триковете, които ползвах са доста и съм сигурна, че ще отегча някои дами няма да ги пиша сега, но все пак , ако има желаещи да научат тайната за бързия растеж на косата ми, нека пишат във форума , пък на момичетата, на които не им се чете - да не четат!
Здравейте, аз много бих искала да знам тайната за бързия растеж при вас, моята коса расте исключително бавно, предварително ви благодаря 💗

# 742
Смисъла на тамета е да споделиш триковете. Така,че можеш спокойно да го направиш. На мен ще ми бъде интересно да прочета.😊

# 743
Дневна грижа:
Всяка сутрин, след като се събудя, разделям косата на сектори , разресвам я с дървен гребен (пластмасовия наелектризира косата и я накъсва) , като започвам от краищата и реша постепенно нагоре към корените. След като приключа с ресането , добавям кристали , НО САМО В КРАИЩАТА! По принцип гледам да я нося пусната , за да не натоварвам излишно скалпа.
Вечерна грижа :
Знам, че всички сме изморени вечер, но е важно да се погрижим за косата си! Отново я сресвам с дървения гребен по същия начин (от краищата към корените). След като съм премахнала всички възли , които са се получили през деня в косата ми я плета на една обикновена  ниска плитка. Отново хидратирам краищата , но този път не с кристали, а с някакво етерично масло (може и зехтин) и си лягам. Не се притеснявайте, че на сутринта краищата ви ще са мазни. През нощта те ще попият напълно мазнината и когато се събудите ще са хидратирани. Чела съм , че копринените калъфки са препорачителни , но все пак да си признаем, коприната е скъпа , пък и съм на мнение, че това са просто дреболии и глезни. Но ако все пак държите да спите на нещо копринено или сатенено, може да обвивате косата си с шал, направен от такава материя.
Преди къпане:
Първо държа да ви посъветвам да миете косата си най - много 2-3 пъти седмично , в противен случай я лишавате от естествените ѝ масла и изсушавате скалпа, което не е добре. Преди да влезете под душа, разрешете косата си (това спомага за равномерното разпределяне на шампоана и балсама).Аз лично винаги нанасям маска. Когато нямам време или съм уморена си слагам купена маска, но иначе гледам в повечето случаи да си я направя у дома. Не пестя балсам, НО не го нанасям в корените , защото единственото, което ще постигна е мазна коса. Съветвам ви да слагате балсам от ушите надолу.
След къпане:
НИКОГА не решете мократа коса! Тя е много чувствителна и лесно се къса! Попивайте водата с мека кърпа или със стара тениска. Докато е влажна обичам да впръсквам Хининова вода в корените и да я оставям да изсъхне (лично при мен тя не омазнява косата). Изобщо не ползвам сешоар. Дори и зимата.
Термична обработка:
За нея няма много да говоря. Всички сме наясно , колко вредна е тя. Лично аз не употребявам нито маша , нито сешоар. Преса най - много  10 пъти в годината.
Освежаване:
Подстригвам краищата веднъж на 3-4 месеца. Според мен това е нещо много важно.

Извнявам се за дългия текст. Мисля,  че това е всичко. Ако съм пропуснала нещо , ще допиша!

# 744
Колко къдрава ти е косата? Цялото това ресане на коса по-къдрава от 2В не ми се връзва.
И не си ползвала никакви стимуланти в скалпа, доколкото прочетох, така ли?
Иначе супер, че си отгледала отново дълга коса.

# 745
Колко къдрава ти е косата? Цялото това ресане на коса по-къдрава от 2В не ми се връзва.
И не си ползвала никакви стимуланти в скалпа, доколкото прочетох, така ли?
Иначе супер, че си отгледала отново дълга коса.

Косата ми не е с африкански къдрици. По-скоро до врата ми е права , а надолу продължава тип beach waves , така че не изпитвам проблеми с разресването!
В домашните маски често добавям стимуланта за коса на Икаров. Hug

# 746
Аз тези неща ги знам от години. И ги спазвам,не всички разбира се, но косата ми си расте обичайно. Масла и кристали всеки ден не мога до слагам, въпреки,че е суха косата. Ще се омазни и още как, а не мога да ходя така.

# 747
Аз тези неща ги знам от години. И ги спазвам,не всички разбира се, но косата ми си расте обичайно. Масла и кристали всеки ден не мога до слагам, въпреки,че е суха косата. Ще се омазни и още как, а не мога да ходя така.

Да, права си, мазната коса изобщо не стои красиво, но при мен тези неща действат без да има странични ефекти (омазняване, пърхот, косопад). Доста от моите приятелки имат коса до кръста и са я постигнали именно благодарение на тези съвети. Не знам защо при теб не се получава, може би е генетично? Надявам се при другите дами да има ефект!

# 748
Моят резултат за месец. На 05.06. ще видя има ли още напредък.
През този 1 месец това са грижите, които полагах и продължавам по този начин до 05.06 и ще почивам 1 месец.

Преди баня -стимулант Икаров + рициново масло. Стоя 3-4 часа, дори повече. С найлонова шапка и дебела хавлия.
Мия я с дрогерийни шампоани, слагам маска и след това балсам.
След баня - ампули Floryvital в корените с масаж. Спрей за лесно разресване Глис по дължините. Кристали/олио в краищата.

Дясно 05.05.2019 - Ляво 05.04.2019 (след фризьор)

# 749

Да, права си, мазната коса изобщо не стои красиво, но при мен тези неща действат без да има странични ефекти (омазняване, пърхот, косопад). Доста от моите приятелки имат коса до кръста и са я постигнали именно благодарение на тези съвети. Не знам защо при теб не се получава, може би е генетично? Надявам се при другите дами да има ефект!
Моята коса расте от добавки. И си расте нормално. Почти до кръста е. Мажа и масла доста ридовно.

Общи условия

Активация на акаунт