По-бърз растеж на косата - тема 9

• 117 131
  • 774
  •   1
Отговори
# 750
petyovaa имате страхотна коса Simple Smile

# 751
Моля някой да пусне нова тема.

# 752
Здравейте на всички , от доста години насам косата ми стои на една дължина и това е .. пробвала съм какво ли не , от най скъпи шампоани и маски до тривитаминол стимулант на икаров , айца , зехтини , мед , ампули и какво ли още не , но без резултат , вече много съм се отчаяла , защото явно няма да имам никога повече дълга коса и трябва да прибягам до екстейшани , просто нямам др избор ,но ми се иска да си имам моя си дълга коса .. направо ми е мечта наистина ... пробвах и да я подстригвам чесно , и да не я подстригвам ефект никакъв ... като казвам години имам предвид 5 г че и повече .. на всичките ми приятелки около мен се подстригаха косите им отново порастнаха супер дълги само моята е заспала вечен сън явно хаха а наистина полагам адски грижи за нея , винаги като се суша ползвам термозащитни спреьове , масла след това тип кристали и няма и няма ... моля ви момичета , ако някой се е сблъсквал с подобен проблем нека ми помогне.. вече нз кякво дя правя , явно имам накакъя проблем с косата ли не знам наистина .. бях руса вече не съм умишлено да не е от русото да е такава , но ето че не е от него .. правя се само с безамонячни бои професионални .. не знам къде е проблема .. дайте ми съвет Simple Smile усмихнат ден и успешна седмица ви желая Simple Smile Благодаря предварително

Последна редакция: сб, 06 юли 2019, 10:14 от Редактор*

# 753
  • София
Кои ампули си пробвала? Аз съм доста доволна от тези на Керастаз и на Аметист.

# 754
  • София
Пий биотин

# 755
  • Sofia
Аз съм супер доволна от Комплекс за красота на Допелхерц. Пиеш 3 месеца, 2х1т, после почиваш и може да повториш. Моята коса расте много бавно по принцип. Сега расте като луда и е жива, лъскава, мека...

# 756
  • WonderLand
Косата, както космите на ръцете, краката, веждите, миглите, не расте безкрайно. Има си ген, който определя колко дълга да стане и просто спира след това. Това не значи, че има нвкакъв проблем, а по-скоро, че такъв ти е гена. Както миглите ти и веждите ти не растат безкрайно, така е и с косата. Моята коса също спира да расте след едно положение. Подстригвам я, тя стига определена дължина отново и спира да расте. Ако не я подстрижа започва да цъфти и да се прокъсва, но не расте. При животните е същото, има си късокосмести породи и дългокосмести и каквото и да правиш не можеш да промениш това. Затова спри да се тревожиш за косата си толкова и се поразтревожи за ограмотяването си.

# 757
Не мога да намеря суха горчица. Sad

Малко по горе или на 2-ра стр. Една от девойките беше споменала от къде може да се купи горчица на прах- от магазини Бершка

# 758
  • Deutschland
Аз съм супер доволна от Комплекс за красота на Допелхерц. Пиеш 3 месеца, 2х1т, после почиваш и може да повториш. Моята коса расте много бавно по принцип. Сега расте като луда и е жива, лъскава, мека...

Може ли снимка?В тукашните ДМ има доста неща на марката и искам да си взема тези витамини

# 759
  • София
Моята расте до едно положение и край. Фризьорката каза, че това е заради проблемите ми с щитовидната жлеза. Препоръча ми всеки ден да я масажирам енергично в корените, за да я "отпуша". Аз обаче забравям. Иначе никога не използвам преси, сешоари и т.н.

Последна редакция: пн, 10 юни 2019, 15:24 от The only one

# 760
  • Стара Загора
Не знам от колко време пия цинк + биотин на Абофарма, тъй като изпих две опаковки и после малко прекъснах докато не си купя 3-та. Не знам от тях ли е, но около челото забелязвам изникнала нова коса.

# 761
Не мога да намеря суха горчица. Sad

Малко по горе или на 2-ра стр. Една от девойките беше споменала от къде може да се купи горчица на прах- от магазини Бершка
От Берьозка,не Бершка.

# 762
Здравей,
колко често се боядисваш, изправяш ли я с преса,колко често  я миеш, накъсва ли се?
Бих ти препоръчала ампулите на Kerastase (скъпи са имай го предвид) ,но наистина помагат.
Може да пиеш и някакви витамини или добавки за коса,кожа и нокти.
Или отиди в някой по голям салон и виж те какво биха ти предложили. Има различни терапии. Simple Smile
Успех! Simple Smile)

# 763
Здравей!
От личен опит + този на майка ми ( която никога не е имала толкова жива, дълга и бляскава коса както сега  ) тривитаминол + БИОТИН е решението.

Тривитаминола и биотина се смесват заедно с 2 с.л мляко ( най - добре домашни, ако ли не и купешко върши работа ), 2 с.л водка или ракия и 1 жълтък.

Прави се месец и не повече, за да си почине косата, прекали ли се или не се постига желания ефект или може да има обратен, нежелан.

Също така опитай маски с рициново масло, действа за стимулиране растеж на косъма.

Но препоръчително е и отвътре да се стимулира процеса на растеж, като се взимат добавки.

# 764
  • София
Биотинът - вътрешно. Самият косъм е рогова материя и няма как да го стимулираш с мазане.
Маже се за да има вид и да не се къса.

Общи условия

Активация на акаунт